reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Ja w skończonym 38tc urodziłam SN, córka odpowiednio duża. W sumie tylko I trymestr był trudny, bo były krwawienia, potem już właściwie ciąża fizjologiczna. Tylko cukrzyca ciążowa trochę naciągana (ale jestem szczęśliwa, że wykrylam stan przedcukrzycowy i IO przed ciążą, bo od początku byłam na diecie i od testu kontrolowałam glikemie). Heparyna chyba tez dobrze nam zrobiła, pierwszy raz nie miałam obrzęków w ciąży. U mnie wskazaniem był niedobór białka S, + LA, pai homo i historia poloznicza
Gratulacje 🙂

Jes
Dwa miesiące temu poroniłam w 7 tygodniu ciąży. teraz znowu sie staramy. Chciałam zapytać cz ciąża po poronieniu jest możliwa bez rzadnych komplikacji? Czytrzeba jakoś specjalnie uwazac? Bardzo pragne dziecka a jednoczesnie troche sie boję, że będę za bardzo sie wszystkim przejmowac i będe się wszystkiego bać.
Jestem po dwóch poronieniach i oby dwa miały miejsce w tym roku i tez na takim wczesnym etapie jak u Ciebie, a aktualnie jestem w 4 miesiącu ciąży bez żadnych komplikacji. I fakt ja tez sie bardzo bałam i prwnie dopiero przestane sie martwić jak będę miala dziecko na rękach 🙂

Jes

Jestem po dwóch poronieniach i oby dwa miały miejsce w tym roku i tez na takim wczesnym etapie jak u Ciebie, a aktualnie jestem w 4 miesiącu ciąży bez żadnych komplikacji. I fakt ja tez sie bardzo bałam i prwnie dopiero przestane sie martwić jak będę miala dziecko na rękach 🙂
Gratulacje! Jak miło czytać takie wiadomości.
A znalazłaś przyczynę wcześniejszych poronień? Wspomagasz czymś aktualną ciążę?

Trombofilia wrodzona. Jak zbadać? Na miejscu w diagnostyce czy kuriera z testdna też polecacie?
ja polecam kuriera, chyba że masz blisko to mozesz na miejscu ale nie wiem czy cenowo tak samo wychodzi.
Dziewczyny a czy płytki krwi w ciąży spadają? Czy nie ma na to reguły?
ogólnie wyniki w krwi w ciąży mogą odbiegać od normy i w większości przypadków to normalne.

Bardzo mi przykro 😥 nie wiem jak sobie z tym radzisz ale mój mąż mi powtarza, ze nasz dzidziuś nie umarł, On się po prostu nie urodził 😥
Ściskam 😘
ale ładnie napisane 😭
Hej dziewczyny, to moje pierwsze poronienie, jestem w szoku, zakręcona, trochę wyczerpana też nie wiem co mam myśleć. W 13 tyg przestało bić serce, tydzień temu dosłownie biło, parametry w normie, serce 168 wszystko wydawało się super. Dzisiaj lekarz się przyznał ze miał problem żeby zobaczyć kość przedramienia i dokładnie ręce. Dzisiaj się potwierdziło że coś z tym było nie tak. Czy któraś z Was może miała podobna sytuację? Co do przyczyny to nawet nie chciał nic mówić, sama po przerwetowaniu internetu znalazłam że to mogła być trisomia 18. Miałam niska betę i dość niskie białko. Teraz jak i tym myślę to wszystko się jakby zgadzało.
Szukam odpowiedzi, jestem skołowana.
Lata nie byłam w szpitalu a teraz czeka mnie coś takiego. Boję się łyżeczkowania...
przykro mi. Czasem tak się dzieje, natura decyduje za nas i mimo że jest ci cholernie ciężko uwierz że z czasem będzie lżej. A tak byś musiała codziennie patrzeć na chore dziecko i serce by ci pękało. Nie bój się łyżeczkowania, to tylko chwila, będziesz znieczulona. Ja jestem po dwóch poronieniach. Pierwsze w 5 miesiącu przez stan zapalny, a drugie w 12 tyg i tu też bliźniakom przestało tak po prostu bić serce. Teraz jestem w 31 tygodniu ciąży zdrowej, bez komplikacji i wierzę że u ciebie też wyjdzie ☀️

reklama
Do góry