reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Jeżyk ! Biedulko ....:sad: Wiem , że czasem takie nastroje przychodzą ... musisz się wypłakać kochana , i spróbować sobie racjonalnie wytłumaczyć ta smutną sytuację ( wiem , że to trudne , mi pomógł mój kochany ginek , jest najwspanialszym lekarzem na świecie , " mogłabym go po nogach całować !!! " wytłumaczył mi to od strony medycznej , mąż wytłumaczył mi to od strony wiary, a do tego byłam na " spowiedzi " i rozmawiałam z księdzem o tym ) w uporaniu się z tym może ci pomóc wyznaczenie sobie planu , tak jak wiekszość z nas to robiła , po zabiegu wizyta u zaufanego lekarza , potem leczenie lub czekanie , potem wszystkie badanka i do dzieła, to motywuje , jak jesteś zabiegana i skupiona na leczeniu i myśleniu o tym , ze za 2 , 3 miesiące znowu zajdziesz w ciążę to łatwiej jest się uporać z Bólem ...
Ale narazie spróbuj się odprężyć , pobaw sie z synusiem , zobacz ten świat nie jest aż taki zły !!! Popatrz u mnie mialo byc tak super , wyjechaliśmy na wakacje nad Adriatyk to mial byc poczatek naszego raju , po przyjeździe wszystko zaczęło się sypać jak domek z kart ...jedno nieszczęście za drugim , ale w listopadzie znowu zaświecilo dla mnie słońce , ja dostałam awans , mąż zmienił pracę , która była straszna , na nową lepszą , a na poczatku grudnia zobaczyłam upragnione dwie kreseczki !!! Co dzień boje się żeby szczęście się nie skonczyło ... w tej ciązy miałam juz wszystko : plamienie , straszne mdłości , bóle pleców , anginę , zapalenie ropne spojówek , podejrzenie o konflikt serologiczny, a nawet mieliśmy z mężem stłuczkę samochodem , tak więc słonko czasem kryje się za chmurę , ale ja nie zamierzam się poddawać ! :laugh2:
Jeżyk ! Wierzę w Ciebie , nie poddawaj się !!!

reklama
Witam Was Kochane.
Zyczę Wam dużo miłości i przyjemnych ;-) Walentynek.
Jezyk - ten wiersz... pobeczałam sobie również, Kochana czasem trzeba popłakać, szczególnie jak przychdza te gorsze dni, a tu można do woli. Sciskam Cie ciepło.
Ewulka - witaj! bardzo mi przykro, ze musiałaś się tu znaleźć.
Maggie - powodzenia z teścikiem.
Dlaczegotak, Joasia, Daga, Cyprusiowa i pozostałe dziewczyny - pozdrowienia

Ja czekam na druga @, a potem wybieram się na kontrolną wizytę.Mam nadzieję, że wszytko bedzie ok.I że będziemy mogli rozpocząć staranka.

JESZCZE RAZ POZDRAWIAM.BUZIAKI

smuć jeżyku smuć jeśli tylko masz na to ochotę....ja się czasami czuję dokładnie tak samo i też oczka zachodzą łzami w wiadomych sytuacjach....:-(

gosia - to czekamy obie na drugą @ :)

Dziewczyny kochane jestem na wypoczynku na Zielonej Wyspie. Chodzę na plażę, gapię się w morze, słucham szumu- uspokajam się. Pogoda piękna. Łazimy cała rodzinka po pięknych klifach. Pozdrawiam wszystkie mocno.

Cześć dziewczyny!:-D
Niestety nie dam rady wszystkiego nadrobić...
U nas wszystko dobrze.

daga.p. - co miałaś na myśli pisząc: "zastanawiałam czy chłopa do szpitala nieciągnąc"?
berbel - ja niestety do kina się w najbliższym czasie nie wybiorę, także zaczekam na wersje DVD. Gdzie znajduje się ten super szpital?
Dlaczegotak - bez prądu i BB ciężko wytrzymać co...? No i gratuluję supr wieści!:laugh2:
tolka23 - co remontujecie?
jeżyk - jak zdrówko?
izulka15, Maggie2412, Dlaczegotak, berbel, gosia1985, jeżyk, JoannA25, daga.p. Aga1108, e_mama, tolka23 - dziękuję!:happy:
gosia1985, ewelka800521 - Witajcie!
Cyprysiowa - bóle brzucha ustały?
Aga1108 - super wieści!:laugh2:
post_ptaszyna, ewa33 - :-)
muffy - pisz kochana co u Ciebie nowego!:tak:

Buziaki

anna _ajra tak ustały, dziekuje. To był jednorazowy incydent :)

Dziewczyny czekające na @ życze Wam żeby @ nie przyszła przez nastepny rok :)

Ja jutro ide do lekarz z moimi wynikami histopat. ciekawi mnie to "doczesna w stanie zapalnym" ciekawe czy to mógł byc skutek tragedii czy zrobiło to się pod wplywem chodzenia z martwa ciaza. No i jak i czy bedziemy leczyc.
:zawstydzona/y:

Witam Was dziewczynki,

ja tylko na chwilke bo musze gotowac kolacje dla mezusia. Czekam na @ miala byc dzisiaj i ani slychu, ani widu... jak sie nie pojawi to bede testowac w niedziele! (zeby nie przyszla) trzymajcie kciuki... prosze

DUZO MILOSCI WAM WSZYSTKIM ZYCZE NIE TYLKO W WALENTYNKI!!!
I SLICZNYCH I ZDROWYCH BOBASKOW !!!

Dziewczyny;
ale produkujecie :-D
Z okazji Walentynek życzę Wam Kochane dużo użo miłości i wiary, w to, że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło - może to banalne - ale się sprawdza :-)

dlaczegotak dziekuję ci za słowa pocieszenia ja już dawno mam zielone światełko tylko chyba przegapiłam ten moment i teraz nachodzi mnie paralizujący strach.

reklama
Hej maleństwa.

Ja po wizycie już. Mały się niespieszy jak na razie:sorry:. Wszystko zamkniete i tyle. Gin wyjeżdża na weekend i kazał się wstrzymać z wszelkimi atrakcjami;-). W środę mam dzwonić i się umówić na badania w szpitalu. Jasiu waży ok 3 kg i sobie oddycha pod wodą :-)(podobno bardzo dobry objaw). A najlepsze jest to, że jak sobie siedziałam przed gabinetem to pacjentka przede mną poinformowała lekarza, że jest jeszcze jedna pani która chyba lada dzień będzie rodzić.:-D

Jezyk - każda z nasmiała i ma takie dni, że musi się wypłakać. Gdzie i do kogo powinnaś to robic jak nie do nas??? Tu każda przeżywała to samo i brzuszki nic niezmieniają bo dalej się pamieta o maleństwie które się szybciutko pożegnało.

Ewelka, gosia, jezyk - gorący uścisk

Ania - wpadłam w schizę lekką bo jeszcze niemiałam KTG, a non stopa słyszę iż dziewczyny mają. Na szczęście spytałam dzisiaj gina i wytłumaczył mi jak to z tym jest, więc się przestałam martwić.:-)

Cyprysiowa - Ten wynik sugeruje stan zapalny spowodowany martwą ciążą. Ja też miałam podobny wynik

Ewelka, gosia - zaciskam kciukasy za szczęśliwy początek staranek.

Izulka - chłoń to ciepełko za nas też.:-)

Muffy - udanych Walentynek

Maggie - wierz mi, że lepiej się z teścikiem wstrzymaj(chociaż to bardzo trudne). Może niewykazać istniejącej ciąży, a się tylko nerwów najesz i doła załapiesz.

Muffy, Maggie - mam nadzieję, że po weekendzie na forum bedą następne zafasolkowane.:tak:

Pozdrowionka

Do góry