reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny jest dobrze. Pęcherzyk urósł ponad 2 krotnie. Jest nadal maleńki, ale ewidentnie rośnie i nadal jest w macicy. Ja ten pierwszy pomiar pomyliłam i ciałka żółtego jeszcze nie widać, ale kazała się nie przejmować. Malutki ślad po krwawieniu ale może ono się zdarzać i tak długo jak nie leci żywa krew ze skrzepami po nogach to niewiele można zrobić. Torbiel nieduża, nie powiększa się, powinna sama się wchłonąć. Bardzo sympatyczna młoda lekarka. Powiedziała że wg niej wczesna rozwijająca się ciąża. Kazała iść do domu, odpoczywać, nic już nie badać i iść na kontrolę w sob. jak ustalone.
cudowne wieści. Ta lekarka mądrze mówi. W sobotę to nawet jest mała szansa, ze fasolkę zobaczysz.

reklama
Właśnie wrociłam od ginekologa. Wg USG moje endometrium pięknie zareagowało na leki ktore mi przepisała. W 10dc miało 3-4 mm a dziś w 17dc ma 10mm 😃 Tak jak myślałam owulacja była. Oba pęcherzyki pękły. Płyn w zatoce jest. Powiedziała, że szkoda że nie było współżycia w samą owulację czyli 14dc no ale coż zobaczymy co z tego bedzie. Ostatnie współzycie było w 12dc. Przepisała mi 2x dziennie 1tab Dupka.

Myślicie, że mogę nie spisywać tego cyklu na straty?
No i super 😊
Pewnie że nie spisywać cyklu na straty. Choć ja ostatni cykl: Endo przed owulacja 6mm, pozytywny test owu, gin potwierdzil owulację, progesteron bardzo wysoki w 21 dniu cyklu, skok temp. Był i dupa okres przyszedł... Ale w tym cyklu się uda bo mam wywalone na wszystko 🤣 ani temp. Nie mierze bo mi się nie chce.
A na co dupka bierzesz?
Izzy kciuki zacisniete mocno 👊✊✊. Dziewczyny doradźcie proszę 3 dni spóźnienia dalej tej małpy nie ma ...w sobotę test negatywny 10 czułość robiony popołudniu. Brzuch boli okresowo mocno okresu brak . Czekac czy powtórzyć test , nie nastawiam się absolutnie na ciążę gdyż na usg macica nie zagojona jeszcze po poronieniu brak zielonego światła...ale nie uważałam przyznaje. Poza tym ponad połowę cykli plamiłam... sił brak w sobotę wyjazd...
Ja ci powiem że te okresy w tym miesiącu to sa małpy. Mi się też spóźnial i rozkręcał wolno na maksa. Teraz z moją przyjaciółka rozmawiałam i też mówi że okres jej się 6 dni spóźnia, nawet test robiła bo spanikowała że w ciąży jest ( a ona nie chce mieć dzieci) i test negatywny. Może ta pogoda, te upały tak na nas wpływają
Dziewczyny jest dobrze. Pęcherzyk urósł ponad 2 krotnie. Jest nadal maleńki, ale ewidentnie rośnie i nadal jest w macicy. Ja ten pierwszy pomiar pomyliłam i ciałka żółtego jeszcze nie widać, ale kazała się nie przejmować. Malutki ślad po krwawieniu ale może ono się zdarzać i tak długo jak nie leci żywa krew ze skrzepami po nogach to niewiele można zrobić. Torbiel nieduża, nie powiększa się, powinna sama się wchłonąć. Bardzo sympatyczna młoda lekarka. Powiedziała że wg niej wczesna rozwijająca się ciąża. Kazała iść do domu, odpoczywać, nic już nie badać i iść na kontrolę w sob. jak ustalone.
Cudowne wieści 😘
Odpoczywaj kochana i żadnej bety mi już proszę niee robić i nie stresować się😊

@marsi89 przepisała mi Duphaston tak prewencyjne, że gdyby miało jednak coś się wykluć to żeby przypadkiem nie brakowało proga. Mam 20 tab. więc idealnie do końca cyklu. Oczywiscie jak @ przyjdzie to po niej musze sie pokazać żeby podejrzeć endo i ewentualne pęcherzyki, a jak nie bedzie tej 🐵 to wizyta mam nadzieję bedzie w innym tonie 😉.

@izzy_j kciuki zaciśnięte 🤗 Musi być dobrze.

No i super 😊
Pewnie że nie spisywać cyklu na straty. Choć ja ostatni cykl: Endo przed owulacja 6mm, pozytywny test owu, gin potwierdzil owulację, progesteron bardzo wysoki w 21 dniu cyklu, skok temp. Był i dupa okres przyszedł... Ale w tym cyklu się uda bo mam wywalone na wszystko 🤣 ani temp. Nie mierze bo mi się nie chce.
A na co dupka bierzesz?

Ja ci powiem że te okresy w tym miesiącu to sa małpy. Mi się też spóźnial i rozkręcał wolno na maksa. Teraz z moją przyjaciółka rozmawiałam i też mówi że okres jej się 6 dni spóźnia, nawet test robiła bo spanikowała że w ciąży jest ( a ona nie chce mieć dzieci) i test negatywny. Może ta pogoda, te upały tak na nas wpływają

Cudowne wieści 😘
Odpoczywaj kochana i żadnej bety mi już proszę niee robić i nie stresować się😊
Nie nie zamierzam robić bety, ten pęcherzyk mnie zastanawia bo mimo wzrostu wydaje się za mały no ale trzeba mu dać szansę bo i tak nic więcej nie mogę zrobić. Chyba przeczekam sobotę i pójdę dopiero we wt za tydzień bo w sob to miała być taka wizyta sprawdzająca u lekarki która miała miejsce a we wtorek już u mojej gin co mnie będzie prowadzić.

Nie nie zamierzam robić bety, ten pęcherzyk mnie zastanawia bo mimo wzrostu wydaje się za mały no ale trzeba mu dać szansę bo i tak nic więcej nie mogę zrobić. Chyba przeczekam sobotę i pójdę dopiero we wt za tydzień bo w sob to miała być taka wizyta sprawdzająca u lekarki która miała miejsce a we wtorek już u mojej gin co mnie będzie prowadzić.
nie rozumiem, ze uważasz ze jest za mały? Dlaczego? Jakby był y większy pewnie już byś się stresowała pustym jajem.

Zobacz załącznik 1298748
Dziewczyny co to oznacza?- w piątek wizyta[emoji846]u ginekologa
Hej niestety nie pamiętam twojej historii, ale mutacja pai w homozygocie może wskazywać na problemy z krzepliwością. Jeśli miałaś niepowodzenia położnicze warto wdrożyć w ewentualnej ciąży (lub już przed - zależy od lekarza i od parametrów krzepnięcia krwi) heparynę i/lub acard.
Mutacja mthfr obniża wchłanianie witamin i minerałów nawet o 30%, dlatego zaleca się przyjmować suplementy metylowane.
[emoji3526]

Zobacz załącznik 1298748
Dziewczyny co to oznacza?- w piątek wizyta[emoji846]u ginekologa
Mam identyczne, dostałam od hematologa diagnozę trombofilia wrodzona, ale jednocześnie mam niedobór białka S i dodatni antykoagulant tocznia. Zalecenia: acard (podobno teraz ten lekarz już nie zaleca bez ciąży acardu), actifolin i B12 (100 mikrogr bez ciąży, 1000 w ciąży). Kwitu na heparyne nie wyszarpalam.

Hej niestety nie pamiętam twojej historii, ale mutacja pai w homozygocie może wskazywać na problemy z krzepliwością. Jeśli miałaś niepowodzenia położnicze warto wdrożyć w ewentualnej ciąży (lub już przed - zależy od lekarza i od parametrów krzepnięcia krwi) heparynę i/lub acard.
Mutacja mthfr obniża wchłanianie witamin i minerałów nawet o 30%, dlatego zaleca się przyjmować suplementy metylowane.
[emoji3526]
Dziekuje, właśnie ginekolog nie za bardzo chyba zapatruje się na heparynę. Powiedział, ze póki co tylko acard i metylowane. Dla świetego spokoju chciałabym heparynę

reklama
Mam identyczne, dostałam od hematologa diagnozę trombofilia wrodzona, ale jednocześnie mam niedobór białka S i dodatni antykoagulant tocznia. Zalecenia: acard (podobno teraz ten lekarz już nie zaleca bez ciąży acardu), actifolin i B12 (100 mikrogr bez ciąży, 1000 w ciąży). Kwitu na heparyne nie wyszarpalam.
No właśnie mi napisał, ze w piątek wizyta. Póki co acard i metylowane. Ja nawet mogę na 100% kupować zastrzyki, lecz niech wypisze receptę. Jestem w 5tc

Do góry