Angiee
Fanka BB :)
Jak to się stało? Bardzo mi przykro... Mam nadzieję, że jajowód zachowany. Będzie dobrze Trzymaj się.Ja leżę po laparoskopii .. miałam cp... nie mam na nic siły
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jak to się stało? Bardzo mi przykro... Mam nadzieję, że jajowód zachowany. Będzie dobrze Trzymaj się.Ja leżę po laparoskopii .. miałam cp... nie mam na nic siły
"Resztki doczesnej" są normalną rzeczą. Też otrzymałam taki wynikJa wczoraj byłam na wizycie i wiadomości są takie pół na pół. Z tych dobrych - po łyżeczkowaniu jest wszystko ok, w macicy czysto. Ginka sama powiedziała, że ze względu na moje 2 straty przy kolejnej ciąży wdrożymy acard i heparynę, więc jestem zadowolona.
Z tych gorszych - powiedziała, żeby jednak odczekać 3 miesiące (no teraz już 2), bo w wyniku histopatologicznym wyszły "resztki doczesnej"...
Mnie się w tym momencie zrobiło gorąco, bo się nie zabezpieczaliśmy z mężem w tym cyklu I głupio było mi się przyznać, ale później okazało się, że owulacji jeszcze nie było, bo pęcherzyk dominujący ma dopiero 16 mm, a ostatnio kochaliśmy się w sobotę, więc raczej nic z tego nie będzie. W każdym razie mogę przyjść jutro na bezpłatną wizytę, żeby sprawdzić, czy rośnie, więc bardzo miło z jej strony.
Wiesz co, przed łyżeczkowaniem ona ciągle mówiła, że to bardzo wczesna ciąża i moim zdaniem sugerowała, że biochem (mimo że pęcherzyk był). A wczoraj na wizycie, jak ją zapytałam, dlaczego mamy czekać, to powiedziała coś w stylu "Bo tutaj wyszły resztki doczesnej, czyli jednak to konkretna ciąża była" I jeszcze dodała, że nie chce się wdawać w szczegóły, ale czasami na wynikach jest napisane residua deciduae i zrozumiałam, że wtedy jakby tych tkanek jest mniej czy coś... jakby ciąża jeszcze na wcześniejszym etapie.@Angiee Ale przecież resztki doczesnej świadczą jedynie o tym, że ciąża była... Nie rozumiem, co lekarka miała na myśli... To raczej dobrze, że wyszły w badaniu hist-pat. Bo niby co tam miało być innego?
@Tymczasowa28 Gdzieś umknęła mi Twoja historia. Ale mam nadzieję, że masz siłę, by powstać :* To jakoś tak niespodziewanie stwierdzili u Ciebie cp?
I po jakim czasie mogliście zacząć starania?"Resztki doczesnej" są normalną rzeczą. Też otrzymałam taki wynik
Darowałam sobie bieganie, ale wskoczyłam na bieżnie i przeszłam szybkim krokiem 5km. Nie było dramatu. Czuje się Ok. Chyba marsze musza mi póki co wystarczyć.Lepiej poczekać. Ja zaczęłam rozciąganie ok 2,5 tygodnia po i w trakcie zaczęłam krwawić
Mi też przy poprzedniej ciąży te z allegro się sprawdziły a teraz gin zasugerował kupić te ze średniej półki i tu na miejscu bo z allegro nie wiadomo gdzie i ile przechowywane były itp. zakupiłam w rossmanie te z domowego laboratorium i wyszły pozytywne i potem też wychodziły już te tanie nawet więc...Zamawiam te z allegro co są najszczesciej sprzedawane a też zastanawiam się czy nie kupię innych. Jeżeli chodzi o monitoring to byłam u dwóch lekarzy ale żaden mi ich nie proponuje bo twierdzą że jestem młoda i na spokojnie.
Mi też przy poprzedniej ciąży te z allegro się sprawdziły a teraz gin zasugerował kupić te ze średniej półki i tu na miejscu bo z allegro nie wiadomo gdzie i ile przechowywane były itp. zakupiłam w rossmanie te z domowego laboratorium i wyszły pozytywne i potem też wychodziły już te tanie nawet więc...
Ah co za lekarzemi zaś poprzedni lekarz powiedział że jak do 3 cyklu nie zajde to mi sprawdzi drożność jajowodów... Zmieniłam lekarza.
Zrób progesteron tak jak aspekt radziła, mniej więcej 7 dni po owu i daj znać jaki wynik. Ale mimo wszystko poprosiłbym lekarza o monitoring przez jeden cykl. Mi mój nowy gin powiedział tak: jeśli testy owu nie będą wychodzić pozytywne przez 3 cykle to mam przyjść i on wywoła mi ta owulacje bo to problem nie jest. Progesteron miałam wysoki bardzo więc teoretycznie owu zachodziła, ale jak ktoś napisał potwierdzeniem owu jest tylko ciąża. Jakby testy wychodziły pozytywne a ja bym przez 3 miesiące nie zachodziła to właśnie na monitoring miałam przyjść. Ale że mój lekarz ma jakieś magiczne ręce chyba to niedługo po wizycie u niego zaszłam w ciążę
Czyli może faktycznie to wina testów bo wcześniejsze z allegro mi wychodziły bez problemu.U mnie te z allegro też nic lub ledwo co się wybarwialy, ale zamówiłam do paczkomatu i się w nim przygrzały, mimo, że wyjelam kilkanaście min od wsadzenia.. sprzedajacy zamiast wsadzić je jakoś w padło chociaż, dal do najzwyklejszej koperty (tej beż bombelków).. Kupilam inne, stacjonarnie i te już były ok..