reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć kobietki!!!
Mam ogromne zaległości w czytaniu i pisaniu :-)

Meggie - Ciekawa jestem jak Twoja urojona? Może się urzeczywistni :-)? Ale prawdę mówiąc dobrze, że jesteś trochę sceptycznie nastawiona. Oczywiście mam nadzieję, że będą II...
Zobacz film. Bawcie się dobrze na weselu. Jak nie masz co na siebie włożyć, to zasuwaj do sklepu! Co sobie będziesz żałować :-).

Cyprysiowa - lepiej zrobić wszelkie badanka, Maggie ma rację. Trzymaj się mocno :-).

Dlaczegotak - SUPER! SIUSIAK! A propos zarażania - trzymam Cię za słowo :-).

Joanno! To taka drobna perwersja z Twojej strony :-). No cóż, zdarza się... Przynajmniej z katarem masz spokój :-).

Ika_s - trzymam mocno kciuki :-)

e-mama - ja też chętnie obejrzałabym ten film drugi raz. Nie pamiętam kiedy tak się uśmiałam :-D

tolka23, Aniu, Gosiu - pozdrawiam Was i całuję.

Ewelka - Witaj w naszym gronie. Też jestem tu nowa.

Izulka - odpoczywaj zdrowo :-)

Jezyku - czasem tak bywa. Trzeba troche popłakać, ale proszę nie popadaj w ten smutek. Nie pogrążaj się dodatkowo sama... Będzie dobrze. Już Ci kiedyś napisałam - nie pękaj! Działaj. Czego się boisz głupia.... ?

Anna-ajra - szpital? W Tarnowskich Górach. A propos filmu - zobacz koniecznie. Naprawdę wszystkim babeczkom serdecznie go polecam.

Muffy - trzymam kciuki :-)

Pozdrawiam Was wszystkie zdrowo i walentynkowo :-)

reklama
Jeżyk ! Po tym co przeszłyśmy to chyba tylko osoba głupia by sie nie bała ! To zupełnie normalny objaw ! Mój ginek powiedzial , ze on lubi pacjetki po poronieniach , bo one są wrażliwsze , i troszcza sie o ciąże tak jak " zwykłe " kobiety nie potrafią ! głowa do góry , może to jeszcze nie nadszedł twój czas ? jeśli jednak uważasz że nadszedł to jedyne wyjście, zrób to co my .... idź na zywioł ! Jeśli nie teraz to kiedy ? A co do strachu , to jak zobaczyłam dwie kreseczki , to myślałam , ze zemdleję :laugh2:
buziuje na Dobranoc i owocnej nocki dziewczynki !

Ja sobie nawet nie wyobrażam tego strach jak zajde w kolejna ciąże. Chyba będe tylko lezęc, z nogami do góry i łykać tabletki ...

Daga i co Ci lekarz dał na ten stan zapalny?

Cyprysiowa - a myślisz ze co ja robilam ? wiecej leżałam , niż stałam , a wszystkie porządki w domu robił mój biedny mąż bo ja wszystkiego nie mogłam ( czytaj bałam się zrobić co kolwiek ) ale po kilku tygodniach , jak zauważyłam , że jak ide sama na zakupy i niosę torbe z zakupami i nic się złego nie dzieje , pomyslałam "wow" . I powoli co dzień wprowadzałam nowe czynności do swego życiorysu :laugh2: Lekarz mi od samego początku mowił , że moge robic wszystko , ale nie przesadzać , ja jednak aby być zgodną z własnym sumieniem uważałam na maxa i oplaciło sie !

Dziewczynki popatrzcie przez okno jaka piękna ZIMA przyszła do nas !:oo:

Maggie - pewnie że za wcześnie ! A jeśli masz cykle powyżej 28 dni to nie ma o czym gadać ! Będe trzymała kciuki żeby ta wstretna @ do ciebie nie przyszła :tak:
Poczekaj z nastepnym testem , szkoda kasy , czasem nawet kilka dni po terminie @ test wychodzi na " - " a 2 dni później są dwie kreseczki !
Nie denerwuj się napewno sie uda, nie teraz to w następnym cyklu ! :tak:
Kurde zastanawiamy sie z męzem nad imieniem dla naszego brzdaca i nic nie możemy wymyslić :no: Ja chciałam jakieś niepowtarzalne imie ( Jaś , Krzyś , Pawełek itp. odpadają ) ale nie z kosmosu ! może macie jakieś fajne imie dla chłopca??? Pomóżcie jak możecie !:sorry:

Maggie a czego uczysz w szkole? ja z wykształcenia jestem polonistką. ale wierszyk nie mój nie powiem pisywałam wiersze ale od tamtego zdarzenia mam wewnętrzneą blokadę nie tworzę nic.
trzymam kciuki żeby nie przyszła @. Może faktycznie za wcześnie jeszcze nie ma co tracic nadzieii.

Muffy
kochana Ty wiesz że ja Ci życzę dzidziusia (zresztą każdej z Was tego życzę) i tzrymam za Ciebie kciuki w obu łapkach i całą rodzinę zagonię żeby trzymała.

Dlaczego tak
imię dla chłopca KACPEREK:-D:-D:-D:laugh2::laugh2:
A tak poza tym to mi się podoba Natan albo Cyprianek

U nas oprócz mrozu co szczypie w nosek nie ma nic z zimy:baffled:

Hej dziewczynki!!:-)

Maggie, ja też pamiętam jak po pierwszym pozytywnym teście (w tej niezakończonej pomyślnie ciąży:-(), chciałam za kilka dni zrobić drugi zeby się upewnić czy to rzeczywiście prawda (w sumie zrobiłam 3 testy) i wyznaczyłam sobie , że za 4 kolejne dni znów sprawdzę - a to tak strasznie mi się dłużyło. Normalnie dni pędzą jak głupie a wtedy....
więc wiem jak bardzo tego nie można się doczekać, ale spróbuj jeszcze raz za kilka dni może w środę, czwartek ( jeśli @ nie przyjdzie - i oby nie przyszła). Trzymam kciuki dalej!!

muffy - za Ciebie też trzymam:-).....

dlaczegotak - podoba mi się to co powiedział Twój ginek, i myślę ze miał rację

daga - wyobrażam sobie, że już Ci ciężko i że nie możesz doczekać się swojego skarba ale jak chce jeszcze u mamusi posiedzieć to pozwól mu, tym bardziej ze tak zimno się znów zrobiło a w brzuszku cieplej :-)

cyprysiowa, jezyk - ja też się boję....ale chcę...bardzo, bardzo:tak: i to jest silniejsze...

pozdrawiam wszystkie dziewczynki bardzo serdecznie!!!!

Witajcie,

ja nadal 2w1, a moje Dziecko siedzi w środku. Trochę się strachu najadłam, bo wychodziły nam w badniach problemy z seduszkiem Małej i nieregularne pomiary. Na szczęście już prwie wszystko wiadomo i czujemy się wszyscy dużo lepiej. Niunia ma jednak już bardzo mało wód płodowych i źle jest ustawiona w kanale, więc w poniedziałek pakują nas już do szpitala, bo nie można już tak tego na tym etapie zostawić.
Nie wiem jeszcze kiedy przyjdzie na nas czas. Do terminu mam od dziś 13 dni. W poniedziałek dostaniemy oksytocynkę, to może coś się ruszy, ale w grę wchodzi też sztuczne rozwiązanie- cięcie. Wszystko zależy od tego jak zareaguje serduszko dziecka na obciążenie oksytocyną.

Za wszystkie testujące trzymam mocno kciuki i mam nadzieję, że po powrocie poczytam już tylko same dobre wieści.

Małgoś - nie chcę Ci robić nadziei, ale ja w ciąży z Marysią zrobiłam test przed @ i wyszedł negatywny. Poszłam z mężem na basen, a potem jeszcze na trening i na siłownię poćwiczyć, gdzie w końcu pod koniec dnia poszła mi krew, ale nosem. Nie domyśliłam się jednak niczego i jeszcze przez cały weekend chodziłam na treningi na stepach. A potem @ się nie pojawiała, kolejny test i dalej już wiadomo.
Tak więc różnie to z tymi testami bywa.

Pozdrowionka cieplutkie

reklama
Jezyk! Dzieki za kciukasy :-). Jestem po fizyce, wiec ucze fizyki i matematyki, ale mam troche humanistyczne inklinacje. Chociaz ostatni wiersz popelnilam w wieku lat 19... Nie byl dobry ;-).

Dlaczegotak Wiem, ze nie powinnam tak wczesnie testowac. Test kosztowal 10 euro, moglam sobie za to kupic cos milszego, no ale.......
A moze SEBASTIANEK? Jak bylam w ciazy, to chcialam Mateuszka ( najbardziej mi sie podoba finska wersja: Matti , tak wlasnie Joasiu :-)) albo wlasnie Kacperek czy Cyprianek, Ale, w moim przypadku, jakby co, to bedzie cos, co brzmi mniej wiecej tak samo w obu jezykach.
Ale napewno cos slicznego przyjdzie Wam do glowy wczesniej czy pozniej.

Ewelka DZIEKI

Do góry