reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam:-):-):-)
Karolcia wg twojego suwaczka to ty już na przezierność karkową powinnaś się umawiać. A jeśli on się myli to na to badanie za miesiąc może być za późno. Ja bym poszła do innego jeszcze lekarza chociaż na sprawdzenie i usg.

Gosiu mas rację -bo ciąża oczywiście może być młodsza i to o dużo niż wynika z @ (niektóre dziewczyny maja cykle np po 40-50 dni!!) tylko ze nie ważne ile ona jest młodsza jej początek zawsze liczy się od 1 dnia ostatniej @ i to dla przeciętnego cyklu 28 dniowego.
Stąd to +/- 2 tygodnie -zresztą nie wiek ciąży jest ważny tylko jej rozwój czy między jednym usg a drugim był odpowiedni wzrost dziecka i terminami medycznymi nie ma sobie co głowy zawracać

Więc jeśli u Karoli od pierwszego dnia ostatniej @ minęło 10 tygodni to powinna umówić się na prenatalne i je zrobić:tak: wiem że są droższe ale to już dokładne badanie zdrowia malucha:tak: Ja robiłam prenatalne po 12 tc bo mój maluch był młodszy od początku i dlatego poszłam później ale to nie miało znaczenia -dla lekarza ważne jest ukończony 11tc czyli zaczęty 12tc bez względu na to kiedy maluch został poczęty:tak:

reklama
Gosiu mas rację -bo ciąża oczywiście może być młodsza i to o dużo niż wynika z @ (niektóre dziewczyny maja cykle np po 40-50 dni!!) tylko ze nie ważne ile ona jest młodsza jej początek zawsze liczy się od 1 dnia ostatniej @ i to dla przeciętnego cyklu 28 dniowego.
Stąd to +/- 2 tygodnie -zresztą nie wiek ciąży jest ważny tylko jej rozwój czy między jednym usg a drugim był odpowiedni wzrost dziecka i terminami medycznymi nie ma sobie co głowy zawracać

Więc jeśli u Karoli od pierwszego dnia ostatniej @ minęło 10 tygodni to powinna umówić się na prenatalne i je zrobić:tak: wiem że są droższe ale to już dokładne badanie zdrowia malucha:tak: Ja robiłam prenatalne po 12 tc bo mój maluch był młodszy od początku i dlatego poszłam później ale to nie miało znaczenia -dla lekarza ważne jest ukończony 11tc czyli zaczęty 12tc bez względu na to kiedy maluch został poczęty:tak:

Alfo i Omego kochana naszego forum ( oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu) :-)jeśli czytałaś mój wcześniejszy post to mam pytanko : czy wiesz coś na temat moich wczorajszych objawów?? Odczego to może być ??

Dostał tylko ustną poradę która brzmiała " więcej seksu" :-)

Rozumiem, że obecny się zastosował? ;-)

Poza tym kochana w zeszłym roku oboje złożyli mi się na wielki skórzany fotel do iura, więc nie jest źle. Jak na razie nie rzucają w siebie nożami :)))

To super. Pogodzenie ex z obecnym to sztuka. Cieszę się, że Wam się ona udała. W większości przypadków jest to nie do pogodzenia.

Rozumiem, że obecny się zastosował? ;-)

To super. Pogodzenie ex z obecnym to sztuka. Cieszę się, że Wam się ona udała. W większości przypadków jest to nie do pogodzenia.

Sexu brak - nie mam ochoty , tzn. mam ale się boję. Rany oskie odkąd się dowiedziałam o ciąży nie dopuszczam do siebie mojego P. Biedny ten mój chłop...

Sexu brak - nie mam ochoty , tzn. mam ale się boję. Rany oskie odkąd się dowiedziałam o ciąży nie dopuszczam do siebie mojego P. Biedny ten mój chłop...

Ja dopuściłam. Ale postawiłam warunek: bez szaleństw i bardzo wolno, płytko i delikatnie. I mój M się stosuje :-)

Ja ostatnio dziwnie zmęczona jestem, niby chce mi się spać a zasnąć nie mogę. W nocy przesiedziałam w kuchni żeby nie obudzić mojego P i czytałam książkę (poradnik) którą wczoraj dostałam od mojego byłego męża pt W oczekiwaniu na dziecko...

Wieczorem zaszczypało mnie podbrzusze a na wkładce pojawiło się kilka czerwonych kropek krwi ale takich malutkich zupełnie jakby ktoś umaczał szpilkę w czerwonym atramencie i pokłuł wkładkę. Szybko mi tem objawminął więc zrzuciłam to na poczet dalszego rozcigania się macicy.

co do bezsenności to na szczęście ja mogę spać jak smok!!! niedźwiedź itp tfu tfu tfu -a Ty kochana jesteś z tych bezsennych -ciepłe mleko przed snem i masaż od P powinien pomóc;-)

Co do krwi... hmm wiesz że nie jestem panikarą -ale plamień nigdy nie miałam -nawet malutkich. Chyba że po cichaczu się z P przytulałaś -tu się nie chcesz przyznać:-D i to od tego:-)
Ewentualnie co mi przychodzi do głowy to obtarcie jakieś albo miałaś zatwardzenie może?? bo wiesz niestety to ciąża i problem z wypróźnianiem może spowodować jakieś ranki przy załatwianiu.

Jeśli żadna z tych trzech opcji nie wchodzi w grę -to dzwoń do gina -nawet jeśli Ci powie że to normalne i że na tym etapie -ble ble ble -to chociaż mnie oświecisz:tak: a bierzesz duphaston???? mze bedzie chciał zwiększyć o jedną??

reklama
co do bezsenności to na szczęście ja mogę spać jak smok!!! niedźwiedź itp tfu tfu tfu -a Ty kochana jesteś z tych bezsennych -ciepłe mleko przed snem i masaż od P powinien pomóc;-)

Co do krwi... hmm wiesz że nie jestem panikarą -ale plamień nigdy nie miałam -nawet malutkich. Chyba że po cichaczu się z P przytulałaś -tu się nie chcesz przyznać:-D i to od tego:-)
Ewentualnie co mi przychodzi do głowy to obtarcie jakieś albo miałaś zatwardzenie może?? bo wiesz niestety to ciąża i problem z wypróźnianiem może spowodować jakieś ranki przy załatwianiu.

Jeśli żadna z tych trzech opcji nie wchodzi w grę -to dzwoń do gina -nawet jeśli Ci powie że to normalne i że na tym etapie -ble ble ble -to chociaż mnie oświecisz:tak: a bierzesz duphaston???? mze bedzie chciał zwiększyć o jedną??

No widzisz kochana, przypomniało mi się. Miałam zatwardzenie:zawstydzona/y:
A duphastonu już nie biorę od 2 tygodni, mój gin kazał mi go odstawić wraz z folikiem. Teraz co drugi dzień biorę Feminatal N, bo owoce kazał ograniczyć ze względu na dużą ilość chemii i cukru

Do góry