reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny, które stosują tylko heparynę kiedy robicie zastrzyk? Rano czy wieczorem? W aptece Pani mówiła że wieczorem, ale pytam Was. Na szczęście moja ogólna lekarka przepisała mi heparynę. Byłam też u położnej, pogadała ze mną spokojnie, na mdłości zaleciła Magne B6 na wieczór, witamin kazała nie kupować tylko brać kwas foliowy w tej większej dawce. Mam się nie przemęczać i nie dźwigać. Jutro mam spróbować uczyć do ginekolog, która będzie przyjmować, bo dzisiaj nikogo nie było.
Zobaczymy jak to będzie. Podbrzusze mnie dzisiaj dziwnie kłuje i ciągnie, oby to nie zwiastowało niczego złego...
Na zdjęciach mój arsenał na najbliższe miesiące 🤪

Załączniki

• IMG_20220427_161429.jpg
    IMG_20220427_161429.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 41
  • IMG_20220427_161452.jpg
    IMG_20220427_161452.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 45
reklama
@Madlein Ja robię w nocy, bo mam taki rytm pracy i spraw domowych, że nie mam warunkow rano ani tym bardziej w południe. Poza tym na mój rozum i wiedzę, to maksymalne działanie Neoparinu jest około 4h po zastrzyku a lepiej żeby to wypadało w nocy jak się człowiek mniej rusza i jest większe ryzyko zakrzepu.

Dziewczyny, które stosują tylko heparynę kiedy robicie zastrzyk? Rano czy wieczorem? W aptece Pani mówiła że wieczorem, ale pytam Was. Na szczęście moja ogólna lekarka przepisała mi heparynę. Byłam też u położnej, pogadała ze mną spokojnie, na mdłości zaleciła Magne B6 na wieczór, witamin kazała nie kupować tylko brać kwas foliowy w tej większej dawce. Mam się nie przemęczać i nie dźwigać. Jutro mam spróbować uczyć do ginekolog, która będzie przyjmować, bo dzisiaj nikogo nie było.
Zobaczymy jak to będzie. Podbrzusze mnie dzisiaj dziwnie kłuje i ciągnie, oby to nie zwiastowało niczego złego...
mi ginka kazała o 20 aplikować heparynę. O 18 biorę acard . Co do acardu biorę go już jakiś czas a heparyna weszła po ⏸️. I zapomniałam zapytać co z acardem więc przyjmuje jak dotychczas.

ja biorę neoparin 0, 4. Mi mąż robi o 20, 21. Nam tak najlepiej na noc. Potem sobie poleżę po tym zastrzyku, aż emocje opadna 🤣 ale lekarz powiedział że obojętnie kiedy będę brać byle mniej więcej o stałej porze. To u nas tak jest między 19 a 21.
Mnie też niekiedy kłuje i ciągnie w plecach, w brzuchu, w podbrzuchu, w tyłku 🙊 to chyba normalne. Fajny Arsenal🤣 ja w poniedziałek wychodziłam też z fajnym arsenalem z apteki (6 opakowań neoparin 🤣).
Aż takie mdłości masz? A spróbuj częściej jeść. Mi jak jest niedobrze zaraz wkładam do ryja cukierka, orzechy...cokolwiek. i jest lepiej
@Madlein Ja robię w nocy, bo mam taki rytm pracy i spraw domowych, że nie mam warunkow rano ani tym bardziej w południe. Poza tym na mój rozum i wiedzę, to maksymalne działanie Neoparinu jest około 4h po zastrzyku a lepiej żeby to wypadało w nocy jak się człowiek mniej rusza i jest większe ryzyko zakrzepu.
maksymalne działanie czyli najsilniejsze tak? A potem spada? Ale dalej się utrzymuje tak? Bo ja niekiedy taka panikę sieje jak dzień wcześniej o 19 był zastrzyk a następnego dnia mąż się straci z psem na dłuższy spacer i jest 20 a ja bez zastrzyku...to już zakładam najgorsze

ja biorę neoparin 0, 4. Mi mąż robi o 20, 21. Nam tak najlepiej na noc. Potem sobie poleżę po tym zastrzyku, aż emocje opadna 🤣 ale lekarz powiedział że obojętnie kiedy będę brać byle mniej więcej o stałej porze. To u nas tak jest między 19 a 21.
Mnie też niekiedy kłuje i ciągnie w plecach, w brzuchu, w podbrzuchu, w tyłku 🙊 to chyba normalne. Fajny Arsenal🤣 ja w poniedziałek wychodziłam też z fajnym arsenalem z apteki (6 opakowań neoparin 🤣).
Aż takie mdłości masz? A spróbuj częściej jeść. Mi jak jest niedobrze zaraz wkładam do ryja cukierka, orzechy...cokolwiek. i jest lepiej
maksymalne działanie czyli najsilniejsze tak? A potem spada? Ale dalej się utrzymuje tak? Bo ja niekiedy taka panikę sieje jak dzień wcześniej o 19 był zastrzyk a następnego dnia mąż się straci z psem na dłuższy spacer i jest 20 a ja bez zastrzyku...to już zakładam najgorsze
W sumie to te mdłości nie są jakieś straszne. Tylko o nich wspomniałam, to poleciła mi kupić Magne b6.
Do tego Arsenału oczywiście jeszcze duphaston dochodzi 😉

Ostatnia edycja:
Oo i glucophage widzę :p zaczynasz dopiero czy już poznałaś tę moc? :)

Ja zastrzyk z clexane robię rano ok 8, a acard zjadam tak 21-22.

ja bym sobie nie zrobiła, ja to nawet nie oddycham jak mi mąż robi zastrzyk 😏 ja już od kilku dni się w nocy strasznie pocę. Prysznic wieczorem i obowiązkowo prysznic rano. Pamiętam, że moja babcia chora na cukrzycę pociła się w nocy tylko nie mogę sobie przypomnieć czy jak spadł jej cukier, czy jak był za wysoki. Ja biorę metformax i tak się zaczęłam zastanawiać czy to nie jest z tym związane .
Raczej jak niski cukier, dochodzi drżenie rąk i ogólny niepokój, zimne poty.
Kurczę,bo w 10 DC byłam na USG i gin twierdził, że już pękł pęcherzyk,bo widział płyn ( ciałka żółtego nie było jeszcze ) a miesiączki mam regularne co 28 dni,zawsze dostaje w dniu tak jak w kalendarzu,owulacja według kalendarzyka miała być 15 DC,nie wiem co o tym myśleć.
Po prostu cykl Ci się przesunął i okres też będzie wcześniej, czasem się tak zdarza i już.

reklama
@marsi89 tak, max=najsilniej, ale przy codziennym braniu ochrona jest wystarczająca (po 7h nadal jest połowa dawki substancji czynnej w org). Mnie hematolog nie instruował że musi być na noc, więc myślę, że to nie ma wielkiego znaczenia jak się bierze przez całą ciaze

Do góry