reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziewczyny jakie macie doświadczenia z testydna?
Ja muszę niestety wysłać kolejna próbkę do labo testydna, ponieważ za mało materiału genetycznego 🤷‍♀️ 3h zero pokarmów, płynów itd... teraz po 3tyg wiadomość, ze jednak nie udało się pobrać. Najpierw zwlekali, ze 5 dni opóźnienia teraz, ze za mało materiału...
Jestem rozgoryczona powiem szczerze. Patyczkami z minutę krążyłam po policzku. Stosowałam się do ulotki 100%
U mnie nie było żadnych problemów :) ale pewnie czasem się zdarzają i trafiło na ciebie akurat.

Kurde teraz mam takie brazowe brudzenie, nigdy tak przed okresem nie miałam. Jak mi się rozkręca okres to jakos bardzo dziwnie i bardzo wolno

Ale dobrze że coś przepisała, raz dwa i Endo zgrubieje 😊
Ja coś czuję że to będzie ciaza ;)

No to ja miałam 6mm Endo 2 albo 3 dni przed owu i powiedział że wynik ok, a przed okresem zaraz miałam 13 mm. I teraz się zastanawiam czy to moje Endo jest ok bo mi kiedyś gin właśnie przepisal duphaston i w tym cyklu co brałam to zaszłam
Duphaston nie ma nic wspólnego z grubością endo :)

Czekam na wyniki na trombofilie. Dziewczyny help
Jeśli wyjdzie za 5dni pozytyw to czy może mi rodzinny wypisać na 100% heparynę?
Na wyniki będę czekać z testydna do przyszłego tygodnia d
Wypisać może każdy lekarz, ale musisz znaleźć takiego który to zrobi. A bez jakichkolwiek wyników badań może być ciężko, chyba że po znajomości.

A ja was witam dzisiaj w nowym cyklu, @ przylazla 🙄 i jednocześnie ostatnim póki co, bo wypowiedzenie do 30.07 i jeszcze nie wiadomo co dalej. Tak wiec wiadomo, bez mojej pracy - musimy niestety urwać temat starań na nie wiadomo ile 😪 Po drodze czekają nas genetyczne i inne badania, może coś jeszcze dowiemy się akurat w tym czasie przestoju, zobaczymy.. póki co trzymam za Was pozostałe wszystkie kciuki, oby udało się jak najszybciej osiągnąć szczęście i oby jak najmniej tych nie powodzen się pojawiało ✊🏼✊🏼😘 pewnie sporadycznie będę do Was zaglądać, ale narazie trzeba się skupić na nowej pracy, trzymajcie się

Dziewczyny ile po poronieniu czekałyście na miesiączkę? Czy beta musi spaść do 0? U mnie od początku spada ładnie, ale od wartości ok 50 mIU/ml ponad 2 tyg. temu wlecze sie teraz niesamowicie. Każdego dnia z utęsknieniem wypatruję miesiączki bo chcę zacząć starania ;( :( Beta z wczoraj 4,5mIU/ml :(

Dziewczyny ile po poronieniu czekałyście na miesiączkę? Czy beta musi spaść do 0? U mnie od początku spada ładnie, ale od wartości ok 50 mIU/ml ponad 2 tyg. temu wlecze sie teraz niesamowicie. Każdego dnia z utęsknieniem wypatruję miesiączki bo chcę zacząć starania ;( :( Beta z wczoraj 4,5mIU/ml :(
Nie musi spasc do 0. Przy takiej becie jak masz śmiało może już przyjść :) a kiedy? To niestety kwestia indywidualna i nikt tego nie wie :(

Tydzień po pierwszej miesiączce po poronieniu beta wynosiła lekko ponad 8. Po kolejnym tygodniu 5 z kawałkiem. Pierwsza miesiączka była u mnie 3tyg od łyżeczkowania i była mega skąpa. Kolejna już normalna. Zaszłam w czwartym cyklu. Zadbaj teraz o siebie, jedz wartościowo, pij świeżo wyciskane soki, świeże warzywa, suplementuj foliany i olej wiesiołka, gimnastykuj się. Starania to nie tylko seks. Zadbaj też o partnera, o jego nawyki i tryb życia. Trzymam kciuki🤞

Z tego co mi lekarz tłumaczył nie musi spaść do 0 i ja tez nie miałam całkowicie 0 jak przyszła. A pierwsze miesiączki po poronieniu przychodzą różnie, ja oba razy akurat miałam tak po 4tygodniach, ale u każdej inaczej. Lekarz mi mówił ze jakby po 8tyg nie było to mam się zgłosić 🙂

Dziewczyny czy któraś leczy się w Gynocentrum w Łodzi u profMalinowskiego?
Nie mogę się dodzwonić, czy wiecie czy maja urlop może?:)

Dziękuję za odp. Ja nie miałam łyżeczkowania, zdecydowałam się poczekać i się udało. Chyba dlatego jestem taak zniecierpliwiona..
Rozumiem, że jeśli progesteron (już po owulacji) też spada to jest szansa, że już niedługo? 7dpo był 15, wczoraj już 3 ng/ml.
Smaily, staram się naprawdę. Przyjmuję metylowany folian i witaminy, zabrałam się za ćwiczenia chociaż pogoda nie daje żyć :> Mąż zdecydowanie prowadzi się zdrowiej niż ja więc to ja muszę "nadrabiać".

reklama
Czekam z Tobą z niecierpliwością :D Myślałam, ze miesiąc po poronieniu (i 2 tyg po łyżeczkowaniu) to już @ za rogiem, ale wg mojej lekarki nie widać nawet pracy jajników, więc przewiduje owulacje za 2 tygodnie i okres za 4 tygodnie : o Nienawidzę czekać, jestem najbardziej niecierpliwą osobą, jaką znam :D

A co do bety to u mnie była 5.19mIU/ml tydzień po łyżeczkowaniu (3 tyg po poronieniu) i 4.6mIU/ml dwa dni później, ciężko przewidzieć, jak będzie spadała i kiedy zejdzie do zera...

Do góry