reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja już po wszystkim 😔 Spotkałyście się kiedyś z pomyłka dotyczącą płci Nifty/rzeczywistość? Plod wg lekarza to chłopczyk, oglądał go. Pokazałam położnym wynik nifty z płcią żeńska i były zdziwione... Powiem szczerze że nie tylko jestem zaskoczona co nie wiem co to może jeszcze dodatkowo oznaczać... I czy ta pomyłka jest jedynie pomyłka.

reklama
Starsza ma prawie 4 i pół. Między siostrami jest 3,5 roku różnicy.
Trzymam kciuki za szybki powrót do formy po cc. Ja po cesarce śmigałam bardzo szybko, o dziwo. Nastawiłam się chyba, że będzie tak źle jak po pierwszej albo gorzej, a było spoko, mimo że bardzo długo mnie zszywali. Od 3doby nie potrzebowałam przeciwbólowych.
My całą rodziną 2mce po porodzie przeszliśmy covid, malutka najgorzej, szczególnie że była 4 tyg po zapaleniu płuc. Bardzo się o nią bałam. Więc jesienne dzieci z mojej perspektywy są bardziej narażone na infekcje. Pierwszy rok przedszkola i noworodek w domu to nie jest dobre połączenie.
Wiem, że mam dużo, wiem choćby tutaj na forum jak pary starają się o pierwszą ciążę, jakie to czasami bolesne i trudne. I jeśli mi się kolejna ciąża już nie przydaży to będę jako mama i tak spełniona. Roczek robimy dokładnie w urodziny 26.11, wiec będę zaglądać czy już urodziłaś. Bardzo się cieszę że tak jak ja doczekasz radości i spełnienia po swoich przeżyciach❤
bardzo fajna różnica wieku. U nas niestety będzie aż 7 lat różnicy ale na niektóre rzeczy nie mamy wpływu. U nas teraz córka poszła do pierwszej klasy i szok bo póki co odpukac ani katarku. A co roku: wrzesień, pazdziernik i listopad zapalenie krtani.
Troszkę mnie pocieszylas że po drugiej cesarce lepiej się czułaś więc liczę że u mnie też będzie ok.
Eh ten covid, współczuję. Ja miałam w styczniu covid, mimo szczepień przeszłam go bardzo źle, ale mąż i córka (córka nie szczepiona) nie zalapali dziwnym trafem ode mnie.
Ja właśnie początkowo miałam mieć CC 26.11 ale lekarz stwierdził że zrobimy w 39 TC czyli 1 grudnia, jakoś tak.
Na bank się odezwę jak urodzę 😊
Za was trzymam kciuki, żeby tych chorob było jak najmniej 😊

Ja już po wszystkim 😔 Spotkałyście się kiedyś z pomyłka dotyczącą płci Nifty/rzeczywistość? Plod wg lekarza to chłopczyk, oglądał go. Pokazałam położnym wynik nifty z płcią żeńska i były zdziwione... Powiem szczerze że nie tylko jestem zaskoczona co nie wiem co to może jeszcze dodatkowo oznaczać... I czy ta pomyłka jest jedynie pomyłka.
jestem w szoku. Nie spotkałam się z takim przypadkiem ale ja też nifty nie robiłam bo jakby coś wyszło nie tak to bym robiła amniopunkcję. Bo nifty to jednak nie 100% pewności.

Witajcie dziewczyny
w piątek potwierdzono mi ostatecznie puste jajo ciążowe, wg OM 8t. Dziś idę do mojego ginekologa na "zaaplikowanie" tabletek poronnych, w związku z czym mam do Was kilka pytań. Po jakim czasie zaczyna się krwawienie? Jak długo to u Was trwało? Ogólnie będę wdzięczna jeśli opiszecie swoje doświadczenia. Nie wiem na co mam się szykować - pierwsza ciąża, pierwsze poronienie.

Może opisz sytuację dystrybutorowi nifty.
Bardzo mi przykro

Witajcie dziewczyny
w piątek potwierdzono mi ostatecznie puste jajo ciążowe, wg OM 8t. Dziś idę do mojego ginekologa na "zaaplikowanie" tabletek poronnych, w związku z czym mam do Was kilka pytań. Po jakim czasie zaczyna się krwawienie? Jak długo to u Was trwało? Ogólnie będę wdzięczna jeśli opiszecie swoje doświadczenia. Nie wiem na co mam się szykować - pierwsza ciąża, pierwsze poronienie.
Hej, przykro mi bardzo.

U mnie krwawienie zaczęło się w przeciągu 2 h od przyjęcia tabletek. Najsilniejsze było w ciągu pierwszych kilku godzin, później coraz słabsze. Niestety nie udało mi się w 100% oczyścić i następnego dnia rano miałam łyżeczkowanie. Na pocieszenie dodam, że bólowo było to do zniesienia.

@Cynamonka92 A przypomnij - na jakim etapie poroniłaś i na jakim etapie lekarz określił płeć?
Zatrzymanie serduszka w 12+5. Bobas był wielkości 5cm więc ośmielili się spojrzeć i sprawdzić. Dzisiaj rozmawiałam z inną Panią doktor i uznali w akcie martwego urodzenia płeć żeńska czyli nifty. Dlatego że to jest genetyka a na tym etapie 'podobno' można źle spojrzeć, genitalia mogą być opuchnięte także ona wierzy nifty. Ale to był inny lekarz dzisiaj już. Nie wiem musi mi to wystarczyć.

Witajcie dziewczyny
Hej, przykro mi 😔 u mnie tabletki nie zadziałały. Dostałam dwie jednego dnia, dwie następnego i miałam tylko lekkie skurcze i plamienie. Trzeciego dnia miałam już zabieg łyżeczkowania. Trzymaj się.

reklama
Do góry