reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny śledzę Wasze forum i dzisiaj chciałabym się zwrócić o radę.
Widzę, że macie ogromna wiedzę, która mam nadzieje się ze mną podzielicie.

Pierwsze dwie ciąże miałam bezproblemowe.
W styczniu okazało się ze jestem w 3 ciąży.. poroniłam pod koniec lutego w około 10tyg. Poronienie samoistne.
Lekarz powiedział ze nie ma przeciwwskazań do starań.
W marcu dostałam „normalny” okres i zaczęliśmy się starac… po 28 dniach przyszedł „okres”… Tz takie skąpe plamienie… prawie nic.
Dzisiaj jest 8 dzień tego plamienia.. niby 8dc. Akurat dzisiaj byłam u endokrynologa, który zrobił mi USG i powiedział ze pęcherzyk albo jest z poprzedniego cyklu albo wystartował za wcześnie bo ma 2,3 a to dopiero 8dc.. mówił ze coś jest nie tak ale byłam otumaniona wizytą i nie dopytałam.
Dostałam duphaston by brać od 16 dnia cyklu przez 10 dni…
I mam przyjść na wizytę po kolejnym okresie sprawdzić czy pęcherzyki pękają.

Ktoś może tak miał po poronieniu?
U mnie pierwszy okres po poronieniu trwał w sumie 7 dni, pod koniec dłuższe plamienie, usg nie miałam ale po objawach i testach owu, owu była o czasie (po zabiegu 40dni czekałam na okres, a teraz wychodzi że będzie standardowo 28dniowy cykl). Twój pęcherzyk ma 2,3 czego? Cm? Jeśli tak to faktycznie duży, ale raczej jakby nie pękł poprzednio to by się wchłonął albo by się torbiel zrobiła. Przed poronieniem chodziłaś na monitoringi? Pękały? To najbliższe Cykle dobrze by było często monitorować, może teraz to po prostu przypadek.

reklama
Oo i glucophage widzę :p zaczynasz dopiero czy już poznałaś tę moc? :)

Ja zastrzyk z clexane robię rano ok 8, a acard zjadam tak 21-22.
Znamy się dobrze. Od dawna biorę z drobnymi przerwami 😉
Ależ bolesny ten zastrzyk! Nie wiem czy złe miejsce wybrałam, ale długo bolało po podaniu 😢 Stary oczywiście się ze mnie śmiał, a mi ręką latała jak u narkomana jakiegoś.

Witam. Właśnie odebrałam wyniki badań genetycznych. Mutacja mthfr c677t oraz mutacja 675 (4g/5g) w genie pai-1 (serpine1). Wszystko w zakresie heterozygoty. Ktoś że starających już przez nie przechodził i może powiedzieć coś na temat suplementów ania? Biorę B12 w formie metylowanej, aktywny kwas foliowy (w tym metylowany) oraz acard 150. Czy coś jeszcze powinnam brać? Jak to u Was wyglądało?

Ależ bolesny ten zastrzyk! Nie wiem czy złe miejsce wybrałam, ale długo bolało po podaniu 😢 Stary oczywiście się ze mnie śmiał, a mi ręką latała jak u narkomana jakiegoś.
Ja glucophage znam od końca listopada i jakoś mi się wydaje,że już za długo..Nie wiem sama co mi tak przeszkadza bo skutki pozytywne ale coś jest na rzeczy 🤷‍♀️
U mnie super niebieski brzuch dzisiaj, chciałam niżej bo wyżej nie ma gdzie i ehhh.
Wiem,że są gorsze rzeczy na świecie ale, że też muszę mieć jakieś skłonności wybitne do tych sinoli :(

Witam. Właśnie odebrałam wyniki badań genetycznych. Mutacja mthfr c677t oraz mutacja 675 (4g/5g) w genie pai-1 (serpine1). Wszystko w zakresie heterozygoty. Ktoś że starających już przez nie przechodził i może powiedzieć coś na temat suplementów ania? Biorę B12 w formie metylowanej, aktywny kwas foliowy (w tym metylowany) oraz acard 150. Czy coś jeszcze powinnam brać? Jak to u Was wyglądało?
Mając te mutacje genu MTHFR warto też sobie zbadać poziom kwasu foliowego, witaminy B12 i homocysteine 😉 Chyba, że sobie sprawdzałaś.

Źle trafiłaś, zmień miejsce, będzie lepiej (ekhymmm może nie czytaj dokładnie moich postów z wczoraj). Generalnie jak dobrze się trafi to nie boli ani podanie, ani po zastrzyku.

reklama
Do góry