reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Wiem, wiem ale tak średnio pomaga, no ale jest lepiej niż wczoraj, piję wodę, staram się ruszać., biorę acard...
Może coś przeciwobrzekowo, aescin doustnie, a na łydki Lipton 1000 lub inną maść przeciwobrzekowo.
Ewentualnie wypij w dzień herbatę z pokrzywy to zadziała moczopędnie, nie pij po 17:00 bo w nocy Cię będzie męczyć🤔

reklama
Ogólnie mówi się że wystarczy dupka brać do 12-13 tc ale możesz najpierw zmniejszyć teraz dawke na jeden raz dziennie przez 2 tyg i potem koniec. Tak mi gin kazała.
Hej dziewczyny doradzacie mi co zrobić. Biorę duphaston od owulacji bez żadnej przerwy najpierw 3x dziennie od 3 tyg 2 razy dziennie zaczynam 15/16tydzień lekarz każe mi odstawić. Czytałam na forach ze dziewczyny brały do 20 nawet.. u mnie lekarz mówi ze nie to starczy proszę mi zaufać i branie tego tak długo tez nie jest niby dobre. Ja się tak boje odstawić tym bardziej ze brałam go z powodu niskiego bardzo progesteronu. Powiedzcie mi do którego tyg braliście dupka? I co uważacie mam brać na własna rękę czy odstawić :(

Hej dziewczyny doradzacie mi co zrobić. Biorę duphaston od owulacji bez żadnej przerwy najpierw 3x dziennie od 3 tyg 2 razy dziennie zaczynam 15/16tydzień lekarz każe mi odstawić. Czytałam na forach ze dziewczyny brały do 20 nawet.. u mnie lekarz mówi ze nie to starczy proszę mi zaufać i branie tego tak długo tez nie jest niby dobre. Ja się tak boje odstawić tym bardziej ze brałam go z powodu niskiego bardzo progesteronu. Powiedzcie mi do którego tyg braliście dupka? I co uważacie mam brać na własna rękę czy odstawić :(
Ja odstawiałam koło 13 tygodnia.
Byłam w 12 tygodniu na wizycie, lekarka kazała wybrać do końca opakowania, które miałam kupione i już nie brać.

Mi dupka zamienił w 8 tyg. Na luteinę dopochwowa. Nic nie mówiła o zaprzestaniu brania. Ale jak trafiłam do szpitala w 14 tyg to powiedzieli że mam odstawiać bo duphaston czy luteinę bierze się max do 14 tyg bo potem funkcje już przejmuje łożysko.

Cześć dziewczyny! 😊
Wczoraj powtórzyłam test, nie mam żadnych wątpliwości ❤️ widać wszytko czarno na białym.
Mam nadzieję, że tym razem będzie szczęśliwie 🤰🤰

Załączniki

• IMG_20210510_073524.jpg
    IMG_20210510_073524.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 67
reklama
Do góry