reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
24.03 miałam wywoływany poród i lyzeczkowanie, ciąża 12tyg , krwawilam jakieś 8 dni , potem 5 dni przerwy i dziś znów krwawie. Czy to już zaliczyć jako 1 cykl po poronieniu czy jeszcze może coś się wydobywa po zabiegu? Jest to dla mnie istotne jeśli lekarz zaleci odczekać 3 cykle to byłby to już pierwszy 😆

24.03 miałam wywoływany poród i lyzeczkowanie, ciąża 12tyg , krwawilam jakieś 8 dni , potem 5 dni przerwy i dziś znów krwawie. Czy to już zaliczyć jako 1 cykl po poronieniu czy jeszcze może coś się wydobywa po zabiegu? Jest to dla mnie istotne jeśli lekarz zaleci odczekać 3 cykle to byłby to już pierwszy 😆
dla mnie raczej jest to kontynuacja krwawienia "połogowego". Robiłaś test ciążowy, nie masz już HCG we krwi?

Ja na twoim miejscu zrobiłabym badanie na zespół antyfosfolipidowy i krzywe cukrową i insulinową, to pierwsze najlepiej zrobić do 6tyg po poronieniu.

U mnie oba nawet rosły do 2h. Niby w widełkach normy, ale mam wrażenie że coś nie tak, a dwóch ginów mówi że jest ok... Bardzo dziwna sprawa, jeszcze nie znalazłam takich wyników i odpowiedzi w necie...
Robiłam po pierwszym poronieniu zespół antyfosfolipidowy. Wszystko ok, lekarz powiedział, że nie ma sensu robić drugi raz. Cukier mam około 80 więc mówił że ok. Niby zapisałam się do lekarza, ale nie wiem czy iść. Zobaczymy.

Robiłam po pierwszym poronieniu zespół antyfosfolipidowy. Wszystko ok, lekarz powiedział, że nie ma sensu robić drugi raz. Cukier mam około 80 więc mówił że ok. Niby zapisałam się do lekarza, ale nie wiem czy iść. Zobaczymy.
Też mam dobra glukozę na czczo i nawet hemoglobinę glikowana, internistka uśpiła moja czujność, a potem w krzywej wyszły kwiatki.

Często jest tak, że na czczo wyniki są w porządku, a dopiero przy krzywych wychodzą jakieś nieprawidłowości.

To pozostałości po zabiegu, mogą być takie nawracające krwawienia czy plamienia przez kilka tygodni pp zabiegu, jak przyjdzie pierwszy okres to myślę że poznasz. Ja jestem prawie 5tyg po zabiegu(a swoje Cykle miałam 28dniowe) i nadal czekam na pierwszą @, myślę że w weekend może przyjść, a rozwój zatrzymał się na 7tyg,zabieg miałam 2tyg później, to już prawie 2mce od zatrzymania rozwoju, myślę że u Ciebie może to dłużej potrwać ze względu na wyższą betę.
Dziękuję za odpowiedź, dziś 14 dzień po zabiegu. Nie robiłam testu. Muszę kupić.
Ja zrobiłam po 2tyg i był dodatni.
A insulina? W krzywych różne cuda mogą wyjść, mimo że na czczo jest ok, skoki cukru i insuliny są bardzo niebezpieczne i powodują poronienia.
Też mam dobra glukozę na czczo i nawet hemoglobinę glikowana, internistka uśpiła moja czujność, a potem w krzywej wyszły kwiatki.
Dokładnie, mi też!

reklama
Do góry