reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Tak, nie jem w ogóle produktów odzwierzęcych
No długo jakoś od czerwca mniej więcej
@Ask1 nie, nie miałam - mam wizytę znowu na IP w piątek

Najgorzej, że u nas zaraz ferie :( ale boję się jechać bo tam gdzie jedziemy nie ma szpitala i lipa straszna
Tak coś miś je właśnie kojarzyło z weganizmem. No to być może masz za maly poziom witaminy B12 z diety, to podwyższa homocysteine. Możesz zbadać poziom kwasu foliowego i Wit B12 w organizmie, żeby to sprawdzić. Chociaż ja na ślepo poszłabym w folian+B12 albo w B-complex, wzięła dobrych kilka tygodni i wtedy powtórzyła homocysteine

reklama
Tak, nie jem w ogóle produktów odzwierzęcych
No długo jakoś od czerwca mniej więcej
@Ask1 nie, nie miałam - mam wizytę znowu na IP w piątek

Najgorzej, że u nas zaraz ferie :( ale boję się jechać bo tam gdzie jedziemy nie ma szpitala i lipa straszna

Jasne, pisałaś wcześniej, sorki umknęlo mi.
Z tymi feriami to faktycznie lipa, straszą zakażeniami, drogo jak cholera a dzieciaki czekaja przecież. Oby w piątek się wyjaśniła sytuacja w końcu 🤞

Cz

Też bym chciała...i bardzo trzymam za Ciebie również kciuki ❤️ wokół mnie teraz tyle dziewczyn w ciąży... Mam nadzieję że i nam się uda, i kiedyś wejdę na forum i przeczytam dobra wiadomość od Ciebie
Dziękuje ❤️

Z tymi ciążami wokół… to chyba nasza psychika działa, ze ciagle je widzimy… corka ma lekturę „Calineczke” i dzisiaj zaczyna czytac…. „Była sobie kobieta, która bardzo pragnęła małego dziecka…” i serce wtedy boli… widzę ciaze w reklamach np Apapu, widzę w filmach, dowiaduje się o ciążach znajomych, zauważam teraz nawet matki spacerujące z wózkami…

Dziękuje ❤️

Z tymi ciążami wokół… to chyba nasza psychika działa, ze ciagle je widzimy… corka ma lekturę „Calineczke” i dzisiaj zaczyna czytac…. „Była sobie kobieta, która bardzo pragnęła małego dziecka…” i serce wtedy boli… widzę ciaze w reklamach np Apapu, widzę w filmach, dowiaduje się o ciążach znajomych, zauważam teraz nawet matki spacerujące z wózkami…
Zaczynam mieć to samo... W tym samym czasie udało się mojej bardzo dobrej koleżance... Ja dzisiaj byłam pierwszy dzień w pracy od 29 grudnia... Nie wiedziałam jak mam z nią rozmawiać. Muszę jakoś to wszystko przetrawić... Ale jest bardzo wyrozumiała, cieszę się jej szczęściem, ale to boli czasami...

A ja dziś zaczęłam 16+0, jestem po wizycie u mojej gin i odpukać, ale chyba jest wszystko dobrze.. Moja lekarz każe mi odetchnąć z ulgą, bo badanie jest w porządku, dzidzia się wierci, rośnie, serduszko i narządy ok. Z badań krwi, kontrolnych nie ma tragedii, jedynie tsh mi mocno skoczyło i mam 3,100 mniej więcej, ale dostałam od niej leki i jestem dobrej myśli. Załączę USG, bo po raz pierwszy dostałam i widziałam moje dziecko w 3D.. Mam nadzieję, że niedługo też będę mogła zobaczyć wasze maluchy. Chciałabym się zacząć cieszyć i wyluzować, ale powtarzam sobie co wizytę, że jak będzie w porządku to już się uspokoję i średnio mi to idzie. Za miesiąc połówkowe, może wtedy...

Pozdrawiam Was ciepło i liczę na szczęśliwe ciąże i bezproblemowe rozwiązania u każdej z nas.. 😌
Dalej prawdopodobnie dziewczynka.

Załączniki

• IMG_20220111_212321.jpg
    IMG_20220111_212321.jpg
    552,7 KB · Wyświetleń: 73
A ja dziś zaczęłam 16+0, jestem po wizycie u mojej gin i odpukać, ale chyba jest wszystko dobrze.. Moja lekarz każe mi odetchnąć z ulgą, bo badanie jest w porządku, dzidzia się wierci, rośnie, serduszko i narządy ok. Z badań krwi, kontrolnych nie ma tragedii, jedynie tsh mi mocno skoczyło i mam 3,100 mniej więcej, ale dostałam od niej leki i jestem dobrej myśli. Załączę USG, bo po raz pierwszy dostałam i widziałam moje dziecko w 3D.. Mam nadzieję, że niedługo też będę mogła zobaczyć wasze maluchy. Chciałabym się zacząć cieszyć i wyluzować, ale powtarzam sobie co wizytę, że jak będzie w porządku to już się uspokoję i średnio mi to idzie. Za miesiąc połówkowe, może wtedy...

Pozdrawiam Was ciepło i liczę na szczęśliwe ciąże i bezproblemowe rozwiązania u każdej z nas.. 😌
Wow, cudowna niunia, jak dobrze widac buźke😘 Oby tak dalej, trzymajcie sie zdrowo💚💚

Super maluch! :) Będzie dobrze ❤️

I to jest dobra wiadomość... 3majcie się zdrowo ❤️trzymam kciuki ✊

reklama
Cześć, dawno nie pisałam choć czytam forum regularnie, gratuluję dziewczynom którym się udało i jednocześnie przykro mi z powodu tych które znów spotkało nieszczęście 😥😥 Nadszedł nowy rok i zaczynamy starania od nowa, czekam też na teleporadę z genetykiem w sprawie badania mojego kariotypu.😥😥Cały czas mam nadzieję, że wynik będzie ok i niedługo też zobaczę dwie piękne kreseczki na teście ☺️☺️ czego i wam wszystkim życzę. 3majcie się, pozdrawiam 😘😘

Do góry