reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Bliżej pępka czy dalej robić?
tak 5 cm od pępka, na jego wysokości i niżej. Mnie najmniej boli pod pępkiem i bardziej na boczkach.

Mąż zrobił mi dziś bez tego wypuszczania powietrza i ciut bardziej bolało i krew trochę poleciała ale było znośnie. Jutro zobaczymy czy jest ślad

reklama
Okrąg 5 cm od pępka jest zakazany. Mnie na boczkach bardziej szczypie. Dzisiaj zrobiłam w udo.
ciekawe czemu za blisko pępka jest zakazane
Czyli widzisz tam gdzie jedna nie boli druga może boleć. Każdy musi wypracować swój sposób.
I jak w to udo ? Lepiej ? Robiłaś od wewnętrznej czy zewnętrznej strony ?

ciekawe czemu za blisko pępka jest zakazane
Czyli widzisz tam gdzie jedna nie boli druga może boleć. Każdy musi wypracować swój sposób.
I jak w to udo ? Lepiej ? Robiłaś od wewnętrznej czy zewnętrznej strony ?
Akurat robiłam prawie centralnie z góry, bo tak znalazłam fałd, który mi się podobał. Ale będę testować w różnych miejscach

Akurat robiłam prawie centralnie z góry, bo tak znalazłam fałd, który mi się podobał. Ale będę testować w różnych miejscach
Dla mnie udo brzmi jak większy hardkor 🥺
Ale dzisiaj mam dość, cała się podziobałam.. a i tak musiałam wymienić igłę 🙁
Czy ktoś ma na tej heparynie normalny brzuch? Bez siniaków, żółtych pozostałości i dziurek od igły 😠
Sorry no wkurzyłam się z rana !

Czy ktoś ma na tej heparynie normalny brzuch? Bez siniaków, żółtych pozostałości i dziurek od igły 😠

A może to kwestia insulinowki? Jednak to zupełnie inny typ igly i nie ma wlasnie tej przestrzeni powietrznej która zapobiega cofaniu heparyny. Może u Ciebie lek podawany jest za płytko?
Ja jestem na insulinie i powiem szczerze że po niej mam siniaki a po heparynie nie 🤷‍♀️

Ja siniaków nie mam, dizurki trochę tak, ale nie takie z podkrwawiona otoczka jak u Ciebie.

Trochę mnie boli to udo podczas przypadkowego dotknięcia, więc dzisiaj jakoś inaczej się do tego zabiorę.

A może to kwestia insulinowki? Jednak to zupełnie inny typ igly i nie ma wlasnie tej przestrzeni powietrznej która zapobiega cofaniu heparyny. Może u Ciebie lek podawany jest za płytko?
Ja jestem na insulinie i powiem szczerze że po niej mam siniaki a po heparynie nie 🤷‍♀️
No ciekawe .. jak nie mam siniaków to koło pępka nie boli, tzn zostawiam odległość 4 palców.
Do insulinówek igły też są rózne- ja mam tuberkulinową 0,3 z takim tłoczkiem który wypycha całość i nie wyobrażam sobie wbić tej clexanowej 😩

No ciekawe .. jak nie mam siniaków to koło pępka nie boli, tzn zostawiam odległość 4 palców.
Do insulinówek igły też są rózne- ja mam tuberkulinową 0,3 z takim tłoczkiem który wypycha całość i nie wyobrażam sobie wbić tej clexanowej 😩
Ja właśnie nie wiem jak to działa, że igłę insulinowa mam mega cienka, podanie zwykle nie boli (chociaz jak robię prawa ręka w lewą nogę to czasem roznie bywa i też testuje różne miejsca 😜) a ja mam uda w siniakach właśnie od insuliny. Może moje uda są bardziej wrażliwe. Ciekawe co będzie jak trafi tam heparyna 😀

reklama
Ja właśnie nie wiem jak to działa, że igłę insulinowa mam mega cienka, podanie zwykle nie boli (chociaz jak robię prawa ręka w lewą nogę to czasem roznie bywa i też testuje różne miejsca 😜) a ja mam uda w siniakach właśnie od insuliny. Może moje uda są bardziej wrażliwe. Ciekawe co będzie jak trafi tam heparyna 😀
A jaką igłę masz do tej insulinówki ?
Kurcze ja takimi robiłam zastrzyki z accofilu i nie było tego problemu, ani razu. Także heparyna na pewno jest sprawcą,a czy ja coś mogę poprawić to sama jestem ciekawa 🤷‍♀️
Zamówię sobie z ciekawości jakieś igły innego producenta😒
Jak się czujesz ? Kiedy prenatalne ? :)

Do góry