reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Tak, nie jem w ogóle produktów odzwierzęcych
No długo jakoś od czerwca mniej więcej
@Ask1 nie, nie miałam - mam wizytę znowu na IP w piątek

Najgorzej, że u nas zaraz ferie :( ale boję się jechać bo tam gdzie jedziemy nie ma szpitala i lipa straszna
Tak coś miś je właśnie kojarzyło z weganizmem. No to być może masz za maly poziom witaminy B12 z diety, to podwyższa homocysteine. Możesz zbadać poziom kwasu foliowego i Wit B12 w organizmie, żeby to sprawdzić. Chociaż ja na ślepo poszłabym w folian+B12 albo w B-complex, wzięła dobrych kilka tygodni i wtedy powtórzyła homocysteine

reklama
Tak, nie jem w ogóle produktów odzwierzęcych
No długo jakoś od czerwca mniej więcej
@Ask1 nie, nie miałam - mam wizytę znowu na IP w piątek

Najgorzej, że u nas zaraz ferie :( ale boję się jechać bo tam gdzie jedziemy nie ma szpitala i lipa straszna

Jasne, pisałaś wcześniej, sorki umknęlo mi.
Z tymi feriami to faktycznie lipa, straszą zakażeniami, drogo jak cholera a dzieciaki czekaja przecież. Oby w piątek się wyjaśniła sytuacja w końcu 🤞

Cz

Też bym chciała...i bardzo trzymam za Ciebie również kciuki ❤️ wokół mnie teraz tyle dziewczyn w ciąży... Mam nadzieję że i nam się uda, i kiedyś wejdę na forum i przeczytam dobra wiadomość od Ciebie
Dziękuje ❤️

Z tymi ciążami wokół… to chyba nasza psychika działa, ze ciagle je widzimy… corka ma lekturę „Calineczke” i dzisiaj zaczyna czytac…. „Była sobie kobieta, która bardzo pragnęła małego dziecka…” i serce wtedy boli… widzę ciaze w reklamach np Apapu, widzę w filmach, dowiaduje się o ciążach znajomych, zauważam teraz nawet matki spacerujące z wózkami…

Dziękuje ❤️

Z tymi ciążami wokół… to chyba nasza psychika działa, ze ciagle je widzimy… corka ma lekturę „Calineczke” i dzisiaj zaczyna czytac…. „Była sobie kobieta, która bardzo pragnęła małego dziecka…” i serce wtedy boli… widzę ciaze w reklamach np Apapu, widzę w filmach, dowiaduje się o ciążach znajomych, zauważam teraz nawet matki spacerujące z wózkami…
Zaczynam mieć to samo... W tym samym czasie udało się mojej bardzo dobrej koleżance... Ja dzisiaj byłam pierwszy dzień w pracy od 29 grudnia... Nie wiedziałam jak mam z nią rozmawiać. Muszę jakoś to wszystko przetrawić... Ale jest bardzo wyrozumiała, cieszę się jej szczęściem, ale to boli czasami...

A ja dziś zaczęłam 16+0, jestem po wizycie u mojej gin i odpukać, ale chyba jest wszystko dobrze.. Moja lekarz każe mi odetchnąć z ulgą, bo badanie jest w porządku, dzidzia się wierci, rośnie, serduszko i narządy ok. Z badań krwi, kontrolnych nie ma tragedii, jedynie tsh mi mocno skoczyło i mam 3,100 mniej więcej, ale dostałam od niej leki i jestem dobrej myśli. Załączę USG, bo po raz pierwszy dostałam i widziałam moje dziecko w 3D.. Mam nadzieję, że niedługo też będę mogła zobaczyć wasze maluchy. Chciałabym się zacząć cieszyć i wyluzować, ale powtarzam sobie co wizytę, że jak będzie w porządku to już się uspokoję i średnio mi to idzie. Za miesiąc połówkowe, może wtedy...

Pozdrawiam Was ciepło i liczę na szczęśliwe ciąże i bezproblemowe rozwiązania u każdej z nas.. 😌
Dalej prawdopodobnie dziewczynka.

Załączniki

• IMG_20220111_212321.jpg
    IMG_20220111_212321.jpg
    552,7 KB · Wyświetleń: 69
A ja dziś zaczęłam 16+0, jestem po wizycie u mojej gin i odpukać, ale chyba jest wszystko dobrze.. Moja lekarz każe mi odetchnąć z ulgą, bo badanie jest w porządku, dzidzia się wierci, rośnie, serduszko i narządy ok. Z badań krwi, kontrolnych nie ma tragedii, jedynie tsh mi mocno skoczyło i mam 3,100 mniej więcej, ale dostałam od niej leki i jestem dobrej myśli. Załączę USG, bo po raz pierwszy dostałam i widziałam moje dziecko w 3D.. Mam nadzieję, że niedługo też będę mogła zobaczyć wasze maluchy. Chciałabym się zacząć cieszyć i wyluzować, ale powtarzam sobie co wizytę, że jak będzie w porządku to już się uspokoję i średnio mi to idzie. Za miesiąc połówkowe, może wtedy...

Pozdrawiam Was ciepło i liczę na szczęśliwe ciąże i bezproblemowe rozwiązania u każdej z nas.. 😌
Wow, cudowna niunia, jak dobrze widac buźke😘 Oby tak dalej, trzymajcie sie zdrowo💚💚

Super maluch! :) Będzie dobrze ❤️

I to jest dobra wiadomość... 3majcie się zdrowo ❤️trzymam kciuki ✊

reklama
Cześć, dawno nie pisałam choć czytam forum regularnie, gratuluję dziewczynom którym się udało i jednocześnie przykro mi z powodu tych które znów spotkało nieszczęście 😥😥 Nadszedł nowy rok i zaczynamy starania od nowa, czekam też na teleporadę z genetykiem w sprawie badania mojego kariotypu.😥😥Cały czas mam nadzieję, że wynik będzie ok i niedługo też zobaczę dwie piękne kreseczki na teście ☺️☺️ czego i wam wszystkim życzę. 3majcie się, pozdrawiam 😘😘

Do góry