reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dlaczegotak - bajkę zamieściła na zamknietym watku dla Staraczek jedna z dziewczyn.
Co do imienia to przede wszystkim powinno ono współgrać z nazwiskiem. Moje typy to: Szymon, Miłosz, Aleks, Adaś, Juliusz; Julia, Amelka, Zosia, Marianna

reklama
dlaczego_tak - mnie się bardzo podoba imię Natan i nie kojarzy mi się w ogóle tak jak powiedziałaś. Zastanawiałam się nad nim nawet dla swojego synka, ale bardziej w brzmieniu: Natanael- iście hebrajska. Jest jeszcze forma: Nataniel, ale tej nie wiem dlaczego- Rada Języka Polskiego- nie akceptuje. W polszczyźnie przyjęły się dwa imiona biblijne: Natan i Natanael. We współczesnych przekładach Biblii nie pojawia się natomiast forma Nataniel, która jest prawdopodobnie zniekształceniem fonetycznym imienia Natanael. Imię Natan występuje w Starym Testamencie. Imię Natanael jest dwukrotnie odnotowane w Ewangelii św. Jana. Imię to znaczy po hebrajsku tak pięknie - "dar Boga".

Ale to wszystko decyzja na całe życie i w sumie trudna. A i wielu obywatelom Izraela, płci męskiej, to imię nadawane jest o wiele za często. Mnie to jedynie trochę przeszkadza. W Izraelu, co 3 mężczyzna jest Natanem, a pozostali to Jakubi i Dawidzi. Ale to ciekawostka.

Ja także mam dziwne upodobanie do imion z tradycją i znaczących. Takie imiona, będzie nosiła nasza córeczka. pierwsze - Maria - "napawająca radością" (wybrane przez Tatę) i drugie - Berenika (starożytne imię grecko-macedońskie), oznaczające „przynosząca zwycięstwo”. Utworzono je z dwóch greckich wyrazów: phero (niosę) i nike (zwycięstwo). Jest to imię historyczne.

Podoba mi się też bardzo: Mateusz i to, na które my zdecydowalibyśmy się gdyby nasza Niunia była Niuniem - Antosz.

Ikuś - ten dzidziuś bedzie dla nas takim właśnie Darem Bożym , dlatego bardzo poważnie rozważam imię Natan ! Kurde ale ty masz tych informacji , na ten temat :tak:.
A i jeszcze wam nie pisałam 13.02 zdażyło się coś niezwykłego , siedziałam przed kompem i nagle poczułam jak coś w macicy " jedzie " do góry a potem w dół , pomyslałam , że mi się wydaje , że to za wcześnie , ale wieczorem znowu to poczułam ! coś tak jakby jechało , pod skórą , ocierało się ... wieczorem poczułam to znowu !!! To mój bobo był !!! wczoraj byłam u ginka i pytałam czy to możliwe ??? powiedział , że mój dzidziuś jest duży jak na swój " wiek " a ja jestem szczupła , wiec jak najbardziej , wszystko zależy od tago jak kobieta obserwuje i czuje swoje ciało ! Zaraz zadzwoniłam do mamy , a ona mi powiedziała , że ona też tak wcześnie czuła , a kiedy powiedziała o tym swojej mamie ( mojej babci ) to ją wyśmiała , że to nie możliwe , ale ona była pewna że to to ! a dla potwierdzenia wczoraj wieczorem maluch znowu fikną koziołka ! :laugh2:

Rzeczywiście super uczucie. A jakie to cudowne, jak leżę sobię na boczku, piszę posta, a drugą rękę cały czas podbija mi Mania do góry, bo nie śpi teraz. Albo jak faluje brzuszek raz na jedną, a raz na drgą stronę, albo robią się na nim dziwne gulki.
Natura cudnie to wymyśliła.!!!!

dlaczegotak mi Natan też się bardzo ładnie kojarzy wcale nie z szatanem i wcale nie zawracasz głowy

aga cudowne i prawdziwe znowu sobie pobeczałam
ale to dobrze muszę wypłakać ten cały żal

post ptaszyna
mi Iga się strasznie podoba i jak będę miała córkę to zaprę się i tak nazwę, bo mąż obstaje bardziej przy Oliwii

ikuś
wszystko bęxdzie dobrze i trzymamy kciuki żebyś jak najszybciej tuliła swoje maleństwo

O rany śnieg pada:szok::szok::szok::szok::szok::eek::eek::eek::eek:

Uczucie dziwne , tak jakby zrobiło się z rąk taki ciasny tunel i puściło by się chomiczka żeby przeszedł przez ten tunel , takie ... dziwne " ocieranie " :baffled:
Jeżyk - masz racje wypłacz ten ból i złość ! a co do imion to pieknie kojaży mi się Oliwia z Oliwką, Liwią ... cudne
Ale dzisiaj postujemy dziewczynki na całego :laugh2::laugh2::laugh2: a między postami posprzątałam cały domek ! A zaraz jak mój chłop wróci z pracy to jedziemy do rodziców a potem do dentysty:eek: :oo::baffled:

liwia fajna fajna ale mąż powiedział stanowcze nie:szok:
Normalnie ciężko będzie wybrać. mnie się jeszcze bardzo podoba kaja.:-D

A jeśli chodzi o ruchy to faktycznie fajowe uczucie. Mnie moja mloda już zapodaje kopniaczki czasem a najczęściej to się wierci:-D.
Z tego co czytałam to facetom podobają sie takie utarte imiona. Mój to by najchętniej zapodał Kasię, edytę, Monikę, a ja nie chce. dobrze że mamy jeszcze trochę czasu na znalezienie wspólnego mianownika :)
http://www.gorny.najlepsze.pl/imiona/index.php?rok=&sort=imie
http://www.znaczenieimion.info/imionazenskie.php?site=4
Dlaczegotak, a Ty znalazłaś?? Natan będzie?

reklama
Dziewczyny!!!

Ale macie tempo :-)

Jezyku - rozumiem Cię, ale i tak wszystkiego nie przewidzisz. Będzie co ma być... Nie bój się kochana, musisz to przezwyciężyć :-)

Ika 0 trzymaj się :-) Powodzenia

Dlaczegotak - ciekawa jestem jak wybrniesz teraz z tych wszystkich propozycji :-)

A propos znaczenia imion -wiecie, naszego synka nazwaliśmy Dominik. Jak później sprawdziłam znaczenie tego imienia okazało się, że znaczy ono "należący do Pana Boga"...

Matko, ale mam stresa - w poniedziałek wracam do pracy...

Pozdrawiam Was kobietki

Do góry