reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Malutka1988 Wyniki całkiem dobre. Rzadko takie ogląda się tu na forum. Ja coś kojarzę, że jest takie badanie: chromatyna plemnikowa - ale nie wiem czy przypadkiem nie robi się go, gdy jest problem z zajściem w ciążę w ogóle.
Dziękuję. Już nie wiem gdzie mam szukać przyczyny.. Zapisałam się ba histeroskopie bo 7 lat temu miałam cesarkę, może są jakieś zrosty niewidoczne na usg. W wynikach mam niska Ferrytyne i Ana1 dodatnie 1:100 Ana 3 dodatnie +++ w rubryce Ss-b. Brałam encorton 5mg od owulacji przy ostatnim biochemie, acard 75 a od pozytywnego testu heparyne bo mam pai hetero. Zachodzę w ciążę max w 3 cyklu ale problem jest z zarodkiem lub implantacja sama nie wiem.

reklama
To ja bym chyba partnera już nie męczyła o nasienie i skupiła się na immunologii. A na toczeń badanie robiłaś, bo z tego co czytam do te Ss-b może być z nim związane.

No w sumie mój ostatni gin też mnie zbył z wynikami trombifili i powiedział, że to że wyszły to nie znaczy że będą aktywne kiedykolwiek 🤷‍♀️😱

Ja w razie ciąży mam od pozytywnego testu clexane a acard od początku starań. Możliwe, że gdy się krwawi co jest prawdopodobne po acardzie odstawiają.

Nie będzie miało wpływu

Ja biorę metforminę i co ci powiem, że jeśli zajdziesz na niej w ciąży to znajdź od razu takiego lekarza który poprowadzi ci ciąże z tym lekiem.
A przyjmowanie metforminy i starania sie nie wykluczają?

To ja bym chyba partnera już nie męczyła o nasienie i skupiła się na immunologii. A na toczeń badanie robiłaś, bo z tego co czytam do te Ss-b może być z nim związane.
Robiłam to badanie 4 tygodnie po pustym jaju. Ujemne wszystko. Dodatkowo mam hasimoto ale anty tpo 200 więc chyba jakoś bardzo duże nie jest. Idę za tydzień do reumatologa z tym dodatnim Ana

A przyjmowanie metforminy i starania sie nie wykluczają?
Oczywiście, że nie. Niemniej jednak baaardzo dużo lekarzy każe odstawić metę.
Ja jestem aktualnie w 33tc i od samego początku na metforminie tylko na zmniejszonej dawce niż przed ciążą.
Cukrzycy ciążowej nie mam, cukry rano idealne.

Myślę, że nie powinnaś jeszcze brać jej pod uwagę bo na pewno warto spróbować "ogarnąć się" samą dietą, liczeniem IG i ŁG. Meta to nie cukierki, same bez diety nie zdziałają żadnego cudu, a niestety mnóstwo osób tak twierdzi...

Tak dietetyk to konieczność. Tylko teraz właśnie sie obawiam czy takiego znajdę w okolicy.... boje się ze ktoś nie będzie wiedział o co kaman.... 😢
Spróbuj zapisać się do akademii płodności. Wydaje mi się, że dostawało się od dziewczyn jadłospis na tydzień. One generalnie bardzo dużo wiedzy przemycają na swoim kanale.

reklama
Spróbuj zapisać się do akademii płodności. Wydaje mi się, że dostawało się od dziewczyn jadłospis na tydzień. One generalnie bardzo dużo wiedzy przemycają na swoim kanale.

Tak, z newsletter'a od razu za zapisanie. I potem czasem też coś przysyłają. A to jakieś zimowe herbatki, a to coś na święta było. Dla mnie co prawda średnio przydatne bo jem za bardzo specyficznie, ale i tak coś tam sobie wybrałam. Słuchałam ich podcastów i też całkiem spoko

Do góry