Witam:-):-):-)
Karolcia wg twojego suwaczka to ty już na przezierność karkową powinnaś się umawiać. A jeśli on się myli to na to badanie za miesiąc może być za późno. Ja bym poszła do innego jeszcze lekarza chociaż na sprawdzenie i usg.
Gosiu mas rację -bo ciąża oczywiście może być młodsza i to o dużo niż wynika z @ (niektóre dziewczyny maja cykle np po 40-50 dni!!) tylko ze nie ważne ile ona jest młodsza jej początek zawsze liczy się od 1 dnia ostatniej @ i to dla przeciętnego cyklu 28 dniowego.
Stąd to +/- 2 tygodnie -zresztą nie wiek ciąży jest ważny tylko jej rozwój czy między jednym usg a drugim był odpowiedni wzrost dziecka i terminami medycznymi nie ma sobie co głowy zawracać
Więc jeśli u Karoli od pierwszego dnia ostatniej @ minęło 10 tygodni to powinna umówić się na prenatalne i je zrobić wiem że są droższe ale to już dokładne badanie zdrowia malucha Ja robiłam prenatalne po 12 tc bo mój maluch był młodszy od początku i dlatego poszłam później ale to nie miało znaczenia -dla lekarza ważne jest ukończony 11tc czyli zaczęty 12tc bez względu na to kiedy maluch został poczęty