reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Właśnie, jak to jest z seksem na początku??? Ja profilaktycznie stosuję "wstrzęmięźliwość" , ale nie ukrywam, że niechętnie z obu stron ;-) :-D

Hmmm....my odkąd dowiedzoałam sie o fasolce przytulalismy sie tylko raz...ale tak bardzo delikatnie...i tak jakos głupio wyszło bo się bardzo bałam...i teraz myslę, że do poniedziałku jakoś wytrzymam i zapytam sie gina....choć spodziewam sie, że na poczatku dostane zakaz....
...ale musze się go zapytać o inne metody sprawiania sobie przyjemności, czy wchodzą w gre, czy tez nie.....
Tez tęsknie za przytulankami.....:sorry:

Witam,
jeśli chodzi o serduszko, to jak byłam na usg to wg OM by 7tydz1, a według usg 6tydz4 i serduszko już pikało

a jeśli chodzi o przytulanki, to mi gin powiedziała, żeby w pierwszym trymestrze się wstrzymać, więc pewnie po usg będę pytać co dalej. A na wizytę będę musiała chyba męża zabrać, bo jak gin dalej utrzyma zakaz to mi nie uwierzy ;-)

miłego dnia :-)

ja bym tez nie robila, tylko sobie obliczyla procentowo kiedy by mi wyszlo te 9 tys, przy wzroscie o 66%, aguska u ciebie wyglada ze za jakies 4-6 dni powinno juz widac pikajace serducho

a co do przytulanek to mi sie wydaje ze to chodzi glownie o orgazmy, wiec obojetne mi czy na inne metody by mi gin pozowlil, bo bez szczytowania to i tak lipa.... ostatnim razem my nie wytrzymywalismy bez przytulanek i byly i orgazmy tez byly ale seks nie byl przyczyna obumarcia ciazy... orgazm moze wywolac poronienie bo sa skorcze macicy, ja choc sie balam nie moglam nad tym zapanowac a chlop jak to chlop on to juz na pewno nad tym nie zapanuje... nie wiem jak tym razem sobie poradzimy chyba bede liczyc na zgode gina :-)

just a kiedy masz wizyte?

a tak w ogle ile z nas sie teraz stara o bobasa?? widze ze kobietka pewnie juz fasolke ma w brzuszku ale czy ktos jeszcze zapisuje sie na sierpien 2010 :)

w środę, ale to wizyta z macaniem, bez podglądania ;-) może już mi powie na kiedy według niej powinnam się umawiać na te usg 11-14 tydz., kartę ciąży założy i da skierowanie na jakieś badania, chyba, że znowu wymyśli, że za dwa tygodnie mam się pokazać :eek:

ja bym tez nie robila, tylko sobie obliczyla procentowo kiedy by mi wyszlo te 9 tys, przy wzroscie o 66%, aguska u ciebie wyglada ze za jakies 4-6 dni powinno juz widac pikajace serducho

a co do przytulanek to mi sie wydaje ze to chodzi glownie o orgazmy, wiec obojetne mi czy na inne metody by mi gin pozowlil, bo bez szczytowania to i tak lipa.... ostatnim razem my nie wytrzymywalismy bez przytulanek i byly i orgazmy tez byly ale seks nie byl przyczyna obumarcia ciazy... orgazm moze wywolac poronienie bo sa skorcze macicy, ja choc sie balam nie moglam nad tym zapanowac a chlop jak to chlop on to juz na pewno nad tym nie zapanuje... nie wiem jak tym razem sobie poradzimy chyba bede liczyc na zgode gina :-)

a ja gdzies wyczytałam, że skurcze macicy przy orgaźmie fasolka czuje jako przyjemne bujanie...i, że to jej nie zaszkodzi....ale sama nie wiem....po wizycie będę mądrzejsza...to Wam napisze.....no chyba, że któraś będzie pierwsza...to czekam na info.

reklama
aha, kurcze a po co taka wizyta z macaniem, co on tam wymaca procz ciazy?? nie pojmuje tego ale nie jestem lekarzem haha

dobra zmykam te frytki robic

aha i pamietajcie DZIS DZIEN BEZ SMUTKOW, STRESOW, I NERWOW-DZIEN DOBROCI DLA FASOLEK :-D :-D :-D

karola glowa do gory, z mezem czasem tak jest ze lepiej od niego odpoczac, moze pojedz odwiedzic kogos bliskiego, a jak wrocisz maz juz bedzie czekal i bedzie juz dobrze i weekend bedzie super :)

Ostatnia edycja:
Do góry