reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

tak, juz w szpitalu od swojej lekarki dostalam spis badan, ktore musze zrobić do kolejnej wizyty...
i w chwili kiedy stwierdzono obrzek ginka od razu zrobila mi test podwójny.... wynikow jeszcze mi nie przekazala... ona podejrzewa ze to byla wada genetyczna... :(

reklama
Wnioskuję że byłabyś na sierpnióweczkach:-( Tulę Cię kochana. Sama przechodziłam przez ten koszmar 3 razy więc doskonale Cię rozumiem. A co lekarz powiedział na temat tego obrzęku? Czemu był spowodowany? Jaka tego mogła być przyczyna?

Obrzek moze swiadczyc o trzech rzeczach... Wada genetyczna, wada serca badz konsekwencja przebytej infekcji...
Dzidzius byl za słabiutki i serduszko zatrzymało się :(
Bardzo boje sie kolejnej ciązy... nie przezyje drugi raz tego samego :(

Mozesz napisać jakie badania Ci zrobili a na jakie wysłali?
Wiem kochana że jest Ci ciężko. Że pytasz czemu Was to spotkało. Każda z nas zadawała i zadaje sobie te pytania po raz tysięczny. Ale niestety gro z nas nigdy nie dowie się jaka była przyczyna starty naszych kochanych aniołków. Ale niektóre po zrobieniu badań - znalazły przyczynę - wyeliminowały ją a teraz szczęśliwie albo są w ciąży albo już urodziły zdrowe bobaski. Więc musisz w to uwierzyć że przyjdzie i kolej na Was... a Bóg wie co robi...musisz mocno w to wierzyć!

mialam robione badania na toksoplazmozę no i ten test podwójny
teraz mam zrobić badania na obecność parvowirusa i cytomegalię...

Angelka naprawdę będzie dobrze. Musisz w to uwierzyć. Musisz dojśc nie tylko do zdrowia fizycznego ale i psychicznego. Bo następna ciąza niestety już nie będzie taka beztroska jak pierwsza :no: :-(Niestety od początku do końca będzie okupiona już strachem. Ale naprawdę kto jak kto.. MY aniołkowe mamusie damy radę. I wiemy że kiedyś doczkamy się naszych upragnionych różowych bobasków.

Dziękuję za te słowa... Jedno nieustające pytanie... dlaczego my? dlaczego nas? Wokól albo wszyscy w ciazy albo chwilkę po narodzinach.... ach....
Tak bardzo chcialabym byc w ciazy ale jednoczesnie tak bardzo sie boję.....

Tak te wirusy mogą swiadczyć o poronieniu. Dowiesz się jak odbierzesz wyniki. Na szczeście nie czeka się na nie długo.
I jak znajdziesz przyczynę... dowiesz się - wyeliminuejsz.. będzie dobrze! Sama zobaczysz. Ból nigdy nie zniknie, zawsze już będzie Ci towarzyszył tylko Ty nauczysz się z nim żyć. A pamięć o Aniołku będzie z Tobą już na zawsze, Będzie się opiekowała mamusią i tatusiem i przyszłym rodzeńswtem .. by im nie było źle na ziemi.

reklama
Do góry