reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Tak już chyba z 15 razy odświeżałam ale wyników nadal nie ma 🤦‍♀️ Jestem w drodze do kliniki żeby z nimi omówić co i jak bo tam jeszcze nikt nie wie co się dzieje... w sumie pewnie na wizycie i tak nic mi nie powiedzą bo nie sądzie żeby na USG coś więcej mogli powiedzieć niż w piątek wieczorem. A wyników bety jak nie ma tak pewnie do czasu wizyty o 13:20 nie będzie coś czuję.
Trzymam kciuki 👍

reklama
Jasne. Moja Pani doktor stwierdziła że raczej doszło u mnie w piątek do wczesnego poronienia. Beta 14,85 testy pozytywne a przyszłam z wielkim krwawieniem do niej na usg. Za wcześnie żeby na usg coś było więc podejrzewa poronienie. Muszę w pon iść na betę i jeszcze sprawdzić potem czy rośnie. Mówi że przy poronieniu przy takiej becie co miałam w piątek do poniedziałku testy powinny już wychodzić ujemne przy takim krwawieniu ale że trzeba sprawdzić bete bo jak rośnie to może być pozamaciczna...
Może byc też zwykła, w bardzo wczesnym etapie. Boże po co oni od razu straszą pozamaciczną to ja nie rozumiem.

Co do żelaza, nie znam się kompletnie - czy jeśli mam spoko morfologię, to świadczy to o dobrym poziomie żelaza? Czy trzeba konkretnie zbadać żelazo? 🤔
Ja nie miałam problemów z żelazem, ale walczyłam z anemią u córki. Morfologia była w normie (hemoglobina i hematokryt). Natomiast poziom żelaza albo w dolnych granicach albo poniżej normy. Nam zawsze zlecano żelazo i badanie TIBC (wiązanie żelaza).

No i jestem po wizycie. Pan doktor mówi że testy sikane mam sobie wymazać z pamięci. Wyników bety oczywiście nie miałam i nadal nie mam... ehh ten luxmed żałosny.
Także zrobił usg powiedział że widać tyle że endometrium 5 wiec za mało jak na ciąże. Mówi że na zdrową ciążę by nie liczył. Zlecił estradiol, progesteron i bhcg. Wynik ma być za 2 h i ma do mnie dzwonić omówić wyniki.
Mówi że on jak się okaże że zły przyrost lub spada beta to by szedł w stymulację w tym cyklu znowu. I ze mam nie myśleć że będzie zdrowa ciąża bo przy takim endometrium wygląda jakby było po okresie.

No i jestem po wizycie. Pan doktor mówi że testy sikane mam sobie wymazać z pamięci. Wyników bety oczywiście nie miałam i nadal nie mam... ehh ten luxmed żałosny.
Także zrobił usg powiedział że widać tyle że endometrium 5 wiec za mało jak na ciąże. Mówi że na zdrową ciążę by nie liczył. Zlecił estradiol, progesteron i bhcg. Wynik ma być za 2 h i ma do mnie dzwonić omówić wyniki.
Mówi że on jak się okaże że zły przyrost lub spada beta to by szedł w stymulację w tym cyklu znowu. I ze mam nie myśleć że będzie zdrowa ciąża bo przy takim endometrium wygląda jakby było po okresie.
Czyli będziesz miała dzisiaj betę z 2 różnych laboratoriów? Najlepiej by było, żeby obie były ujemne...

Czyli będziesz miała dzisiaj betę z 2 różnych laboratoriów? Najlepiej by było, żeby obie były ujemne...
Tak dokładnie. Bo w klinice zrobiłam drugą. Ja wątpię że beta będzie ujemna bo testy sikane chyba też mają jednak jakąś swoją czułość a jednak wychodziły coraz mocniejsze... ja to już się gubię nie wiem co byłoby najlepsze. A to endometrium 5 to serio lipa która przekreśla wszystko? Bo ja nie wiem jakie powinno być na początku ciąży...
a jeszcze możecie mi powiedzieć bo zapomniałam zapytać lekarza a sam też nic nie mówił. Czy taka beta rosnąca oprócz pozamacicznej może oznaczać np puste jajo?

reklama
Tak dokładnie. Bo w klinice zrobiłam drugą. Ja wątpię że beta będzie ujemna bo testy sikane chyba też mają jednak jakąś swoją czułość a jednak wychodziły coraz mocniejsze... ja to już się gubię nie wiem co byłoby najlepsze. A to endometrium 5 to serio lipa która przekreśla wszystko? Bo ja nie wiem jakie powinno być na początku ciąży...
a jeszcze możecie mi powiedzieć bo zapomniałam zapytać lekarza a sam też nic nie mówił. Czy taka beta rosnąca oprócz pozamacicznej może oznaczać np puste jajo?
Żeby diagnozować puste jajo to musi być odpowiednio duży (widoczny na USG) pęcherzyk.

Do góry