reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

tak, juz w szpitalu od swojej lekarki dostalam spis badan, ktore musze zrobić do kolejnej wizyty...
i w chwili kiedy stwierdzono obrzek ginka od razu zrobila mi test podwójny.... wynikow jeszcze mi nie przekazala... ona podejrzewa ze to byla wada genetyczna... :(

reklama
Wnioskuję że byłabyś na sierpnióweczkach:-( Tulę Cię kochana. Sama przechodziłam przez ten koszmar 3 razy więc doskonale Cię rozumiem. A co lekarz powiedział na temat tego obrzęku? Czemu był spowodowany? Jaka tego mogła być przyczyna?

Obrzek moze swiadczyc o trzech rzeczach... Wada genetyczna, wada serca badz konsekwencja przebytej infekcji...
Dzidzius byl za słabiutki i serduszko zatrzymało się :(
Bardzo boje sie kolejnej ciązy... nie przezyje drugi raz tego samego :(

Mozesz napisać jakie badania Ci zrobili a na jakie wysłali?
Wiem kochana że jest Ci ciężko. Że pytasz czemu Was to spotkało. Każda z nas zadawała i zadaje sobie te pytania po raz tysięczny. Ale niestety gro z nas nigdy nie dowie się jaka była przyczyna starty naszych kochanych aniołków. Ale niektóre po zrobieniu badań - znalazły przyczynę - wyeliminowały ją a teraz szczęśliwie albo są w ciąży albo już urodziły zdrowe bobaski. Więc musisz w to uwierzyć że przyjdzie i kolej na Was... a Bóg wie co robi...musisz mocno w to wierzyć!

mialam robione badania na toksoplazmozę no i ten test podwójny
teraz mam zrobić badania na obecność parvowirusa i cytomegalię...

Angelka naprawdę będzie dobrze. Musisz w to uwierzyć. Musisz dojśc nie tylko do zdrowia fizycznego ale i psychicznego. Bo następna ciąza niestety już nie będzie taka beztroska jak pierwsza :no: :-(Niestety od początku do końca będzie okupiona już strachem. Ale naprawdę kto jak kto.. MY aniołkowe mamusie damy radę. I wiemy że kiedyś doczkamy się naszych upragnionych różowych bobasków.

Dziękuję za te słowa... Jedno nieustające pytanie... dlaczego my? dlaczego nas? Wokól albo wszyscy w ciazy albo chwilkę po narodzinach.... ach....
Tak bardzo chcialabym byc w ciazy ale jednoczesnie tak bardzo sie boję.....

Tak te wirusy mogą swiadczyć o poronieniu. Dowiesz się jak odbierzesz wyniki. Na szczeście nie czeka się na nie długo.
I jak znajdziesz przyczynę... dowiesz się - wyeliminuejsz.. będzie dobrze! Sama zobaczysz. Ból nigdy nie zniknie, zawsze już będzie Ci towarzyszył tylko Ty nauczysz się z nim żyć. A pamięć o Aniołku będzie z Tobą już na zawsze, Będzie się opiekowała mamusią i tatusiem i przyszłym rodzeńswtem .. by im nie było źle na ziemi.

reklama
Do góry