reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

;-) :-);-) Witam Was Dziewczęta ;-) :-);-)

Motylku
piękna córunia, ale mam niedosyt, jak będziesz na siłach, to proszę o całą sesję Twojej księżniczki :-)

Ja mam jakieś dziwne kłócia brzucha po wypiciu czerwonej herbaty :baffled::confused:
Poza tym strasznie się zdenerwowałam na mojego (nie)słodkiego psa, byłam z nim na spacerze (R kładzie kafle w naszym przyszłym gniazku :-)a ja się nadal byczę w Chałupach) i Chester podejrzanie od razu poleciał w jedno miejsce na plaży, patrzę... co robi? Tarza się... biegnę, krzyczę, biegnę, krzyczę :-p i w czym się tarza?
Jakiś wieeeelki ptak nie mam pojęcia co to było, ale był wielkości mojego psa i miał wyskubaną głowę [straszne] tak się wydzierałam na Chesia, że teraz mam zdarte gardło :dry:
Powiedziałam swojemu psu co o nim myślę i że dzieci są bardzie w porządku, bo chociaż trochę rozumieją jak się do nich mówi, a nie robią głupiej miny udając, że nic się nie stało :wściekła/y::-) Oczywiście - nie zrozumiał :sorry2:;-):-)

A poza tym znalazłam w przyczepie jakieś bazgrołki mojej teściowej, a na pierwszej stronie przeczytałam zapisek:
Sushi nie dla każdego, sushi świetnie wpływa na japończyków, jest nietuczące i zdrowe, lecz kobiety w ciąży nie powinny jeść surowego mięsa które jest właśnie składnikiem Sushi, może to spowodować toxoplazomozę lub boleriozę, częstą przyczynę poronienia ciąży.
Myśli o mnie. Uroczo :-)

Poza tym przyznam się Wam, że trzy razy zaszalałam z R bez zabezpieczenia i zastanawiam się gdzie ja tu kupię test ciążowy w razie czego :-p:zawstydzona/y:

A to dla Motylka i maleńkiej :-)
babyshowerk.jpg

reklama
witam wszystkich z ranka
Witam wieczorowo,
Jestem chwilowo przeszczęśliwa, bo mam lodówkę, pralkę, piekarnik, płytę ceramiczną i okap czyli praktycznie całe niezbędne agd - zmywarka i mikrofalówka to potem jak kasę nazbieramy. Meble do kuchni zamówione, za 3 tyg będą. Zresztą ja się cieszę nawet jak najmniejszą rzecz kupię do mieszka
gratulacje zakupów to zaczynacie od początku teraz wszytko będzie sie układać po twojewj myśli

;-) :-);-) Witam Was Dziewczęta ;-) :-);-)

Motylku piękna córunia, ale mam niedosyt, jak będziesz na siłach, to proszę o całą sesję Twojej księżniczki :-)

Ja mam jakieś dziwne kłócia brzucha po wypiciu czerwonej herbaty :baffled::confused:
Poza tym strasznie się zdenerwowałam na mojego (nie)słodkiego psa, byłam z nim na spacerze (R kładzie kafle w naszym przyszłym gniazku :-)a ja się nadal byczę w Chałupach) i Chester podejrzanie od razu poleciał w jedno miejsce na plaży, patrzę... co robi? Tarza się... biegnę, krzyczę, biegnę, krzyczę :-p i w czym się tarza?
Jakiś wieeeelki ptak nie mam pojęcia co to było, ale był wielkości mojego psa i miał wyskubaną głowę [straszne] tak się wydzierałam na Chesia, że teraz mam zdarte gardło :dry:
Powiedziałam swojemu psu co o nim myślę i że dzieci są bardzie w porządku, bo chociaż trochę rozumieją jak się do nich mówi, a nie robią głupiej miny udając, że nic się nie stało :wściekła/y::-) Oczywiście - nie zrozumiał :sorry2:;-):-)

A poza tym znalazłam w przyczepie jakieś bazgrołki mojej teściowej, a na pierwszej stronie przeczytałam zapisek:
Sushi nie dla każdego, sushi świetnie wpływa na japończyków, jest nietuczące i zdrowe, lecz kobiety w ciąży nie powinny jeść surowego mięsa które jest właśnie składnikiem Sushi, może to spowodować toxoplazomozę lub boleriozę, częstą przyczynę poronienia ciąży.
Myśli o mnie. Uroczo :-)

Poza tym przyznam się Wam, że trzy razy zaszalałam z R bez zabezpieczenia i zastanawiam się gdzie ja tu kupię test ciążowy w razie czego :-p:zawstydzona/y:
co za nie sworny pies pani nie słucha :-):sorry2:
a apropo sushi to ja też słyszałam że kobiety w ciąży nie powinny jeść.
a za teścik to trzymam kciuki :-)

hej
nikt za nami nie tęsknił :-(
u nas ok-poza tym że brzuch mnie tak boli jakby mi coś rozrywali w środku.:wściekła/y:
na dodatek nie mogę się dodzwonić do mojego lekarza......-pielęgniarka nie odbiera może ma urlop....a do naszego wyjazdu muszę się pojawić u ginka.

Matylku-sliczną masz córunie.:tak:;-)prześliczną!!!!!-jeszcze raz gratuluję!!!

Witam sie - milego dnia zycze....
Tak bardzo chcę być w ciąży, lekarka mi powiedziała by zaczekać do pierwszej @ i jeśli tylko oboje chcemy to by próbować od razu bo nie wiadomo czy za pierwszym razem się uda.
ja wciaz czekam na @ po zabiegu i tez chyba bedziemy sie starac...
A to na dodanie otuchy że moze sie udac.
piekne pyski - sliczna corunia - gratulacje jeszcze raz!!!
NO a mi @ się spóźnia już drugi dzień.
gratuluje zakupow - nie ma nic przyjemniejszego niz urzadzanie wlasnego kata...
no i z ta @ to moze cos sie tam kluje... kiedy test robisz???

na dodatek mnie brzuch boli-nie wiem boję sie trochę....
bo albo będę miała okres albo coś sknocili przy zabiegu :-:)-:)-:)-:)-(
w dodatku mam dużo śluzu...tak jak w czasie dni płodnych.......:shocked2::dry:-już nic z tego nie kumam:no::confused:
może to po porstu @ nadciąga i stąd te bóle. u mnie przed samą @ też było śluzowato

Tak jestesmy w domu.Nie jest zle cyce bolą bo produkcja mleka idzie pełną parą i musze odciągac:sorry2:,ale lepiej tak niz za mało:tak:.Szwów własciwie juz nie czuje a Veroniak jak na razie w miare grzeczna.
superek, to oby tak dalej. :-)Cyce się pewnie lada moment przyzwyczają do swojej nowej funkcji :tak:

Witajcie dziewczyny!

Mogę się do Was przyłączyć?? Może powiem kilka słów o sobie. Mam na imię Patrycja, za miesiąc wychodzę za mąż. Niestety połowa mojej radości odeszła miesiąc temu z poronieniem i zabiegiem:(:( Straciłam swojego Aniołka w 7 tc. Dokładnie miesiąc po poronieniu dostałam @ (w sobotę). Codziennie siedzę nad kalendarzem i obliczam kiedy możemy zacząć się znów starać. Niestety nie wiem jak mam teraz sobie to wszystko obliczyć:(
Witaj! przykro, ze masz powody by do nas dołączyć, (*) dla Twojego Aniołka.
A co do ponownych staranek, to tak jak dziewczyny pisały, może lepiej wyluzować, cieszyć się przytulankami, a co ma być to będzie

Witam wieczorowo,
Jestem chwilowo przeszczęśliwa, bo mam lodówkę, pralkę, piekarnik, płytę ceramiczną i okap czyli praktycznie całe niezbędne agd - zmywarka i mikrofalówka to potem jak kasę nazbieramy. Meble do kuchni zamówione, za 3 tyg będą. Zresztą ja się cieszę nawet jak najmniejszą rzecz kupię do mieszkania. :-)
Fajnie :-) To lada moment będziesz mogła pichcić pyszności w nowiutkiej kuchni, będzie wiele okazji do romantycznych kolacji ;-)

Sonitko,
to Cię psisko urządziło. :-D Eh, te zwierzaki kochane są, ale czasami to załamać potrafią
Miłego byczenia się :-)

u mnie z plusów to to, że 2@ pomimo tych dziwacznych krwawień i plamień w ostatnim tygodniu przyszła jak w zegarku po 28 dniach. Będę musiała o to podpytać gin, czy się nie przejmować bo tak może być po zabiegu, czy może powinnam coś wziąć na wyregulowanie hormonów, bo to pewnie od ich nierównowagi te plamienia. I fajnie, ze poki co te @ po zabiegu praktycznie bezbolesne są.

Witajcie kochane!

Motylku śliczna córeczka - ucałuj ją od nas wszystkich:) dbjacie o siebie:)

Gosiu widzę, że Ty swojego Aniołka straciłaś dzień przede mną:( ja dostałam @ dokładnie miesiąc po zabiegu i już się kończy w sumie (zawsze miałam dłużej). Lekarka powiedziała, że może zacząć się starać po @ jeśli tylko oboje tego pragniemy bo wszystko się już ładnie wygoiło.

My jednak postanowiliśmy poczekać do października ponieważ 26 września bierzemy ślub i w październiku jedziemy w podróż poślubna także może zmiana klimatu nam pomoże:) a poza tym lepiej po weselu bo wiadomo, że strach i obawa będą a tutaj, że szybszy taniec, jakieś podnoszenia i w ogóle jak to na weselu jeszcze swoim. Dlatego i dla siebie i dla maluszka tak postanowiliśmy. Myślicie, że to dobrze??

Patrycjaa - pewnie, ze tak - wy dopiero bierzecie slub i cale zycie przed wami a mnie jest szkoda kazdego dnia... Nam lekarz nie zabronil ani nie pozwolil... Radzil, zeby dwie @ odczekac ale jak sie zdarzy to nic takiego...
Na weselu faktycznie lepiej byc w formie do tanca...

reklama
Witam,

Sonitka to Ci się psisko urzadziło.;-)

Kasiamaj może faktycznie @ nadciąga.

GosiaLew może II kreseczki??????????:-)

Carri czy Ty słońce jeszcze nie wróciłas????? Na ile TY nas zostawiłas???

AgaAj Odezwij się kochana co u Ciebie????? Oj oj dawno Cie nie było...:tak::tak::tak: Napisz chociaz że nieraz podczytujesz:tak::tak::tak:

Słodziutka Ty też mogłabyś cos skrąbnąć:tak::tak::tak:

Asiu od wczoraj chyba nic nie pisałas:confused: Czy coś się stało????

Agatka jest chyba na wyjeździe to nie dziwne że jej nie ma:tak::tak: Choć puściutko i bez niej:-:)-:)-(

Selenko a co u Was??? Madzia rośnie??? Wstaw jakieś nowe zdjęcia swojej ślicznotki:tak::tak::tak:

MamoSówko a co z Twoją mini sóweczką??? Jak sie czujesz??? Juz mdłości minęły????

Gloria Wy też chyba działącie starankowo bo nie ma Ciebie;-);-);-) działajcie, działajcie i oby tylko pozytywnie i skutecznie:tak::tak::tak::tak:

Agniesia82 wywołuje Cię już chyba setny raz:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Co u Ciebie???

Kinguś pogłaskaj Kinie od e-cioci

Wszystkie dziewczynki bardzo gorąco pozdrawiam i zycze miłego dnia

Do góry