reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć Dziewczyny. Ale miałam noc. Do 3.30 nie mogłam spać, potem przysnęłam, ale o 6.00 pobudka, żeby obudzić M do pracy i poza lekkim piaskiem w oczach znów zero ochoty na sen. Zrobiłam więc sobie duuuużą kawkę i siadam do Was. Choć pewnie większość z Was jeszcze w krainie snu.

Chciałam ogłosić, że daję sobie na luz. Zrobiłam tak jak instrukcja nakazuje sikacza z samego rańca. 48 godz po pierwszym. Wyniki identyczny. Ani śladu drugiej kreski. Tak samo jak @. Od drugiego niezależnego od mojego gina (tym razem babeczka) wiem, że duphaston nie ma wpływu na brak @, więc... Ani to ciąża, ani wynik brania tabletek. Tak więc plan przedślubny został zrealizowany - wesele będzie bez Fasolki.

Jednocześnie nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło: wczoraj wprowadziliśmy w życie w ramach jak to mój M mówi: "przedokresowego czyszczenia kominka" zasadę "precz z antykoncepcją" i olaliśmy tak sprawdzającą się w naszym przypadku najbardziej niezawodną metodę, czyli przerywańca. Powiem Wam, że zdążyłam zapomnieć jak to jest ;-) Teraz czekam na efekty czyszczenia. Jak w ciągu dnia nic się nie pojawi, to złożę u M reklamację i będzie robotę poprawiał. A co! ;-)

Ruda myślę dziś o Tobie mocno mocno mocno! Dasz radę przejść przez ten dzień Kochana! Światełko dla Twojego Aniołka [*]

Kasiu no kupiłam kupiłam... Ale więcej już tak szaleć nie będę. To nie na moje nerwy. Choć z drugiej strony nie mogę się zarzekać. W końcu przytulając się tak od a do z prawdopodobieństwo zajścia wzrośnie, więc... Nie... Nie odpali mi. Będę do tego tematu podchodziła spokojnie. I już! Jak do końca roku nie pojawi się lokator, to może pomyślę o testach na owu. Ale nie jestem pewna... Mam tego sikania do kubeczka dość ;-)

Karola322 teścik zrobiony. Wyniki powyżej. A Ty Kochana pindruj się, bo weekend z Mężusiem to ważna sprawa! Zwłaszcza jak macie siebie tak mało w tygodniu :-)

Kobietka22 zrobiłam :-) Udało się wylicytować płaszczyk?

As76 ZUCH Z CIEBIE DZIEWCZYNA!!! Chylę czoła za zachowanie zimnej krwi i trzeźwości myślenia! Swoją drogą co to za czasy, żeby pogotowie przyjechało i NIC nie zrobiło??!! Jesteśmy co miesiąc okradani przez ZUS, leczyć i tak musimy się prywatnie, bo państwowo albo kolejki albo skończyły się limity, a jak człowiek potrzebuje pomocy to NIE POMAGAJĄ!!! Nóż w kieszeni się otwiera! Przyznam, że w szoku jestem, że od gorąca się też sztywnieje. I że ocet pomaga zbić temp. Jak jestem stara tak o tym nie wiedziałam. Teraz zapamiętam do końca życia. A jak Teść się czuje teraz? I ogólnie nie macie pomysłu skąd ten napad?

Agnieszka0240 A kiedy ten test? Zdrówka życzę!

Daaa jeny, jak ja Ci zazdroszczę @... Ja nadal czekam... :-( Fajny kierunek :-) Rok I z ilu?

Miłego dnia Dziewczyny :-)

reklama
Ile bym dała, żeby 24/10 i 26/10 była taka pogoda. Nie pada, słońce wychodzi zza chmur. Co prawda jest zimno, ale nie można oczekiwać od października upałów... W porównaniu do wczoraj dziś jest prześlicznie.

znalazłam chwilkę to Wam napiszę o teściu.

Wczoraj wieczorem wymiotował.Nie spał podobno cała noc,ale nie przyszedł i nic nie powiedział.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Rano Darek przyszedł i powiedział o tacie.Zeszłam dałam leki .
Po kilku godzinach zapytał czy mam coś na brzuch ,bo go boli.
Znów dałam podstawowe leki.
Było ok.godz.16 jak zeszłam na dół po małego i z tatą rozmawiałam.
Po ok.10 minutach jak zeszłam zastałam tatę w drgawkach,z widocznym problemem oddechowym,bez kontaktu wzrokowego i dotykowego.
Zaczęłam go cucić i pytam co jest ,średnio kontaktował.
Ja zadawałam pytania a on kiwał głową.
W ten sposób dowiedziałam się,że tak mu zimno.
W tym momencie doszło do mojej świadomości,że tata jest rozpalony.
Biegiem do łazienki i okłady zimne na czoło,odkryłam go i po termometr.
Termometr zaczał wskazywać temp od 38,7 i jak przekroczył 40.3 w tempie błyskawicy to już wiedziałam ,że jest powyżej 41 stopni.
Dzwonię po lekarza a ten na urlopie .Potwierdził okłady i kazał dać przeciwgorączkowe.
Chciałam rozebrać teścia,ale z temperatury zesztywniał i nie mogłam mu zdjąc koszuli .Widać było,że chce mi pomóc ,ale nie miał siły :no:.
Namęczyłam się ,ale z koszulą się uporałam.
Biegiem znów po wodę i ocet ,by temp szybko spadała.Podałam też przeciwgorączkowe leki z dwóch różnych grup czyli Paracetamol i Ibuprofen.
Zaczełam robić okłady na czoło ręce i nogi.
Po około 10 minutach gorączka zaczęła spadać.
Po 20-25 minutach ustąpiły drgawki dopiero i meczyły go dreszcze .
Udało mi się zbić ostatecznie temp do 39 .
Wezwałam pogotowie ,gdzie nic nie wykryli :no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Powiedzieli tylko,że mam obserwować ,aw razie gorączki ponownej zawieźc do szpitala.
Po 3 godzinach walki ściągnęłam temp do 37 stopni.
Nawet nie chcę myśleć co by się stało ,gdybym nie zeszła na dół na czas.
Mając na uwadze,że przy 42 stopniach białko sie ścina i następuje śmierć.:-:)-(

Dzielna dziewczynka!
Ja bym pewnie spanikowała...

reklama
.................. _......._
................ .~...........`~.

..?..,_..... / ................
...`,
.,_?..'-.., ?......... _.'`~.~./
...?'-.-,._...`{
._,}........ -.(
...... '....`-.`?..-.-,