reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziewczyny wg mojej miesiączki jestem w 3 tygodniu co za brednie moge być co najwyżej w drugim bo tydzień temu była owulacja błagam was nie patrzcie na suwaczki tylko same liczcie bo na zawał zejdziemy wszystkie na mój rozumek to Twoja dzidzia newfie jest większa niż powinna być i trzeba się cieszyć zobaczysz ,że beta przyrasta.

kobietka ale ciaze liczy sie od dnia ostatniej @ a nie od owulki, bo zaplodnienie moglo byc pozniej, owulka pozniej i trudno by bylo podac wtedy dokladny tydzien zaplodnie, i w usg maja tak samo, tygodnie licza sie od @ a nie od owulki :)

Newfie, 3 dni różnicy w wieku wg OM i usg, to drobiazg.
Ale jeśli faktycznie owulka była choćby i te 3 dni później to znaczy, że dzidzia ma nie całe 6 tyg, a to chyba taki wiek, że serduszko może pikać, ale jeszcze nie musi, bo dzidzia rozwija się z dnia na dzień.
Musi być Ci strasznie ciężko, ale nie trać wiary, będzie dobrze. Za tydzień ludzik będzie duuuużo większy :tak:

Karolcia, trzymam kciuki! musi być dobrze :tak:

Dziewczynki jakie wy wogóle daty wpisujecie do tych suwaczów?ehh chyba sama zrobie próbny i zobacze jak to tam jezd:-)
Pierwszy dzień ostatniej @, przynajmniej w tym co ja mam :-)

Weszłam do WAs na chwilkę, żeby do listy dopisać kolejne wymioty ..............
ale ciiiiiiiiiiiiiiiiii.............:zawstydzona/y:
Jasne, ciiiiiiiiii ciiiiiiiiiiiii, a nam kciuki poodpadają, a Ty się hipochondrii nabawisz, jak zaczniesz wymyślać, że wymioty to przy anemii miałaś, bóle brzucha - niewiadomo co mogą znaczyć itd. A wszystkie objawy jakoś dziwnym trafem do jednego pasują :-p No ale ciiiiiiiiii

Jasne, ciiiiiiiiii ciiiiiiiiiiiii, a nam kciuki poodpadają, a Ty się hipochondrii nabawisz, jak zaczniesz wymyślać, że wymioty to przy anemii miałaś, bóle brzucha - niewiadomo co mogą znaczyć itd. A wszystkie objawy jakoś dziwnym trafem do jednego pasują :-p No ale ciiiiiiiiii
Ty weź mnie nie nerwuj no.....:-D:-D różnie to bywa....i spokojna Twoja - niczego sie nie nabawię....:-p:-p

No dobrze ja wam tylko chce uświadomić, że w czasie @ nie mogło być zapłodnienia tak jak liczą i trzeba się liczyć z tym, że fasolka może być mniejsza tym bardziej, jeśli owu była późno i nie ma co panikować tylko zaczekać.To swoją drogą porąbane bo jak może ciąża trwaćod @ skoro owulka jest 2 tyg później ,ale cóż:confused2:

Dziewczyny wg mojej miesiączki jestem w 3 tygodniu co za brednie moge być co najwyżej w drugim bo tydzień temu była owulacja błagam was nie patrzcie na suwaczki tylko same liczcie bo na zawał zejdziemy wszystkie na mój rozumek to Twoja dzidzia newfie jest większa niż powinna być i trzeba się cieszyć zobaczysz ,że beta przyrasta.
Kobietko,
tak jak Pati napisała, tygodnie ciąży liczą się od pierwszego dnia ostatniej @.
Ale na przykład Karolcia81, ma też taki drugi suwaczek, który liczy wiek dzidzi - pewnie na podstawie daty owulki.

Pati mleczko:-D:-D???no nie waż się nas trzymać w niepewności jak ja jutro zatestuje to napisze , i oczekuje tego samego w zamian i bez gadania:crazy:

Kobietko,
tak jak Pati napisała, tygodnie ciąży liczą się od pierwszego dnia ostatniej @.
Ale na przykład Karolcia81, ma też taki drugi suwaczek, który liczy wiek dzidzi - pewnie na podstawie daty owulki.

No dokładnie np. na tej stronie : - Kalkulator ciąży i porodu
widać faktyczny wiek dziecka - u mnie 3 tyg a suwaczek 5 tyg i kilka dni.

reklama
Acha to takie też są ja myślałam, że tylko te zawyżające no chyba ,że tak:-).
Newfie nie ma co sie martiwć na zapas napewno owulka póżniej wystąpiła a zobaczysz , że betka podskoczyła daj maluszkowi czas na wzrost

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry