reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Julitko ja do pracy wracam 15 grudnia i już się boję, nie mam totalnie motywacji....
poza tym czekam na tą @ macam cycki bo zawsze mnie przed @ bolały i w końcu zaczęły mnie boleć ale chyba od tego macania....
z badaniami jakoś się nie gorączkuję, mój doktor mi powiedział że te badania które ja będę robiła to ma znaczenia faza cyklu i czas od poronienia,
w przyszłym tygodniu chcę zrobić toxo, cytomegalię i listeriozę, potem w styczniu bakterie - wymaz i badania na zespół antyfofo..., rozmawiałam z nim o hormonach i na razie nie robimy ich.
jutro jadę po wynik histopat.

a poza tym smutno mi i tęskno od mojej kruszyny...

reklama
Tak dał mi zwolnienie na którym jest napisane 2B, nie wiem juz sama co mam myslec dzisiaj chyba z nerwów dostalam plamienia takie brazowe mowi ze to nic groznego

Lenka, to my do pracy tego samego dnia maszerujemy :)przynajmniej będę wiedziała, że nie jestem sama
ja dziś się też w kolegi rękaw przez gg spłakałam, bo właśnie rozmawiałam z nim o pracy i takie tam pitu pitu, generalnie na wesoło i nagle mnie złapało...że nie chcę do tej cholernej roboty, że chcę moją kropeczkę z powrotem i w ogóle:(im bliżej tych świąt, gdzie wszyscy się cieszą, tym mi smutniej:(
a te badania..wszystkie witusowe to chyba bez znaczenia od cyklu?
ja też macam cycki, az M się złości co tak się macam, ale zawsze mnie bolały, a teraz 6 tydz i nic:(i też się tym stresuję już powoli
a jak czekałam na histopatol, to się strasznie denerwowałam, z 1nej str nie chciałam, żeby coś znaleźli, a z 2giej chciałam, żebym wiedziała, że się wyleczy i już.mówię Ci Lenka, już świruje, a jak nadejdzie środa, to pewnie nie będę spała

Tak dał mi zwolnienie na którym jest napisane 2B, nie wiem juz sama co mam myslec dzisiaj chyba z nerwów dostalam plamienia takie brazowe mowi ze to nic groznego
Głuptasku, daj sobie szansę.ja wyobrażam sobie tylko co możesz czuć, ale pomyśl, że to jeszcze bardzo wcześnie-30dc to dopiero początek.może rzeczywiście nie powinno się robić testów przed dniem@, ale skoro już mamy pozytywny...poczekamy tu Kochana razem z Tobą i ściskamy kciukasy!!!

Julitka no z tymi świętami to też mam taki nastrój że szkoda gadać...
Normalnie najchętniej bym gdzieś wyjechała, sie zaszyła, nie mam ochoty na te życzenia...

no masz rację-nam do tej pory wszyscy życzyli bobasa/było mi przykro strasznie, bo staraliśmy się 2 lata bezskutecznie/, a teraz co powiedzą???jak mi teściowa jeszcze raz powie, że kolejnego dziecka, to będzie afera świąteczna

Anetha ....

cytat z jednej stronki

U kobiety z 28 dniowymi cyklami miesiączkowymi pęcherzyk ciążowy jest najwcześniej widoczny w USG dopochwowym w 32 dniu cyklu, przy poziomie HCG większym od 1000 mIU/ml (najwcześniej przy stężeniu 500 mIU/ml)

Kochane wrocilam od lekarza.Juniorka ma 3 kg i wszystko jest ok...:-)
Kolejne wizyty co tydzien...
Buziaki
Aga, super :-) kawał babeczki masz pod serduchem ;-)
Just a myślałaś że strach minie?????
Agata, nie myślałam, że minie, ale jakoś ten środowy poranek ze schizą, czy wszystko jest w porządku, czy śluz jest tylko zółtawy a nie różowawy, mnie podłamał - chyba się po prostu zmęczenie ujawnia i tyle. Bo oprócz strachu, było jeszcze wkurzenie na samą siebie, za durną sumienność, że przecież mogłam wziąć zwolnienie i takiego dnia leżeć po prostu spokojnie, a nie bać się i lecieć do roboty :wściekła/y:

Witam
dziewczyny wrocilam od lekarza chyba nie jestem w ciazy :( beta mam 174 3 testy ciazowe pozytywne mam 28 dc dzisiaj lekarz nic nie widzi tylko endometrium 11mm.Dał mi duphaston i zwolnienie nie wiem po co mam juz tego dosc :no:

ozliwe dziewczyny ze hcg nie spadlo mi po poronieniu ktore mialam w czerwcu??????
Anetha, ja poroniłam na początku czerwca, jak w połowie października testowałam (testy chyba miały czułość 25) to testy wychodziły negatywne choć byłam w ciąży (28dc).
Wydaje mi się, że lekarz Cię głupio nastraszył, może po prostu za wcześnie jest na zobaczenie czegoś na usg i tyle. Jeszcze jakbyś miała tylko testy pozytywne to jego gadanie miałoby jakiś sens, ale beta 174 bez torbieli i cyst to dzidziuś :-)

Lena, Julitka, macanie cycek zostawcie mężom ;-) po poronieniu wszystko mogło się po zmieniać, więc to że wwcześniej bolały nie znaczy, że tak będzie nadal.

Jesteśmy po usg :-) Lekasz jakiś mrukliwy i nie poopowiadał co widzi, ale najważniejsze, że dzidzia zdrowa :-)
na początku się nie ruszała, ale potem coś tam rączkami i nóżkami zaczęła wymachiwać :tak:

Ostatnia edycja:
Just, no to pięknie:)!!!pewnie zorientowała się, że jest obserwowana i stąd te występy:)jakaś gwiazda rośnie:):-)

reklama
Lenka, a co do badań histopat, to od razu na miejscu dopytaj dobrze o wynik, bo przynajmniej w moich to wszystko było po łacinie, na szczęście lekarkę moją "dorwałam" i mi przetłumaczyła

Do góry