reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Wiem, że nie powinno się szukać pocieszenia w kolejnej ciąży, ale czasami tylko myśl o tym daje mi jako takie ukojenie. Będę wdzięczna za pomoc :)
Myśl, że jeszcze zajdę w ciążę po stratach dawała mi siłę żeby się nie załamywać. Oczywiście to nie zastępstwo, ale udana ciąża I dziecko dają radość.
Dziewczyny, jak długo po poronieniu miałyście nieregularne cykle?
Ja przed ciążą miałam 25-28 dni. Dziś 29 dc a nawet nie zapowiada się na okres...
Moje akurat się skróciły. Z 28-29dni do 23-24. Nie ma reguły. Polecam naturalne metody, olej z wiesiolka, herbaty ziołowe, oraz ovarin na regulację cyklu przy staraniach.
Pewnie, że cię pamiętamy. Gratulacje kochana. Po takich przejściach wreszcie szczęśliwe zakończenie. Jak sobie radzicie ? Jak się czujesz po tej cesarce?
Doszłam już prawie do siebie po cc, mimo że zabieg i pierwsze doby były bardzo słabe. Bez odwiedzin, bez pomocy, lekko nie było.
Moim marzeniem był psn. I mój żal do lekarzy, że nie dali mi wyboru pozostanie we mnie. Tym bardziej, że akcją się już rozkręcała, a córka ważyła 3560g, a nie dobrze ponad 4kg jak zakładali😤

Ja tak czytam czytam ale nie mam weny na pisanie.

U mnie dziś mija 3 tygodnie odkąd się dowiedziałam że moja wyczekiwana ciaza się zakończyła :(

Jutro wizyta u lekarza kontrol po 2 szpitalach , ale czuję się dobrze mimo anemi której się nabawiłam przez źle wykonane pierwsze łyżeczkowanie i tydzień później kolejne z komplikacjami po 1 zabiegu.

Czytam i jest mi strasznie przykro że jest nas aż tyle z poronieniami i stratami jest to takie przykre [emoji20]

1389C0F3-D2B9-477F-A4DB-54D176DB9B54.jpeg
Hej dziewczyny.
Po raz kolejny liczę na Wasze doświadczenie w kwestii interpretacji wyników trombofilii i celiakii.. chyba nie wygląda to za dobrze😞

Mam genetyka i immunologa umówionego, ale Wasze wskazówki jak zwykle mogą pomoc! ❤️

Załączniki

• 7B557706-440B-4948-92BC-F9B952ABACDF.jpeg
    7B557706-440B-4948-92BC-F9B952ABACDF.jpeg
    68,2 KB · Wyświetleń: 41
U nas właśnie od stycznia drożeje mi żłobek o połowę. Chyba syn zostanie jedynakiem...
Kurde te żłobki to są drogie. Na szczęście przedszkola są już o wiele tańsze
Doszłam już prawie do siebie po cc, mimo że zabieg i pierwsze doby były bardzo słabe. Bez odwiedzin, bez pomocy, lekko nie było.
Moim marzeniem był psn. I mój żal do lekarzy, że nie dali mi wyboru pozostanie we mnie. Tym bardziej, że akcją się już rozkręcała, a córka ważyła 3560g, a nie dobrze ponad 4kg jak zakładali😤
Teraz już będzie z górki. Boże to jest najgorsze że nie może być koło ciebie osoby bliskiej. U nas w szpitalu już ruszyły zaś porody rodzinne, do CC też może być z tobą osoba towarzysząca i może zostać 48h także to duży plus.
Ale to miałaś jakieś wskazanie do CC prócz tej niby wagi 4kg?

Hej dziewczyny,
U mnie tez slaby nastrój był przez weekend ale raczej spowodowany tym, ze przezywalam wizyte u dentysty i wyrwanie zęba 🙉 jakos przezylam zabieg ( wiecej stresu niz to warte) caly czas sobie powtarzalam, ze to dla kolejnego dziecka i musze ogarnac przed kolejnym staraniem 💚 teraz tylko aby sie ladnie goilo i nie bolało dlugo...

Poza tym odebralam wyniki krwi i moczu i wszystko cacy poza cholesterolem 😳 takze robie sobie detox od slodyczy ( bo tu popłynęłam w tych swoich ostatnich smutkach)..no i odliczam do wizyty u gina, mam nadzieje, ze pozwoli nam sie starac w kolejnym cyklu 🙏

reklama
Do góry