reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny otrzymałam wyniki cytologii płynnej i genotypowania wirusa HPV ! Miałam HPV 16, który był odpowiedzialny za mojego raka szyjki macicy i jest czyściutko ☺️ cytologia czyściutko i nie ma HPV po operacji 😊tak bardzo się cieszę 😊 wszystkim z was życzę zdrówka i zdrowej ciąży !

reklama
Dziękuję uspokoiłyście mnie. Jutro wizyta, tak sobie marzę, że może będzie już zarodeczek skoro w sobotę było ciałko żółtkowe. Gdzieś w gąszczu internetowych informacji czytałam, że po około dwóch dniach od uwidocznienia się ciałka powinien pojawić się zarodek, więc może akurat. Z moich wyliczeń jutro 5+5tc. Oby do przodu 😉
Zarodek pojawia się przy becie powyżej 10000, wiec miej na uwadze ze możesz go jutro nie zobaczyć, ale to będzie ok! 🙂

Zarodek pojawia się przy becie powyżej 10000, wiec miej na uwadze ze możesz go jutro nie zobaczyć, ale to będzie ok! 🙂
Chyba niekoniecznie 😉 We wszystkich artykułach do jakich się dokopałam jest napisane, że zarodek pojawia się jakieś 2-3dni po pojawieniu się ciałka żółtkowego i ma to miejsce zazwyczaj pod koniec 5tc. Ja dziś z OM mam 6tc, z owulki około 5+4tc także jest szansa. Ale panikować nie będę jak jeszcze nic nie będzie.

Dzisiaj byłam u lekarza z tym moim plamieniem śródcyklicznym i wszystko w środku jest ok, i że to może być po prostu hormonalne. Ale jedna rzecz mnie zastanawia, bo w opisie USG mam szerokość endometrium 0,54cm i czy to jest wgl możliwe? To tyle co nic 🤔 A przeczytałam opis dopiero w aucie i już nie miałam, jak zapytać.

Chyba niekoniecznie 😉 We wszystkich artykułach do jakich się dokopałam jest napisane, że zarodek pojawia się jakieś 2-3dni po pojawieniu się ciałka żółtkowego i ma to miejsce zazwyczaj pod koniec 5tc. Ja dziś z OM mam 6tc, z owulki około 5+4tc także jest szansa. Ale panikować nie będę jak jeszcze nic nie będzie.
Zarodek może się pojawić 2-3dni po pecherzyku żółtkowym (YS), ale też może to być troche później. Tak samo jest z betą- u mnie było widać pecherzyk ciazowy przy becie 700, u innej osoby będzie on widoczny przy becie 1200 i to jest ok. Ja tylko Ci chciałam napisać, żebyś się nie stresowała jak cos, ale widzę że wiesz o co chodzi 🙂 ja poczatek ciazy spedzilam w szpitalu i analizowalam doslownie kazdy dzien
i etap rozwoju zarodkowego 😆 wyliczalam sobie co kiedy powinnam zobaczyc i pozniej sie troche stresowalam. życzę Ci powodzenia na jutrzejszej wizycie! 😘

Dzisiaj byłam u lekarza z tym moim plamieniem śródcyklicznym i wszystko w środku jest ok, i że to może być po prostu hormonalne. Ale jedna rzecz mnie zastanawia, bo w opisie USG mam szerokość endometrium 0,54cm i czy to jest wgl możliwe? To tyle co nic 🤔 A przeczytałam opis dopiero w aucie i już nie miałam, jak zapytać.
Tak, jest to możliwe, wszystko zależy od tego w którym dniu cyklu miałaś usg. Z reguły takie jest zaraz po okresie. Ja kilka dni po łyżeczkowaniu miałam kilka mm i to było normalne.

USG było dzisiaj, jestem w 18dc 😱 I nie ma znaczenia czy jest napisane szerokość czy grubość?
Oj to faktycznie dość kiepsko. A dr określił czy owu wogóle była? Z drugiej strony jak miałaś plamienia to to endometrium się złuszczyło, czy zmniejszyło na grubości, tak czy siak jest to niekorzystne dla potencjalnego zarodka. Dziwne że lekarz na to nie zwrócił uwagi.

Oj to faktycznie dość kiepsko. A dr określił czy owu wogóle była? Z drugiej strony jak miałaś plamienia to to endometrium się złuszczyło, czy zmniejszyło na grubości, tak czy siak jest to niekorzystne dla potencjalnego zarodka. Dziwne że lekarz na to nie zwrócił uwagi.
Nie, bo to była typowo szybka wizyta w Lux Medzie i oni tylko sprawdzają to z czym się przyszło 🙄 Właśnie dlatego byłam w szoku, bo jak byłam na wizycie u mojej gin w marcu w 13dc, to miałam 10.6mm. Ech, trudno. Czyli kolejne próby od następnego cyklu.

reklama
Możecie rzucić okiem na te wyniki - APTT i INR czy są w porządku. Niby sie w normach mieszczą. Robilam po raz pierwszy, wizyta u lekarza za tydzień.

Załączniki

• a7451950-15dc-47f2-b296-c5d99fc19863.jpg
    a7451950-15dc-47f2-b296-c5d99fc19863.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 31
  • 49f76dd2-f031-4396-9850-a5446eff0341.jpg
    49f76dd2-f031-4396-9850-a5446eff0341.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 36
Do góry