reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja będę od następnego cyklu brać steryd Encorton na wysokie komórki NK i ten stan zapalny. Ja miałam jeden biochem i puste jajo.
Mój organizm jest wg immunologa nadreaktywny i mogę niszczyć sama zarodki jako ciało obce.
Przynajmniej wiesz gdzie problem. Trzymam kciuki żeby po wdrożeniu leczenia się udało 💕
Czy myślisz że skoro cytokiny źle nie wyszły to powinnam badać komórki NK ? Wiem że to coś innego ale nie zleciła mi tego badania, chciałam nawet na własną rękę zrobić ale uznałam że chociaż raz zaufam lekarzowi

reklama
Przynajmniej wiesz gdzie problem. Trzymam kciuki żeby po wdrożeniu leczenia się udało [emoji177]
Czy myślisz że skoro cytokiny źle nie wyszły to powinnam badać komórki NK ? Wiem że to coś innego ale nie zleciła mi tego badania, chciałam nawet na własną rękę zrobić ale uznałam że chociaż raz zaufam lekarzowi
Ja bym zbadała dla własnego spokoju ;) płaciłam 260 zł w Diagnostyce.

Dziewczyny czy któraś miała histeroskopię? Bo ja się pogubiłam. Wg karty informacyjnej pobrano wycinek do histo-pat. i wyszedł polip gruczołowato-włóknisty. Ta nowa gin mówi że mógł się zrobić po ciąży a mógł też przed tylko nikt nie wyłapał. Ale chodzi mi o to, że histero miałam diagnostyczną, jeśli pobrano wycinek to znaczy że tego polipa wycięto ? Ten gin który to robił wiedział w jakiej jestem sytuacji...chyba by nie zostawił polipa biorąc tylko kawałek do wycięcia...co myślicie? Transfer mam mieć po majówce ale się teraz zaczynam zastanawiać....

Dziewczyny czy któraś miała histeroskopię? Bo ja się pogubiłam. Wg karty informacyjnej pobrano wycinek do histo-pat. i wyszedł polip gruczołowato-włóknisty. Ta nowa gin mówi że mógł się zrobić po ciąży a mógł też przed tylko nikt nie wyłapał. Ale chodzi mi o to, że histero miałam diagnostyczną, jeśli pobrano wycinek to znaczy że tego polipa wycięto ? Ten gin który to robił wiedział w jakiej jestem sytuacji...chyba by nie zostawił polipa biorąc tylko kawałek do wycięcia...co myślicie? Transfer mam mieć po majówce ale się teraz zaczynam zastanawiać....
Musisz zapytać konkretnego lekarza. Ale na logika skoro napisał ze pobrał wycinek to wyciął tylko kawałek żeby sprawdzić co to, a reszta moim zdaniem zostala

Ja miałam histeroskopie ze względu na polipy. Miałam do wycięcia dwa a podczas badania znaleźli kolejne dwa. Wszystkie zostały usunięte i miałam to napisane w karcie. Ponadto wycinek też pobrali

Ja miałam histeroskopie ze względu na polipy. Miałam do wycięcia dwa a podczas badania znaleźli kolejne dwa. Wszystkie zostały usunięte i miałam to napisane w karcie. Ponadto wycinek też pobrali
Ale miałaś napisane 'usunięte' czy coś...?
No nie chce mi się wierzyć żeby zostawił polipa w mojej sytuacji...

reklama
Przepraszam, pytałaś o nasze zdanie, a moje jest właśnie takie. Dlatego mówię, jedyna opcja żeby się dowiedzieć to zapytać lekarza robiącego zabieg ;)
Wiem Kochana, nie mam pretensji - do lekarza pisałam, napisał że nie pamięta i wszystko jest w karcie informacyjnej czyli że wykonano biopsję i wysłano wycinek. Ta moja nowa gin mi to sprawdziła i wg niej wg histo-patu był polip który został wycięty...Ten który mi robił zabieg jak mi dawał kartę to mówił z kolei że nic niepokojącego nie zauważył ale na usg wcześniej podejrzewał mały polip...no zgłupieć można...skoro był polip to po co go zostawiać, narażać mnie na kolejny zabieg i wydłużać czas czekania na transfer...

Do góry