reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

mi też tak.genetyk powiedziała. Mało tego dodała że szkoda na mnie marnować heparyny w ciąży przy tych mutacjach. I że teraz co druga kobieta ma za sobą 2 i więcej poronien🤦
Jako, że mam ukończone 35l pewnie też będę miała konsultację z genetykiem. Ciekawe co usłyszę🤷‍♀️
Póki co byłam u 2 różnych ginekologów i nikt mi nie powiedział,że heparyna u mnie to bzdura.
Dzisiaj nawet w formularzu kazały mi dopisać, że mam homozygote mthfr żeby miały w papierach.

reklama
Dziewczyny, a na jakiej zasadzie Wy robicie badania na NFZ? Chodzicie do lekarza prywatnego czy też na NFZ?
Ja w zasadzie korzystam ze sporej ilości rzeczy na NFZ lub w ramach LUX med, ale ginekolog i dentysta - zawsze prywatnie.
Na Medicover ginekolog, ale on mi dał skierowanie. I tam, gdzie chodzę mają badania na NFZ, i chętniej przyjmując swoje pacjentki.

Dziewczyny z Hashimoto, endokrynolog mnie opierniczyla, że mam brać witaminy pełne, a nie tylko coś tam...i magnez dla ciężarnych. Biorę omegamed start dha, cholinę i magnez solgar. Co ma pełny skład bez żelaza?

Dziewczyny z Hashimoto, endokrynolog mnie opierniczyla, że mam brać witaminy pełne, a nie tylko coś tam...i magnez dla ciężarnych. Biorę omegamed start dha, cholinę i magnez solgar. Co ma pełny skład bez żelaza?
Wydaje się, że jest w miarę ok z witaminami. Dodałabym witaminę D3 koniecznie np. Vigantol. Możesz doprecyzować o co chodzi z tym pełnym składem bez żelaza? ;)

Ostatnia edycja:
Wydaje się, że jest w miarę ok z witaminami, bo domyślam się, że karmisz piersią. Dodałabym witaminę D3 koniecznie np. Vigantol. Możesz doprecyzować o co chodzi z tym pełnym składem bez żelaza? ;)
Ja jestem w ciąży:) i mam brać jakąś multiwitaminę bez żelaza, bo jego się nie zaleca.

reklama
I ja mam ciągle ten problem..mam wrażenie, że to tak niewiele miejsca biorąc pod uwagę,że wszędzie siniaki, małe ale są.Schodzą długo..więc w te miejsca zasinione nawet nie próbuję.Wszystko u mnie takie mięsiste😫 Dzisiaj po raz trzeci z rzędu zrobiłam siniaka.
I jeszcze ostatnio zdarza mi się wbić tą igłę za 2/3 razem.. dezynfekuje ją gazikiem 70% :/
Ale też kilka razy zmieniałam igłę w insulinówce bo już nie chciałam ryzykować.
Rad nie mam niestety.
ja pierdziele to wy dziewczyny może macie tak skórę podatna na te siniaki i w ogóle taka delikatna. Widzialyscie mój brzuch osttanio jak zdjęcie wrzucałam, ja tam mam go taki zbliznowany po tym wyrostku że może dlatego ja nic nie czuję. Albo taki tłusty go mam 🤣 a jakie masz zastrzyki że zmieniasz ta igłę. Ja mam neoparin i mąż na igły nie narzeka.
Jako, że mam ukończone 35l pewnie też będę miała konsultację z genetykiem. Ciekawe co usłyszę🤷‍♀️
Póki co byłam u 2 różnych ginekologów i nikt mi nie powiedział,że heparyna u mnie to bzdura.
Dzisiaj nawet w formularzu kazały mi dopisać, że mam homozygote mthfr żeby miały w papierach.

No mój gin też powiedział że heparyna bez gadania i koniec. A ta genetyk jest niepoważna.
A co do wyniku prenatalnych to świetne wieści, widzisz mówiłam że będzie dobrze 🙂 pappa to już formalność.

Do góry