reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Witam:)
Widzę, że nie jestem sama jeśli chodzi o poronienie:( Czy to jakaś plaga czy co to kurna jest???
Może króciutko o mnie....
witaj, ja tez tu niedawno zawitalam po stracie fasolki w 10 tc...z nadzieja na wsparcie i dostalam je - dzieki dziewczyny:-):-)
:-) Witam w poniedziałek wszystkie kobitki :-)

Wszystko fajnie z wyjątkiem jednej części życia, z dzidziusiem. Nie wiem kiedy się doczekamy. Teraz znowu @ mi się spóźnia, czyli mam nieregularne cykle. I jeszcze kłuje mnie prawy jajnkik co jakiś czas :-(
Chyba mój organizm nie jest jeszcze gotowy, a minęło ponad pół roku.
idz lepiej skontroluj to u gina bo nie ma sensu tak sie zamartwiac...
a u mnie już po I @, więc nie ma źle
teraz z niecierpliwością czekam na 19 sierpnia, bo mam wtedy usg, miejmy nadzieje ze jest wszystko ok :)

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny każda z osobna, do usłyszenia
na pewno bedzie ok... a po ilu dniach dostalas @ po zabiegu??

A ja mam dzis lekkiego dola...wczoraj we wszystkich filmach jakie ogladalam rodzily sie dzieci...te przynajmniej dwa cykle wydaja mi sie wiecznoscia...kiedy to minie???

Witam.wszystkie nowe Aniołkowe Mamusie. Dla Waszych Aniołków
[*]
A dla staraczek przesyłam fluidki, ale ostrzegam, że u nas fabryka chłopaków:-D, więc jak na dziewczynkę to łapcie od innej zafasolkowanej~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A za wszystkie zaciążone trzymam kciuki. I Wy za mnie też trzymajcie, bo się boję jak cholera....
hania wiem że sie boisz ja też mam to samo jak długi czas nie jeste m na usg a ja dopiera za 3 tyg.

Witam:)
Widzę, że nie jestem sama jeśli chodzi o poronienie:( Czy to jakaś plaga czy co to kurna jest???
Może króciutko o mnie....
Zaczęliśmy planować dziecko i okazało się, że mam problemy zdrowotne, które uniemożliwiją zajście w ciążę. Co się okazało ... za pierwszym razem nam się udało:-) I co potem...Mega o siebie dbałam - jak nigdy w życiu!!! A tu ...:( W 7tc pojawiło się krwawienie i nasze Maleństwo zostało wydalone:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: - Poronienie całokowite. No i się zaczęło... żal, rozpacz, smutek.... długo by mówić:-( Pojechałam do szpitala i co się okazuje - owszem poronienie ale poza tym jestem zdrowa jak ryba, nie ma żadnych problemów i śmiało mogę zachodzić w kolejną ciążę. Nie wiem co jest z tymi lekarzami, każdy mówi mi coś innego. Mam straszny mętlik w głowie.
Teraz muszę jakoś dojść do siebie i fizycznie i psychicznie. Z tym drugim chyba będzie większy problem:( Ale staram się być dobrej myśli i mam nadzieję, że po kolejnej @ znowu pojawią się dwie kreseczki i mam nadzieję, że tym razem będziemy mieli więcej szczęścia:)

Sorki, trochę się rozpisałam ale musiałam się wygadac.....
kochana dla twojego aniołka
[*] bardzo mi przykro ż i ciebie to spotkało ale z nami powinno być ci lżej ,

Witam w poniedziałek!

Chciałam oficjalnie już ogłosić, że na 24 października 2009 zaklepaliśmy wczoraj salę na wesele :-):-):biggrin2: Teraz musimy załatwić odpis aktu urodzenia mojego M i w sierpniu jedziemy do USC rezerwować termin :-)

No to super!!! Ja miałam termin porodu na 24 października :-( Mam nadzieję że dla Ciebie bedzie to szczęśliwy dzień :-)

Oleńko przykro mi, że ta data w Tobie wywołuje smutne skojarzenia. Tak samo jak Ty mam nadzieję, że dla mnie to będzie piękny dzień.

Byłam dziś u mojego maleństwa -pomniczek jest przepiękny... po raz pierwszy gdy poszłam nie płakałam jak bóbr choć serce ścisnęło mi się z bólu... pomyślałam że nie wolno mi płakać bo mój aniołek jest już bezpieczny a jest cały czas tutaj i w każdej chwili mogę z nim porozmawiać...

Bardzo mądre podejście Agatko. Twojemu Aniołkowi będzie smutno jak będzie widział łzy Mamusi.

Asiu świetnie ze przygotowania ruszyły!!!

Oj ruszyły, ruszyły. Normalnie szok :-) Jeszcze miesiąc temu o tym marzyłam, a teraz już działam! Niesamowite... Może ktoś mnie uszczypnąć? :-)

a jeśli chodzi o pracę -już sobie przypomniałam co to znaczy!!! Nie śpij w pracy bo szef pomyśli że tak powinno być i Cię tam zamelduje!!!

Ja mam przecudownego Szefa. Nie pozwoliłby mi zarywać nocy. Sam by mnie do domu odwiózł, bylebym nie siedziała :-) Poważnie!

a ślub będzie piękny!!! byłam teraz na ślubie cywilnym i było cudownie -panna młoda piękna w białej sukni!!! super

Też myślę o białej. Skromnej, ale ładnej. Życie tak ułożyło, że kościół nie jest mi dany, ale uważam, że zasługuję na to, by mieć białą sukienkę w ten dzień.

Asiu kochanie a jak twoje samopoczucie?? Dalej nie wierzysz że wam się udało dojść do porozumienia i że zaczęłas poszukiwania i przygotowania do TEGO dnia??? Masz się cieszyć tym a nie niedowierzać:tak::tak::-):-):-)

Mam wrażenie, że ktoś mi dodał skrzydeł :-) Czuję się lekko i dobrze. Jest tyle do zrobienia, obgadania, załatwienia, ale jakoś mnie to wcale a wcale nie przeraża :-) Ale, że to się dzieje naprawdę to chyba uwierzę dopiero 24 października :-)

a Asia faktycznie powinna być optymistką!!! W sumie jak głosi powiedzenie mężatek -dlaczego mam mieć lepiej od nas:-D

Agatko, a myślisz, że mam lepiej niż Wy mężatki? Ja się nie zgodzę ;-)

prosimy o kciuki

Trzymamy nieustannie!!!

Najlepsze było jak R chciał wyjaśnić dlaczego czasami ogląda się za innymi dziewczynami i chciał znaleźć męskie poparcie w mężu swojej kuzynki i mówi:
że to jest jak z samochodami, jeździsz Porshe, ale lubisz sobie popatrzeć na Ferrari :sorry2: na to mąż kuzynki:

Nie rozumiem, nie rozumiem.
R wyjaśnie jeszcze raz.
A on na to:
Ale Ty masz przecież w swojej kobiecie i Porshe i Ferrari...
Mój mężczyzna zdębiał, uszy po sobie :-D
No! A ja jestem bardzo zadowolona.​

:cool2::cool2::cool2:

Hehehehehe... Fajny tekst :-) Mam nadzieję, że dał Twojemu R do myślenia :-)

Pozdrawiam Was wszystkie i zmykam do pracy :-)​

Ostatnia edycja:
Witam w poniedziałek!

Chciałam oficjalnie już ogłosić, że na 24 października 2009 zaklepaliśmy wczoraj salę na wesele :-):-):biggrin2: Teraz musimy załatwić odpis aktu urodzenia mojego M i w sierpniu jedziemy do USC rezerwować termin :-)

pozdrawiam Was wszystkie i zmykam do pracy :-)
to GRATULACJE.widze że przygotowania idą całą parą :-):-):-)

ilonka a ty jak sie czujesz czy już myślicie o starankach
dla twojego aniołka
[*]
o staraniach jeszcze nie myślimy, bo leczę jeszcze zapalenie, zostały mi ostatnie 3 dawki antybiotyku, w sierpniu idę na usg dopochwowe i wtedy dowiem się czy już jest wszystko ok, tak czy siak nawet jak będzie dobrze to musimy poczekać jeszcze ze staraniami do stycznia, bo przechodziłam cytomegalię i mam jeszcze wysoką frakcję IgG więc lekarz zalecił odczekać do stycznia i wtedy zrobić kontrolne badania CMV i jak wszystko będzie dobrze to będziemy mieli zielone światełko :)

Sonitko jak nie miałaś takiego kłucia to szoruj do lekarza po @, lepiej się upewnić czy wszystko ok

Gosiu @ dostałam po 28 dniach od wystąpienia pierwszego krwawienia jeszcze jak byłam w ciąży, czyli 24 dni od zabiegu
I doła jakiegoś też załapałam tak jak ty, więc musimy jakoś z niego razem wyjść, bo razem raźniej :)

She gratuluję więc załatwionej sali, no widzisz powolutku wszystko do przodu :)

reklama
:tak:
o staraniach jeszcze nie myślimy, bo leczę jeszcze zapalenie, zostały mi ostatnie 3 dawki antybiotyku, w sierpniu idę na usg dopochwowe i wtedy dowiem się czy już jest wszystko ok, tak czy siak nawet jak będzie dobrze to musimy poczekać jeszcze ze staraniami do stycznia, bo przechodziłam cytomegalię i mam jeszcze wysoką frakcję IgG więc lekarz zalecił odczekać do stycznia i wtedy zrobić kontrolne badania CMV i jak wszystko będzie dobrze to będziemy mieli zielone światełko :)
to ilonko życze ci aby ten czs szybciutko leciał i żeby badania były zawsze dobre.:tak:

Do góry