reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Ja w skończonym 38tc urodziłam SN, córka odpowiednio duża. W sumie tylko I trymestr był trudny, bo były krwawienia, potem już właściwie ciąża fizjologiczna. Tylko cukrzyca ciążowa trochę naciągana (ale jestem szczęśliwa, że wykrylam stan przedcukrzycowy i IO przed ciążą, bo od początku byłam na diecie i od testu kontrolowałam glikemie). Heparyna chyba tez dobrze nam zrobiła, pierwszy raz nie miałam obrzęków w ciąży. U mnie wskazaniem był niedobór białka S, + LA, pai homo i historia poloznicza
Gratulacje 🙂

Jes
Dwa miesiące temu poroniłam w 7 tygodniu ciąży. teraz znowu sie staramy. Chciałam zapytać cz ciąża po poronieniu jest możliwa bez rzadnych komplikacji? Czytrzeba jakoś specjalnie uwazac? Bardzo pragne dziecka a jednoczesnie troche sie boję, że będę za bardzo sie wszystkim przejmowac i będe się wszystkiego bać.
Jestem po dwóch poronieniach i oby dwa miały miejsce w tym roku i tez na takim wczesnym etapie jak u Ciebie, a aktualnie jestem w 4 miesiącu ciąży bez żadnych komplikacji. I fakt ja tez sie bardzo bałam i prwnie dopiero przestane sie martwić jak będę miala dziecko na rękach 🙂

Jes

Jestem po dwóch poronieniach i oby dwa miały miejsce w tym roku i tez na takim wczesnym etapie jak u Ciebie, a aktualnie jestem w 4 miesiącu ciąży bez żadnych komplikacji. I fakt ja tez sie bardzo bałam i prwnie dopiero przestane sie martwić jak będę miala dziecko na rękach 🙂
Gratulacje! Jak miło czytać takie wiadomości.
A znalazłaś przyczynę wcześniejszych poronień? Wspomagasz czymś aktualną ciążę?

Trombofilia wrodzona. Jak zbadać? Na miejscu w diagnostyce czy kuriera z testdna też polecacie?
ja polecam kuriera, chyba że masz blisko to mozesz na miejscu ale nie wiem czy cenowo tak samo wychodzi.
Dziewczyny a czy płytki krwi w ciąży spadają? Czy nie ma na to reguły?
ogólnie wyniki w krwi w ciąży mogą odbiegać od normy i w większości przypadków to normalne.

Bardzo mi przykro 😥 nie wiem jak sobie z tym radzisz ale mój mąż mi powtarza, ze nasz dzidziuś nie umarł, On się po prostu nie urodził 😥
Ściskam 😘
ale ładnie napisane 😭
Hej dziewczyny, to moje pierwsze poronienie, jestem w szoku, zakręcona, trochę wyczerpana też nie wiem co mam myśleć. W 13 tyg przestało bić serce, tydzień temu dosłownie biło, parametry w normie, serce 168 wszystko wydawało się super. Dzisiaj lekarz się przyznał ze miał problem żeby zobaczyć kość przedramienia i dokładnie ręce. Dzisiaj się potwierdziło że coś z tym było nie tak. Czy któraś z Was może miała podobna sytuację? Co do przyczyny to nawet nie chciał nic mówić, sama po przerwetowaniu internetu znalazłam że to mogła być trisomia 18. Miałam niska betę i dość niskie białko. Teraz jak i tym myślę to wszystko się jakby zgadzało.
Szukam odpowiedzi, jestem skołowana.
Lata nie byłam w szpitalu a teraz czeka mnie coś takiego. Boję się łyżeczkowania...
przykro mi. Czasem tak się dzieje, natura decyduje za nas i mimo że jest ci cholernie ciężko uwierz że z czasem będzie lżej. A tak byś musiała codziennie patrzeć na chore dziecko i serce by ci pękało. Nie bój się łyżeczkowania, to tylko chwila, będziesz znieczulona. Ja jestem po dwóch poronieniach. Pierwsze w 5 miesiącu przez stan zapalny, a drugie w 12 tyg i tu też bliźniakom przestało tak po prostu bić serce. Teraz jestem w 31 tygodniu ciąży zdrowej, bez komplikacji i wierzę że u ciebie też wyjdzie ☀️

reklama
Do góry