Modroklejka :-) Witam o poranku. Jak tam pieseczki, nakarmione, wyprowadzone? Czy maly dalej dokazuje? A kiedy rusza hodowla?
Witam Kochane,
Poronilam 11 grudnia 2007 roku, mam pytanie ile najlepiej poczekac by moc znowu zajsc w ciaze?
I czy z moja grupa krwi B Rh+ musze brac jakies leki jak juz bede w ciazy?
Cytrynka :-) Witaj! Bardzo mi przykro, ze musialas przez tu przechodzic. Mocno Cie przytulam. Rozgosc sie u nas, wszystkie z nas rozumieja kazda Twoja lze.
Ja stracilam Malenstwo w tym samym czasie co Ty. Po pierwszej @ mialam zrobione dokladne USG macicy i wszystko sie zagoilo, wiec dostalam zielone swiatelko juz w lutym.
Ale zazwyczaj lekarze zalecaja 3 miesiace, w powazniejszych przypadkach (bardziej zaawansowana ciaza) 6 miesiecy. Doczytalam, ze poronilas w 4 tyg, prawda? Na tym etapie prawie kazde poronienie jest spowodowane bledem natury. Dawniej, zanim testy byly latwo dostepne, wiele kobiet nawet nie wiedzialo, ze jest w ciazy... poronienie bylo brane za spozniona bolesna miesiaczke.
Ale to nie znaczy, ze Twoj bol jest mniejszy i serce mniej boli.
Teoretycznie powinnas miec zielone swiatelko od dawna. Najlepiej jednak byloby, ze obejrzal Cie
dobry lekarz, zrobil USG macicy i ew. podstawowe badania: morfologia, cytologia etc.
Nigdy nie slyszalam, zeby Twoja grupa krwi stanowila jakiekolwiek ryzyko, ale nie jestem specjalista, wiec tez zapytaj lekarza.
Trzymaj sie!