reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

wiec testujemy razem :-)

karola kup sobie masc nagietkowa, ona jest przeciwzapalna i smaruje sie nia wszelkie ranki i miejsca zapalone, zeby zapobiec wlasnie stana zapalnym lub ich sie pozbyc, to naturalna masc wiec mysle ze w ciazy mozna, ale zapytaj na wszelki wypadek w aptece, albo duzo pij kwasnego zeby zakwasic mocz...

Na pewno mozna w ciazy masc nagietkowa.jak lezalam w szpitalu mi przepisali. neistety nei mam dobrych wspomnien z ta mascia, ale to tylko subiektywne odczucia dlatego ze dostalam ją rano w ten fatalny dzien,ktory zapoczatkowal zakonczenie:( zaczelo mnie cos ni to piec ni to bolec i od tego sie zaczelo.niby mnei zbadali i bylo ok ,masc dali bo stwierdzili ze mam podraznione od wyplywajacych wód.a ze dzien skonczyl sie skurczami pewnie nei bylo z tym zwiazane wcale.bo jeszcze w meidzyczasie bol plecow przyszedl. wiec stosowac w ciazy na pewno mozna.

reklama
ja caly czas duzo pije i duzo biegam to wc, w nocy tez wstaje, jestem do tego przyzwyczajona, bo jak sie w nocy budze ide do wc to wypije szklande wody niegazowanej bo tak mi sie chce pic :-) a potem ciagle sikam :-) mnie juz wysylali na badanie moczu, ale mam wyniki ok, wiec to taka moja natura a moze nawyk chodzenia siku w nocy :-p

agnieszka pewnie pijesz wiecej bo liczy sie tez zjedzona zupka a to juz masz kolo pol litra :-) rano herbatka, po poludniu kawka, wieczorem herbatka w nocy picko wiec mysle ze to wiecej niz 1.5 litra :-)

karola moze powtorz badanie moczu :-)

aga34 sprobuj jakos opanowac ten strach, nie wiem jak, moze zajmij sie czyms?? jestes w pracy czy w domu?? ja wiem ze tez bym sie denerwowala trzeba sie nie dac jak wymysle jak to zrobic to ci powiem ale chyba agatka bedzie wiedziec najlepiej chociaz mysle ze tez sie denerwowala przed wizytami..
a o ktorej masz ta wizyte? bo nie pamietam

Pati, w środę byłam na wizycie - wszystko wygląda Ok. A na 3 grudnia zapisałam się na usg.

Lena77, byłam na zwolnieniu dwa tygodnie, i chyba dobrze, że do nie przedłużałam, bo powrót do pracy oderwał mnie od roztrząsania tego co się stało

Aga, a Ty odpoczywaj jak masz okazję, jeszcze trochę urodzisz Juniorkę i się skończy leniuchowanie ;-)

Karola, a może to jakiś stan zapalny babskich okolic, a nie pęcherz?

Ostatnia edycja:
Karola oni mi robia badanie moczu,krwi,usg,ctg i biora wymaz przy kazdej wizycie.
Zapisali tabletki i masc i na nastepnej wizycie te same badani i stwierdzili,ze jest ok.Za to z tym piciem mnie ciagle gonia:-(
No i wczoraj pobrali krew z zyly a nie jak do tej pory z palca...

to w takim razie jak mozna ta masc uzywac to fajnie, mi ona bardzo pomaga, jak np mam bolacego pryszcza w trudno dostepnym miejscu np w uchu to posmaruje i on znika po jakims czasie albo sam wybucha :-D wiem ze zwierzaczkom tez mozna tym smarowac ranki, bo nawet jak zjedza to sie nie otruja, bo to z kwiatkow jest robione, nawet w domu mozna sobie samemu zrobic ale ja nie wiem jak

agnieszka ja mam zawsze z zyly pobierana krew, chyba tylko raz mialam z palca na glukoze.. ajak cie gonia z piciem to marsz sobie herbatke zrobic lub soczku wypic :-)

aga34 sprobuj jakos opanowac ten strach, nie wiem jak, moze zajmij sie czyms?? jestes w pracy czy w domu?? ja wiem ze tez bym sie denerwowala trzeba sie nie dac jak wymysle jak to zrobic to ci powiem ale chyba agatka bedzie wiedziec najlepiej chociaz mysle ze tez sie denerwowala przed wizytami..
a o ktorej masz ta wizyte? bo nie pamietam

Jestem w pracy,wprawdzie przyszłam dopiero po godzinie 10 i mam sporo zajęcia ale jak tylko pomyślę o wizycie to mam mdłości i ból brzucha.
Wizytę mam o 19 ale pewnie jak zawsze się przeciągnie bo sekretarka mojego gina ma dziwny sposób zapisywania na wizyty. Przez słuchawkę usłyszałam: "Jest pani czwarta na godz. 19" Czyli przede mną są jeszcze 3 dziewczyny na 19-tą.:eek::eek::eek::eek::eek:

no to sobie jedz na 20sta bo gin chyba hurtowo nie bada :-D :-D
aga a twoje mdlosci to tylko ci dzidziol pokazuje ze go denerwujesz twoimi nerwami i robi ci na zlosc tymi mdlosiciami ;-) wszystko bedzie dobrze :-) mam nadzieje ze jeszcze dzis do nas zajrzysz i zdjecie bobasa wstawisz :-)

reklama
Do góry