reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

zeby to bylo takie proste...poza tym w przeciagu roku i 3 miesiecy 3 razy poronilam i to chyba troche za duzo....i psychicznie i fizycznie.....nie mozna miec wszystkiego za wszelka cene...niestety....

reklama
Aga pewnie, ze owulke mogłas czuć...ale nawet zdrowe kobiety bez przejśc zachodzą w ciaże średnio w czasie 6 cykli...a samam mówiłaś, że staranka były jakies nietakie jak powinny....

a m nic nie mówi jak to facet, woli by kobieta zdecydowała jak zawsze ....

marta pewnie ze mialam wszystkie co powinnam....no i wyszlo ze jestesmy obydwoje zdrowi...wrrrrr...zaproponowali mi tylko ze jesli zajde w ciaze to mam brac aspiryne....na wszelki wypadek...moze pomoze....bo zespol antyfosfolipidowy podejrzewali ale po kolejnym badaniu powtorkowym wykluczyli....a ze mam cykle okolo 30 dniowe nic wiecej nie dadza...gdybym miala 25 dniowe lub krotrze wtedy dodatkowo progesteron....
tak wiec wlasciwie nie wiadomo czy aspiryna by pomogla w nastepnej ciazy....mogloby byc tak ze znow doszloby do obumarcia plodu.....ale tego nikt mi nie zagwarantuje

no moj M za mna zawsze decyduje....wczesniej jak bralam pigulki tez sie zgodzil i po 1 poronieniu tez rozmawialismy bo chcialam brac i tez sie zgodzil...potem odstawilam i zaszlam w 2 ciaze....i od tamtej pory nic nie bralam...zeby uwolnic sie od hormonow...jakos nie pomoglo
kurcze ale teraz.....jakos nie chce nic powiedziec...obiecuje tylko ze bedzie uzywal gumek( choc ich nie lubimy)...ale ja wiem jaki on jest....zawsze pyta a moze bez??????no i co z nim zrobic?
on wie ze jak pojde do pracy i bede brac pigulki juz nie bede myslala o kolejnej ciazy....i tak sie to wszystko zakonczy.....

kurcze te pieronskie poronienia to nie taka prosta sprawa ehh,moze skonsultuj z innym ginem co powie nie wiem ehh

mialam konsultacje z najlepszym specjalista tutaj....poza tym....problem w tym ze mamy juz dzieci....nie maja sie czego czepnac niestety....z jednej strony dobrze a;e z drugiej zero gwarancji.....i tylko opieka poradni wczesnej ciazy...od samego pozytywnego testu beta co jakis czas zeby sprawdzic czy prawidlowo przyrasta i usg co 2 tygodnie....

hehe ja tez nie.....nikt nie wie
i juz poprostu chyba nie chce przez to wszystko przechodzic....bo po co?nie mam zbyt duzych szans na powodzenie kolejnej ciazy....chcialabym synka ale....nie kosztem wlasnego zdrowia psychicznego....poradzilam sobie z tym wszystkim i jestem z tego dumna.....i nie chce juz tego przerabiac od nowa....kazdego ranka budzic sie i sprawdzac czy bola cycki,czy sa mdlosci czy wszystko jest tak jak powinno....a jak nie bedzie? ja bede o tym wiedziala....i co>??/bede czekac na taki sam wyrok...jak wczesniej....o nie

reklama
Aguś a może organizm się poprostu jeszcze nie zregenerował może za wcześnie próbujecie, może warto odczekać trochę idź do pracy zobaczysz jak wszystko się ułoży i pożniej spróbuj jeszcze raz... teraz jesteś zniechęcona ale przyjdzie czas ze będziesz miała sobie za złe ze nie spróbowałaś ... sama napisałaś ze w tak krótkim czasie miałaś trzy ciąże i poronienia do tego brałaś tabletki może poprostu jeszcze nie jesteś gotowa... ja też uważałam że wiem lepiej a to nie prawda organizm sam decyduje co będzie lepsze...

Do góry