reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Paw2021 Heeej Kochana! Pamietam Ciebie z Lipcowek. Nie wiem czy poznajesz, mi również się nie udało… Po Tobie strasznie dużo nas odeszło stamtąd… z tego co pamietam, to każda po świątecznej wizycie uciekała 😢 trochę podczytylam w wyszukiwarce co u Ciebie… pozdrawiam Cię cieplutko i życzę powodzenia! ❤️

reklama
Nawiązując do badań - widze że dużo dziewczyn robi te badania z test dna.. one są z wymazu a np trombofilie mozna zrobic tez w diagnostyce z krwi. Myślicie że jest to jakas różnica? Jakos tak nie mam zaufania do samodzielnych wymazowek w domu.. czy Wasi lekarze biorą je normalnie pod uwagę?

Sisi, przykro mi z powodu podwójnej straty, ale tak jak dziewczyny pisza, ciaza blizniacza jest duzym ryzykiem.. Jak bylam na wizycie po poprzednim poronieniu, lekarz mi zalecil, zeby zbadac w pierwszej kolejności trombofilie, jak zapytalam o zespół antyfosfolipidowy to powiedzial ze od kilku lat nie spotkal sie z pacjentka ktora by miala ten zespół i ze on jednak zaleca go później do badań. Mówił tez ze stosuje sie przy nim praktycznie takie same leki jak w przypadku trombofilii (tylko ze to kwestia chyba dawki heparyny).

Strasznie duzo nas odeszlo z sierpniowek :(
Mnie właśnie wyszedł zespół antyfosfolipifowy ;) a trombofilia w mutacji hetero...wiec według mnie zespol antyfosfolipifowy to jedno z pierwszych badan, które się wykonuje po poronieniu (do 6 tyg po poronieniu )

Na sierpniówkach też sporo musiało się pożegnać :(
Ja już po pobraniu, wyniki pewnie wieczorem, czekam jak na ścięcie :(
Trzymam kciuki by wyszło w końcu nisko

Ja właśnie po wizycie u lekarza, endometrium zeszło z 11mm na 7mm w dwa dni, wszystko wygląda bardzo dobrze. Doktor rekomenduje mi 2 miesiączki przerwy i starania dopiero wtedy.

@Paw2021 Heeej Kochana! Pamietam Ciebie z Lipcowek. Nie wiem czy poznajesz, mi również się nie udało… Po Tobie strasznie dużo nas odeszło stamtąd… z tego co pamietam, to każda po świątecznej wizycie uciekała 😢 trochę podczytylam w wyszukiwarce co u Ciebie… pozdrawiam Cię cieplutko i życzę powodzenia! ❤️
Hej ! ♥️ Podglądałam lipcoweczki i niestety widziałam ... ze spory procent odpadł ... witam cię tutaj :) i może uda się do nowego miesiąca wskoczyć razem ! Ja jeszcze czekam na okres po zabiegu i wybieram się do kliniki niepłodności i jadę dalej :-) a ty jak układasz sobie w głowie działasz ? Odpoczywasz ?

reklama
Mnie właśnie wyszedł zespół antyfosfolipifowy ;) a trombofilia w mutacji hetero...wiec według mnie zespol antyfosfolipifowy to jedno z pierwszych badan, które się wykonuje po poronieniu (do 6 tyg po poronieniu )

A czy warto zrobić to badanie jeśli mam za sobą 2 donoszone ciąże i 2 poronienia?

Jaki jest koszt mniej więcej takiego badania?

Do góry