reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dobrze by było by zobaczył wyniki. Mi ogarnął ginekolog po prostu heparyna i Acard 150 na czas starań i ciąży. Poza tym nie odczuwam tego w życiu codziennym jedynie zasugerował by unikać hormonalnych środków anty, bo one powodują gęstnienie krwi.
Dowiedziałaś się o zespole antyfosofolipidowym podczas ciąży?

Dobrze by było by zobaczył wyniki. Mi ogarnął ginekolog po prostu heparyna i Acard 150 na czas starań i ciąży. Poza tym nie odczuwam tego w życiu codziennym jedynie zasugerował by unikać hormonalnych środków anty, bo one powodują gęstnienie krwi.
I jak Twoja ciaza wyglada ?

Homocysteina do zbicia na pewno. Vlieden ujemny wiec okej, białko c i s w porządku. Ddimery są niby w normie ale już widać że coś tam się działo. No i dodatnie przeciwciała świadczą i tym że masz zespół antyfosfolipidowy. Wiąże się to właśnie z nadkrzepliwoscia krwi i w ciazy koniecznie acard I heparyna w odpowiedniej dawce. Hematolog to dobry pomysł

reklama
@Qruszon jak hematolog powie, że masz brac heparynę, to wprost spytaj czy będzie ona refundowana i czy on Ci da zaświadczenie, żeby ginekolog/rodzinny wypisywał Ci heparynę na ryczałt.

Mi na aps ginekolog dał ryczałt, bo mówił, że to już choroba a nie profilaktyka. ;) (a z powodu samego pai i poronienia by była pełnopłatna)

Do góry