reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama

kinguś, IZUNIa, jak wy sie czujecie?????:-D:-D:-D:-D
Dziękuje dobrze:tak:

Dziewczyny czy ktoś wie co u Syli?????
No właśnie????

Dawno mnie tu nie było i nadrobic nie zdołam....
ale wkleję wam moj przeogromny 29tygodniowy brzuszek :-)
Brzusio przecudny :tak::tak:

Dziewczyny mam może głupie ale dla mnie dość ważne pytanie. Wiele z was pisze że lekarz przypisuje Wam DUPHASTON. Po co jest ten lek? W jakich przypadkach się go stosuje? Lekarz sam go przypisuje czy trzeba by się upomnieć??

I jeszcze mam jedno pytanie..Czy po jednym poronieniu lekarze przypisują po zajściu w ciążę jakieś leki takie na podtrzymanie? Tak na wszelki wypadek?Np. Luteinę?
Podobno po luteinie są większe skutki uboczne.
Ja dostałam duhaston dla swojego spokoju bo ginka widziała, że się denerwuje i powiedziała, że daje mi żebym miała poczucie że zrobiłam wszystko.

Dziewczyny mam może głupie ale dla mnie dość ważne pytanie. Wiele z was pisze że lekarz przypisuje Wam DUPHASTON. Po co jest ten lek? W jakich przypadkach się go stosuje? Lekarz sam go przypisuje czy trzeba by się upomnieć??

I jeszcze mam jedno pytanie..Czy po jednym poronieniu lekarze przypisują po zajściu w ciążę jakieś leki takie na podtrzymanie? Tak na wszelki wypadek?Np. Luteinę?

Wybaczcie te pytania ale wynikają z mojej niewiedzy na ten temat..

ja dostalam luteine na dzien dobry,przy pierwszej wizycie gdy zapytalam sie lekarza dlaczego to nie odpowiedzial zbyt dokladnie takze sama nie wiem dlaczego.

Cześć Dziewczynki!
widzę że dużo się dzieje ostatnio na forum:-) Przybyły nowe dzieciaczki ... Gratuluje Maluszków:-):-):-)
Słodziutka_e pomodlę się za Twoją Mamusię, moja też ostatnio strasznie choruje i ma nie ciekawe wyniki...:-:)-:)-(
Ja już chodzę do pracy , czasami są takie dni że nie mam ochoty tam być tylko uciec jak najszybciej... dziś mija miesiąc jak zaczęłam krwawić przed poronieniem i dostałam dziś @ i wszystko stanęło mi przed oczami . Przyszłam do domu i wyłam jak bóbr , ale trochę cieszę z tej @ bo jeszcze dwie i rozpoczniemy starania:tak:
Ale na razie od dziś leczę swoją toksoplazmozę bo dostałam leki które są straszne w skutkach ubocznych i po dwóch dniach ich przyjmowania muszę zrobić krew bo może spaść.
A @ jest straszna boli i leje sie nie miłosiernie ale cóż czas leci będzie lepiej... mam nadzieję

Przyszłam do domu i wyłam jak bóbr , ale trochę cieszę z tej @ bo jeszcze dwie i rozpoczniemy starania:tak:
Ale na razie od dziś leczę swoją toksoplazmozę bo dostałam leki które są straszne w skutkach ubocznych i po dwóch dniach ich przyjmowania muszę zrobić krew bo może spaść.
Mam nadzieje, że mamie się poprawi :tak:
Szybciutko zleci i zaczniesz staranka:tak: główka do góry.

reklama
witajcie
jestem w domku
szyjka sie skróciła ale ogólnie narazie bez paniki za 2 tygodnie kontrola i jesli bedzie ie skracac to zaszyją
malenstwo wszytsko oki, wazy 350 gram, łozysko na scianie tylnej czyli ok, wszystkie pomiary wskazują na 19 tydzien. mialam usg 2 razy w piątek robila mi chińska studentka a dzis profesor, niestety malenstwo wypieło sie pupką i płci nie znamy,jutro bede umawiac sie na usg 3d na 21 tydzien wiec wtedy powinnaam poznac płec
ogólnie czuje sie okropnie, caly dzien przeryczalam i przespałam
oczywiscie mam lezec...
dziękuje wam za wsparcie,mdlitwe i kciuki,
buziaki

Do góry