Alabama89
Fanka BB :)
Tak, zaczęłam teraz brać zmetylowane witaminy, od jakiś 2 tygodni.Aha no to już mam przed oczami te twoje wyniki z trombofilii. Ja kariotypy odpuściłam bo jedno dziecko zdrowe, drugie prawdopodobnie też choć jak to genetyk powiedziała: szansa na zdrowe dziecko jest zawsze. Ale skoro i tak z tym nic zrobić nie idzie jakby coś wyszło nie tak to olewam to póki co. Choć tak jak aspekt pisała że jest to podkładka do bezpłatnych badan prentalnych to czemu nie. Choć ja ze Śląska to i tak mam bezpłatne, a nawet jak nie były to gin zawsze zaznaczal że nieprawidłowy obraz USG i tak miałam za darmo.
To mi zaś gin powiedzial że od pozytywnego testu acard i heparyna ale mam na spokojnie zrobić test jak miesiączka będzie się spóźnić ( u mnie nigdy test nie wyszedł pozytywny w dniu miesiaczki, najwcześniej 2 dni po wyszedł pozytywny). I umówić się do niego na najbliższy termin (przyjmuje tylko raz w tygodniu). Więc myślę że najwcześniej od 7 tyg. zacznę brać te wszystkie leki.
A bierzesz też zmetylowane witaminy?
O tych badaniach prenatalnych to nawet nie wiedziałam, także dzięki @aspekt za informacje
U mnie za każdym razem przed spodziewana miesiączka w ciąży przychodziło uczucie rozbicia takie chorobowe, zmęczenie i brak ochoty na kawe, przy pierwszej ciąży z racji ze się nie spodziewałam byłam pewna ze będę chora, przy drugiej byłam pewna ze jestem w ciąży i faktycznie w dniu miesiączki miałam już pozytywny test. Teraz zakładam, że bedzie podobnie. Chciałabym w marcu rozpocząć starania i zobaczymy jak z zajściem bo w dwie poprzednie zachodziłam w pierwszym cyklu.