reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

witajcie !
dzis poczytałam o ciążach .kobitki zachwycone pisały o tym jak ich maleństwa rozwijają się w brzuszkach i zrobiło mi się zal ,że mi nie bylo dane też tego doświadczyć;(
smutek dziś mnie ogarnął...tęsknię każdego dnia za moim maleńkim aniołkiem ...
odebrałam wyniki wymazu :
ESCHERICHIA COLI
i
LACTOBACILLUS SP. ale ta akurat bakterie mialam stwierdzona w poprzednim wymazie.
z tego wszystkiego wynika ,ze 2 bakterie zniknely
jedna zostala a doszla escherichia co bardzo mnie martwi:(

a wynik badania histopatologicznego to :
RESIDUA DECIDUAE i nie mam pojęcia co to oznacza bo u lekarza jeszcze nie byłam .
czekam na okres . jutro minie miesiąc a okresu jak nie było tak nie ma . boli mnie brzuch i piersi wiec mam nadzieje ,ze nadejdzie wkrótce a moze zrobi mi niespodziankę i zjawi się jutro .? mam nadzieje ze wkrotce sie pojawi bo nie chce sie szpikowac lekami na wywolanie:(

reklama
Cześć dziewczyny! :happy2:
W sobotę byliśmy na weselu dobrych przyjaciół. Bawiliśmy się do 4 rano i było naprawdę super! :rofl::-D:rofl: W niedzielę oczywiście urodziny szwagierki i szwagra! Zabawa bardzo mnie się podobało więc ... ... nie mogłam Wam nic "przyzwoitego" napisać ... :wink:
W poniedziałek praca. :baffled: Byłam z Euroklasą na warsztatach językowych w Nauczycielskim Kolegium Języków Obcych. O 16 byłam dopiero u siebie w mieście i pobiegłam na kurs prawa jazdy. :oo2: Teraz to już wiem, czy jest droga i samochód ... :cool::-) Kurs trwał 2 godziny i był ... hmm ... podstawowy, ale i chwilami ciekawy. Zajęcia z aerobiku przełożyłam na 19 i po 20 byłam dopiero w domku.
Dziś odwiedził mnie mój brat, który popadł w tarapaty z dziewczyną ... długa historia ... i nieprawdopodobna. :sick:

Dostałam dzisiaj drugą @ !!!

Aha! W ten weekend mam wyjazd z pracy – integracyjno-szkoleniowy … do Karpacza z noclegiem. Innymi słowy mówiąc impreza na całego! :biggrin2: Już się cieszę! :rolleyes: O niczym innym nie rozmawiamy.

Jak będę miła więcej czasu, to na pewno odpiszę! :sorry:
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie :happy:
Buziaki!
[FONT=&quot]
[/FONT]

cześć dziewczyny.
Jak wiecie 11 dni temu miałam zabieg. Potem oczywiście krwawienia a na koniec miałam śluz lekko zabarwiony. Martwię się trochę bo nadal pobolewa mnie brzuch, czasami jak na okres a czasami się czuje jakbym miała eksplodować. ponieważ trwało to u mnie tak długo zaczynam popadać w paranoje co jeszcze może się stać. Dostałam list od mojego lekarza że jakieś testy nie są za dobre i chcą ze mną pogadać. No to idę w czwartek, ale znając angielską służbę zdrowia nie jestem nastawiona pozytywnie.
Jak to było u was?? Wesprzyjcie dobrym słowem...:-(

Hej :-)
Cfcgirl jakie badania oni Ci tam robili, że teraz wzywają po wyniki:confused: Z tego co widzę to dzięki polskiej służbie zdrowia jakoś sie trzymasz. Dziwne jest to angielskie podejście:baffled: Nic się nie martw ja też musiałam rozmawiać z lekarzem a okazało się, że wszystko jest OK:-)
Anna Ajra zazdroszczę udanej zabawy:happy:
Toleczko Ty masz kolejny egzamin na prawko za 2 dni:confused:
Buziaczki dla wszystkich

Hej Dziewczynki;
Już do Was wrocilam Kochane. Wyjazd się udał i było fajnie, i do tego jeszcze 30 stopni w cieniu :)
Siedzę i piszę a do tego mam cholernego doła i jest mi bardzo źle - a składa się na to kilka czynników.........
Nie chciałabym Wam smucić, przecież Same Macie tysiące problemów...
cfcgirl - szczęście w nieszczęściu. Najważniejsze, że w porę Trafiłaś w dobre ręce - teraz już musi być tylko lepiej :)
Nawet nie Zdajesz sobie sprawy jak czas szybko zleci - wiem to, bo w czerwcu będzie już rok od kiedy się staramy - w grudniu pojawiło się nasze szczęście i zaraz w styczniu zniknęło.
Zaraz dostanę miesiączkę ale wcale mnie to już nie cieszy - chciałabym tak naprawdę aby jej nie było - to już moja trzecia po zabiegu...
Położę się spać, może jakoś zasnę i przestanę myśleć o zawiedzionych marzeniach.........
Dobranoc

hej dziewczyny!!
Dziś mam wolne i siedzę w domku..przynajmniej narazie..Pogoda zresztą do d....y! Ale pewnie zaraz mały pójdzie spać,to sobie troszkę posprzątam..zupę juz zrobiłam więc już z głowy..a później zakupy itp.
JoannA25 -a może @ nie przyjdzie...?
cfcgirl -ja p zabigu pierwszą @ dostałam po 54 dniach,i to musiałam brac luteinę....No a teraz następnej też jeszcze nie widac,a już 37 dzień..
Wczoraj to nawet robiłam test..no jedna krecha...
Tak bym chciała już dostać tą @ że hej!Dalej mnie bolą cycusie,no i już od paru dni pobolewa mnie brzuch,czasem tylko jajnik..i nic!
pozdawiam was gorąco wszystkie...i aby słoneczko zaświeciło dla nas jak najszybciej!!

Cześć Dziewczyny! :happy2:
Chwytam chwilę by wam odpisać ... Carpe diem ... :biggrin2:
Idę dzisiaj o 19:45 do swojego gin. :sick: Ale się panicznie boję! :baffled: Wszystkie niemiłe wspomnienia wrócą... :errr: no i jestem "nie-"ciekawa wyników (toxo. i cytomegalia). Uff ... ale mi ciężko ... Przechodzę przez katorgi ... :unsure:

AMK - witaj spowrotem! Gratuluję @ i zielonego światełka! :happy: Daj sobie szanse - zobaczysz... będzie dobrze! :yes:
Platynowa - daj znać, co lekarz na Twoje wyniki. :confused:
ewa33 - jak tam samopoczucie? :wink: Dostałaś @? :confused:
daga.p. - jak tam Twoja opalenizna i przygotowania do wesela? :-D Kreacja gotowa? Życzę udanej zabawy! :cool:
Ika_s - musisz być silna i dzielna! Nie denerwuj się tak. :realmad: Układ hormonalny jest "niestety" powiązany z nerwowym. Musisz wyluzować, a wszystko będzie dobrze. Wówczas i dzidzia będzie chciała zamieszkać w Twoim brzuszku. :tak:
cfcgirl - cieszę się, zę jesteś już on-line! :-D Twoja historia jest niesamowita! :surprised: Ciężko uwierzyć w takie nieodpowiedzialne postępowanie lekarzy (oczywiście tych, którzy zlekceważyli Twój stan zdrowia)! :szok: Nie dobrze, że takie sytuacje się zdarzają... Życzę zatem Tobie dużo zdrowia i odpoczynku! Fajnie, że jesteś! :-D
JoannA25 - co za udany wyjazd - 30 stopni! Super! :yes:
Asiu, czasem człowiek lepiej się poczuje, gdy się wyżali... nie chcę ciągnąć Ciebie za język ... ale bynajmniej wiedziałabym jak Ciebie pocieszyć. Nadaj mi proszę kierunek. Wiesz, że nie jesteś sama! :wink:

Pozdrawiam Was wszystkie!
Miłego dnia

Witam,
wczoraj odebrałam wyniki badań- ogólną morfologię i histopatologicznych.
Wyszło, że mam niedobór żelaza i nadwyżkę eozynofili- wszystko składa się na anemię. Będę musiała kupić jakieś żelazo chyba i pobrać trochę. Poza tym z hist-pato nic nie wynika. Jest napisane: doczesna nacieczona zapalnie, kosmki.Ale muszę się udać do ginekologa na wszelki wypadek. Wykupiłam sobie od maja pakiet na leczenie prywatne, to zacznę robić inne badania. Mam nadzieję, że prywatnie, to mi coś dadzą. Kupiłam sobie omega 3-podobno pomaga w regeneracji po zabiegu.Minęło już 26 dni od zabiegu. Liczę czas do @-zobaczymy, co będzie. Narazie nic mnie nie boli, tylko brzuch puchnie po całym dniu w pracy.
Cieplutko Was pozdrawiam.

reklama
witam :-)

Dostałam dzisiaj drugą @ !!!
Ania - gratulacje dostania drugiej @ :cool2: :cool2:

Aha! W ten weekend mam wyjazd z pracy – integracyjno-szkoleniowy … do Karpacza z noclegiem. Innymi słowy mówiąc impreza na całego! :biggrin2: Już się cieszę! :rolleyes: O niczym innym nie rozmawiamy.
Ania - Życzę udanej zabawy i miłych wrażeń :elvis: :elvis:

Martwię się trochę bo nadal pobolewa mnie brzuch, czasami jak na okres a czasami się czuje jakbym miała eksplodować. ponieważ trwało to u mnie tak długo zaczynam popadać w paranoje co jeszcze może się stać. Dostałam list od mojego lekarza że jakieś testy nie są za dobre i chcą ze mną pogadać. No to idę w czwartek, ale znając angielską służbę zdrowia nie jestem nastawiona pozytywnie.
Jak to było u was?? Wesprzyjcie dobrym słowem...:-(

cfcgirl - mnie też dość długo po zabiegu pobolewał brzuch :confused: a z tym lekarzem to nie martw się to napewno nic groźnego :happy:

Toleczko Ty masz kolejny egzamin na prawko za 2 dni:confused:

Antila - tak mam w piatek o 11 :no: :no:

Już do Was wrocilam Kochane. Wyjazd się udał i było fajnie, i do tego jeszcze 30 stopni w cieniu :)

Joasia - witaj spowrotem :cool2: nio to bardzo dobrze że wyjazd udany

Tak bym chciała już dostać tą @ że hej!Dalej mnie bolą cycusie,no i już od paru dni pobolewa mnie brzuch,czasem tylko jajnik..i nic!
pozdawiam was gorąco wszystkie...i aby słoneczko zaświeciło dla nas jak najszybciej!!

Ewa - napewno dostanie niedługo @ a słoneczko wyjdzie już niedługo dla Nas wszystkich :cool2: :cool2:

Poza tym z hist-pato nic nie wynika. Jest napisane: doczesna nacieczona zapalnie, kosmki.Ale muszę się udać do ginekologa na wszelki wypadek.

Ika_s - do ginekologa idź może zaleci Ci jeszcze jakieś badanka :tak: Ja jak poszłam to dam Mi skierowanko na toxo i kazał zrobić powturną cytologie ;-)

Liczę czas do @-zobaczymy, co będzie. Narazie nic mnie nie boli, tylko brzuch puchnie po całym dniu w pracy.

Ika_s - @ napewno przyjdzie :cool2: :elvis:

Do góry