reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
A ja dzisiaj 4dc, więc cały kołowrotek od nowa się kręci. W przyszłym tygodniu miałam jechac na tydzień do domu rodzinnego ale akurat mam mieć owu więc znowu mam orzech do zgryzienia czy jechac czy nie bo szkodaby było ominąć to owu a mam mieszkanie do remontu przyszykować :/

Tak to prawda. Czas inaczej płynie gdy się staramy i nic nie wychodzi :( znam też to uczucie .... Ten upływający czas powoduje jeszcze większą depresję
taaaak!!! Najgorsze jest czekanie… jeszcze czasem sobie mysle „o! Dziś bym była w tym i tym miesiącu ciazy” i to jest takie smutne…
Ale trzeba się zmobilizować, szukać pozytywów i skupiać na swoim zdrowiu 🥰 damy wszystkie rade!

Jasne że dam znać. Więcej zawdzięczam Wam tutaj niż moim lekarzom [emoji4] Dobre wskazówki poskutkowały [emoji173] A same wiecie jak z lekarzami bywa. Nawet w ciąży wielu neguje skuteczne jak widać postępowanie [emoji2368]
@Agnieszka_1988 u mnie 24+2 :) ale ze Ty zaraz rodzisz to dopiero szok [emoji7] też doskonale pamiętam jak powiedziałaś o ciąży :)
Nie zapomnij nas poinformować kiedy już Twój Synek przyjdzie na świat [emoji8]
Znam obie strony i wiem ze potrafi się dłużyć [emoji8] Wierzę że Wasza cierpliwość tak jak moja zostanie nagrodzona [emoji173]
Ale ten czas leci!!! Chyba nam starającym tak się ciągnie i wydaje się, że stoimy w miejscu [emoji29]

Hej. Ja dzisiaj miałam wizytę, ogólnie wyniki spoko i ta prolaktyna tylko do obserwacji, ale ferrytyna na dolnej granicy. Muszę posuplementowac żelazo, a co za tym idzie w tym miesiącu nie możemy się starać, bo suplementacja żelaza w pierwszych tygodniach ciąży może być szkodliwa. USG idealne, zapowiada się owulacja się zaczyna której nie mogę wykorzystać 🤯 ale i tak jestem pełna optymizmu i wytrzymam miesiąc, wiedząc że i tak już działam w temacie starań dbając o swoje zdrowie i suplementujac się 😊

Hej dziewczyny, witam się z Wami w ten pogodny dzień. Szkoda, ze tylko na niebie słoneczko, bo u mnie parszywy nastrój 🥺 Zastanawiam się kiedy po laparo przyjdzie okres.. w poniedziałek idę na maaase badań i mam nadzieje, że wkrótce będę się już diagnozować w odpowiednim kierunku i w końcu będzie dzieciątko 🙏
Trzymam kciuki za Wasze testy 🤞✊

reklama
Na serio suplementacja żelazem nie wskazana na początku? Nigdy nie słyszałam o tym. Też mam niską ferrytynę i brałam suple przed ciążą i biorę nadal. Pierwszy trymestr też brałam. Do tego Wit C i laktoferyna i colostrum. Pyłek pszczeli. Zakwas z buraka. I sorbifer durules. I wszystko ok. Co miałoby niekorzystnego się stać? Jedyne ryzyko to chyba większe zaparcia albo biegunki bo tu różnie faktycznie kobiety reagują na suple.
Hej. Ja dzisiaj miałam wizytę, ogólnie wyniki spoko i ta prolaktyna tylko do obserwacji, ale ferrytyna na dolnej granicy. Muszę posuplementowac żelazo, a co za tym idzie w tym miesiącu nie możemy się starać, bo suplementacja żelaza w pierwszych tygodniach ciąży może być szkodliwa. USG idealne, zapowiada się owulacja się zaczyna której nie mogę wykorzystać [emoji2962] ale i tak jestem pełna optymizmu i wytrzymam miesiąc, wiedząc że i tak już działam w temacie starań dbając o swoje zdrowie i suplementujac się [emoji4]

Do góry