reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej dziewczyny,
Byłam dziś w 6+4 na USG. Jest zarodek, widziałam jak bije [emoji173]. Crl 3,3 mm.
Tylko pęcherzyk ma 10 mm. Nie wiem czy nie za mało. Lekarz kazał przyjść z wynikami badań krwi za 2 tygodnie i wtedy założymy kartę ciąży jak wszystko będzie dobrze. Zobacz załącznik 1291712
Dzień dobry maluszku 😍 rośnij zdrowo 😁

reklama
Znasz przyczynę, to jest już serio bardzo dużo. Wybierz sobie dobrego lekarza, opowiedz mu swoją historię z ciazami. W takich przypadkach chyba właśnie zakłada się krążek, pesser czy jak to tam zwą i udaje się donosić ciążę.
U mnie też początkowo myśleli że to niewydolność szyjki a to okazało że poród się zacząl a z szyjka wszystko ok było.

Teoretycznie plemniki mogą żyć do 5 dni ale powiem wiem : to nie tak łatwo zajść więc spokojnie.
Mam wynik cytologii, niestety zapalenie szyjki, jutro idę po antybiotyk. Umówiłam wizytę u endokrynologa bo jest podejrzenie tarczycy, więc jeszcze długa droga przede mną.

KatJak , Aaksamitka, dzięki dziewczyny ! Co się stało już się nie odstanie ;) Tak, ja jestem gotowa. Dlatego też czekałam na samoistne poronienie żeby nie zwlekać. Ciążaa pozamaciczna to coś czego ogromnie się boję, a teraz po poronieniu strach będzie dodatkowo spotęgowany. Myślę,że na pewne rzeczy nie mamy wpływu.Staram się myśleć, że będzie dobrze...

Dziewczyny mam pytanko, ponieważ pierwszy raz w życiu robię testy owu dlatego nie wiem czy dobrze rozumuje, czy test z wczoraj mogę uznać za pozytyw? I przez ile dni zazwyczaj robicie testy owu, czy te 5dni wystarczy czy jeszcze kontynuować? 🙂

Załączniki

• 59FB2689-F04A-4A22-8B64-7AD9B47816E4.jpeg
    59FB2689-F04A-4A22-8B64-7AD9B47816E4.jpeg
    1,9 MB · Wyświetleń: 78
Za 5min owulacja niestety żadnych boli jajnikow, ciągnięcia... szkoda
cykl chyba stracony. W ubieglym miesiącu faktycznie czułam,ze coś się dzieje teraz nic...
Tak na to patrzeć nie możesz. Ja 2 ostatnie cykle piękne skoki temperatury, dużo śluzu płodnego, ból jajnika... No czułam ta owulację, progesteron też bardzo wysoki i co ciąży nie było. Aha ale testy owulacyjne wychodzily mi cały czas negatywne więc zakładam że owu nie było.
Teraz byłam u gina w pon. Na kontroli i mówi że dużo śluzu płodnego, endometrium świadczy że owu tuż tuż, pęcherzyk jest i mamy działac. Oczywiście działamy ale ja kompletnie nie czuje tej owu. Mimo że testy owu wyszły pozytywne, skok temp. Był przed owu a nie po owu, zero bólu brzucha, tylko w nocy obudziło mnie takie kłucie z lewej strony ale to bardziej brzuch niż jajnik, a po południu miałam ślady śluzu z krwią na wkładce, teraz już czysto. Też nigdy tak nie miałam, także nie tracimy nadziei 😁
Dziewczyny mam pytanko, ponieważ pierwszy raz w życiu robię testy owu dlatego nie wiem czy dobrze rozumuje, czy test z wczoraj mogę uznać za pozytyw? I przez ile dni zazwyczaj robicie testy owu, czy te 5dni wystarczy czy jeszcze kontynuować? 🙂
Według mnie też z 06.07 pozytywny 😊 ja wykonuje testy od momentu jak apka pokaże mi dni płodne, zazwyczaj koło 10 dnia cyklu. Cykle mam 28 dniowe, przeważnie. Testy wykonuje różnie : jak mi się pokaże pozytywny test to jeszcze wykonuje póki zaś nie wyjdzie negatywny( choć powinno wykonywać się tylko do pierwszego pozytywnego testu) a jak cały czas wychodzą negatywy bo i tak się zdążyło, to wykonuje mniej więcej do 19 DC albo do czasu aż skończy mi się śluz płodny. Mam nadzieję że rozjaśniłam trochę sytuację 🤣

Tak na to patrzeć nie możesz. Ja 2 ostatnie cykle piękne skoki temperatury, dużo śluzu płodnego, ból jajnika... No czułam ta owulację, progesteron też bardzo wysoki i co ciąży nie było. Aha ale testy owulacyjne wychodzily mi cały czas negatywne więc zakładam że owu nie było.
Teraz byłam u gina w pon. Na kontroli i mówi że dużo śluzu płodnego, endometrium świadczy że owu tuż tuż, pęcherzyk jest i mamy działac. Oczywiście działamy ale ja kompletnie nie czuje tej owu. Mimo że testy owu wyszły pozytywne, skok temp. Był przed owu a nie po owu, zero bólu brzucha, tylko w nocy obudziło mnie takie kłucie z lewej strony ale to bardziej brzuch niż jajnik, a po południu miałam ślady śluzu z krwią na wkładce, teraz już czysto. Też nigdy tak nie miałam, także nie tracimy nadziei 😁

Według mnie też z 06.07 pozytywny 😊 ja wykonuje testy od momentu jak apka pokaże mi dni płodne, zazwyczaj koło 10 dnia cyklu. Cykle mam 28 dniowe, przeważnie. Testy wykonuje różnie : jak mi się pokaże pozytywny test to jeszcze wykonuje póki zaś nie wyjdzie negatywny( choć powinno wykonywać się tylko do pierwszego pozytywnego testu) a jak cały czas wychodzą negatywy bo i tak się zdążyło, to wykonuje mniej więcej do 19 DC albo do czasu aż skończy mi się śluz płodny. Mam nadzieję że rozjaśniłam trochę sytuację 🤣
No to ja tak właśnie zaczelam, jak apka zaczela pokazywać płodne od 9dc i w sumie z apka się pokryło w miarę bo na dziś pokazuje dzień owu 😜 a cykle mam zazwyczaj 25-27dniowe, tylko się właśnie zastanawiałam czy to wystarczy do pozytywy czy jeszcze dalej, ale jak już kreska dziś zajaśniała to raczej dam spokój 😁 teraz najgorsze czekanie do terminu @ 😜

W zeszłym mcu wyglądało jakbym miała płodne całą połowę cyklu xD cały czas Mega śluz.. działaliśmy z mężem ale niestety.. z tym, że podejrzewam, że to nie był stricte cykl normalny, bo po poronieniu.. teraz mam pierwsza @ i to raczej taka dziwną.. zaczęło się od 3 dniowego różowego śluzu, później zaczęło pokrwawiac normalnie, wczoraj Mega ultra skrzepy, a dziś rano nic :O w sumie jakby policzyć od pierwszego plamienia to wychodzi 5-6 dni.. zobaczymy co przyniesie ten cykl.. zaopatrzyłam się w testy owulacyjne..

reklama
Dziewczyny u mnie wczoraj wizyta i jak wiecie był zarodek, a dziś plamienie brazowe. Miała któraś? Lekarz kazał wziąść jednorazowo więcej duphastonu i obserwować. [emoji853]

Do góry