reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć dziewczynki

Codziennie czytam co ciekawego piszecie i jest mi dużo cieplej na sercu ale nie umiem nic napisać, nie wiem na czym stoję co bedzie dalej ?? kiedy znów będę mogła zacząć starania o dzidziusia ?? codziennei myślę jak wyglądałby mój dzidziuś i dlaczego tak się stało.

Podziwiam waszą odwagę waszą wytrwałość i to że tak bardzo blisko jestście mimo że każda w innym miejscu :):-)

Do lekarza idę za tydzień myslałam czy nie przyśpieszyć wizyty ale to chyba nic nie da bo i tak cały czas plamię, napiszcie jakie badania zrobić wogóle co teraz robi?? Chcemy być rodzicami :zawstydzona/y:

Pixelko widziałam zdjęcie twojej córuni jest słodkie życzę dużo zdrowia.

reklama
Kasiek dziekuję za kciuki mam nadzieje ze po świętach już będę wiedziała czy ktoś u mnie zamieszkał

Kasiek ja pracocholikiem nie jestem więc napewno nie poświęce moich staranek dla pracy..... myślę że może przyszły rok będzie bardziej sprzyjający....
zresztą mam umowę do końca sierpnia więc muszę poczekać..... a później oj biedny będzie ten mój M:-D:-D:-D:-D

nono, wiem ALutka,,,,,,,, bede dzielnie CI kibicowac........ heheh:-D:-D

Agi myśle że ktos zamieszka,, a mkiedy bedzie wiadomo,, kiedy tescik?????:-):-)

Madzik spokojnie doczekasz się swojego maleństwa,,, ja ni erobiłam badać, straciłam swoje w 11 tyg....... po 2@ zaczełam starania

Madzik każda z nas inaczej przechodzi ten okrutny czas.....
Ja po pierwszym poronieniu jakoś się pozbierałam bo wiele z moich koleżanek poroniło jedną ciążę a później rodziło zdrowe dziecko.....
po drugim byłam załamana.... bo już wiedziałam że coś jest jednak nie tak....
po trzecim górę wzięła wściekłość na życie.... nawet nie wyobrażasz sobie ile mam w sobie złości.... tyle że w sobie bo na zewnątrz jestem bardzo pogodną osobą....

i nie ma metody na poradzenie sobie z tym wszystkim.... akurat w tutaj prawdą jest że czas leczy rany......

bądź z nami, płacz kiedy masz ochotę i pamiętaj że tutaj wylejesz wszystkie żale których nie powiesz nawet najbliższym.....

I musisz naprawdę wierzyć żę będziecie rodzicami.... a będziecie...

Madzik wiem że jest ci ciężko i pewnie do końca zycia bedziemy sie zastanawiały dlaczego. Jednak czas troszkę leczy rany i za miesiąc lub dwa inaczej będziesz do tego podchodziła i o tym myslała. Bardzo fajnie że za wszelka cene chcecie być rodzicami i od razu starać się o dzidziusia. Ja miałam z tym problem w ogóle nie chciałam o tym słyszę dopóki nie przyszłą pierwsza@. Po drugiej @ juz mogla sie zacząć starać i zaczęłam.
Jezeli chodzi badania to wejdź sobie na podforum badania po poronieniu tam dziewczynki dokładnie wszystko opisały.
ja na poczatku wpadłam w wir robienia badań i powtórzyła wszystkie te które robiłam przed ciążą: toxo, różyczka, cytomegalia, dodatkowo hormony FSH, LH, PRL,E2,T ( te zlecił mi gin w 4dniu cyklu). TSH, Ft4, TPO, żóltaczka. Sama na własna rękę zrobiłam kariotyp mój i męża - troche mnie to kosztowało ale po wyniku byłam spokojniejsza. Chciałam zrobić jeszcze urogin ale nie zdążyłam jak nie wyjdzie nic w tym cyklu to napewno zrobię. Jeszcze jak chcesz to zaszczep sie teraz na grype ja o tym zapomniałam w tym roku i juz jedna przeszlam.
Jeżeli bedziesz miała jakieś pytania to wal smiało.

Kasiek mam testować w nastepny poniedziałek. Dwa testy juz przygotowane leżą w szafce:-D:-D:-D
Madzik spróbuj najpierw u swojego lekarza rodzinnego. Może da ci skierowanie na niektóre badania zawsze to troszke taniej bedzie.

Moje drogie ja sie żegnam narazie lecę do fryzjera robic sie na bóstwo.... Zobaczymy co z tego wyjdzie... czy mnie mąż pozna jak wrócę:-D:-D:-D

jestem;:):):)
NAWET DZIS NIE BYLO BLEEEE HEHEH
ale pojechalam rano do sklepu i kupilam sobie taka swiezutka buleczke i kubusia....zjadlam i bylo dobrze....teraz zrobilam rosolek i tez zjadlam....i jest ok....ale znowu jestem glodna....upieklam 3 kilo skrzydelek i ziemniaczki na termoobiegu...chyba sie nimi zaopiekuje heheeh,,....
poza tym strasznie zle sie wczoraj czulam po poludniu...bolal mnie brzuch i plecy...masakra....ale lezalam caly czas i dzis juz lepiej....ech...cos zaczynam sie tak zastanawiac ze chyba dobrze sie ta ciaza nie zakonczy....no coz.....zobaczymy....
ide zjesc te skrzydelka i ziemniaki....a co....

reklama
Idż agula Idz,,jeśc,, heheh ja tez jestem cały czas głodna,,, a co do buli brzuchai pleców,, ja tez mam takie dni,,,, spokojni ebedzie dobrze...:-):-)

Do góry