reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Karolcia ja nie miałam na szczęście takich problemów gdy byłam w ciąży, może pij sobie dużo jogurcików, mleka, maślanek no i dużo wody ok 2,5 l dziennie ja ostatnio miałam taki problem i dostałam dietke, pomogło.
Widze , że na twoim suwaczku okres płodny dobiega końca:tak:, teraz pozostaje czekać ja jestem dobrej myśli.

reklama
Kobietka22- no własnie...teraz tylko czekać....i oczywiście z uśmiechem czekać na kazdy dzień

Kaska - ja tez jem aktiwie od kilkunastu dni...i niby było ok , aż do teraz....
pytam, bo to był dla mnie straszny problem jak byłam w ciąży i się znowu tego boje.....czy myślicie, że przez takie parcie można sobie tam coś pouszkadzać jak jest fasolinka?...
jak bedę u mojego gina to sie zapytam, bo jakos tak mi to umykało do tej pory....

Kochane byłam na zastrzyku w przychodni i zmierzyły mi ciśnienie mam 93 na 66 niskie nie wyglądam jak trup a na 17 idę do tego lekarza z tym gardłem ledwo co żyje mam nadzieję że z dzidzia wszystko dobrze.

Odnośnie zaparć w czasie ciąży jeśli ciąża nie jest zagrożona to ok ale jeśli jest zagrożona to każde takie parcie może spowodować poronienie tak mi moja ginka mówiła że jak tylko nie będę mogła się załatwić to mam przyjść i da mi czopki i na pewno mam nie stękać bo to może wywołać skurcze.

Odnośnie zaparć w czasie ciąży jeśli ciąża nie jest zagrożona to ok ale jeśli jest zagrożona to każde takie parcie może spowodować poronienie tak mi moja ginka mówiła że jak tylko nie będę mogła się załatwić to mam przyjść i da mi czopki i na pewno mam nie stękać bo to może wywołać skurcze.

czyli coś w tym jest.....
ja zaczęłam własnie plamić po zrobieniu kupki, co wymagało odemnie nie lada wysiłku...i fakt, że podziało sie tam duzo wczesniej a to tylko ujawniło problem...
...ale bedzie to wzbudzało mój strach przy kolejnej fasolce....

czyli coś w tym jest.....
Ja zaczęłam własnie plamić po zrobieniu kupki, co wymagało odemnie nie lada wysiłku...i fakt, że podziało sie tam duzo wczesniej a to tylko ujawniło problem...
...ale bedzie to wzbudzało mój strach przy kolejnej fasolce....
spokojnie kochana powiedz lekarzowi że masz problemy z wypróżnianiem i da ci czopki ale tak jak dziewczyny piszą jedz dużo jogurcików bo to pomaga. Mi moja powiedziała że mam uważać i nie stękać a jak bym miała zaparcia to mam jej powiedzieć to da mi czopki po których będzie mi łatwiej się opróżnić.nawet jak byłam w szpitalu to pytali mnie codziennie na obchodzie czy się załatwiłam i że jak będę miała problemy to dadzą mi czopki więc chyba coś w tym jest.

reklama
czesc dziewczyny,

melduje ze zyje.

Karolcia polecam Ci otreby z jogurtem, wrzuc sobie do tego kilka suszonych sliwek. Poza tym na mnie dzialaja tez jablka :-) takie kwaśniejsze.

pozdrawiam wszystkie

Do góry