reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziewczyny zrobiłam dziś anty-TPO i anty-TG i ponownie kontrolnie TSH które nadal jest niskie ale rośnie z 0,003 do 0,93 w ciągu miesiąca. Anty -TG ok bo 27 przy zakresie ref < 60 ale anty -TPO to jakiś kosmos ponad 4000 (!). Biorę thyrozol 2x5mg. Czy to na razie przekreśla szanse na 2 podejście?? Trochę się podłamałam...
Nie znam się na tych anty tpo i anty tg

Super widać, gratuluję 😘
Przypomnij ile dpo?
Jeszcze nie dziękuje, póki się nie upewnie 😊 13 dpo według flo, ale nie sadziłam że była, bo nie mialam dosłownie żadnych objawów i spisalam ten cykl na straty. Zwłaszcza że to pierwszy cykl po pierwszej @ po poronieniu i sądziłam, że coś może sie rozregulowało

Dziewczyny zrobiłam dziś anty-TPO i anty-TG i ponownie kontrolnie TSH które nadal jest niskie ale rośnie z 0,003 do 0,93 w ciągu miesiąca. Anty -TG ok bo 27 przy zakresie ref < 60 ale anty -TPO to jakiś kosmos ponad 4000 (!). Biorę thyrozol 2x5mg. Czy to na razie przekreśla szanse na 2 podejście?? Trochę się podłamałam...
Spokojnie, te przeciwciała nie stanowią problemu :)
Podwyższone przeciwciała mogą świadczyć o hashimoto, ale jeśli tsh masz w normie, ft3, ft4 tez, to trzeba zrobić usg tarczycy i zobaczyć czy nie ma stanu zapalnego. Jeśli usg wyjdzie w porządku, to nie ma się czym martwić :*

Nie znam się na tych anty tpo i anty tg
Poczytałam trochę i wygląda na to że przeciwciała stanowią problem przy staraniach naturalnych, ale nie przeszkadzają w zagnieżdżaniu natomiast mogą prowadzić do poronień w I trym. W czwartek mam wizytę z gin-endo z kliniki zobaczymy co powie i czy wersja tej do której chodzę lokalnie się potwierdzi...ale wiecie co...mam już naprawdę dość...co chwila coś wychodzi...i mój przypadek jest dziwny bo niby mam niedoczynność a ani wytrzeszczu ani spadku wagi nie ma, w sumie jedynym objawem są lekkie palpitacje ale tętno w normie jedynie ciśnienie było za wysokie ale teraz w porządku przy kontroli lekami. Chcę podejść do 2 in vitro w maju i niech mi podadzą oba zarodki i tyle bo myślenie o tym, analizowanie, kolejne badania i dzikie pieniądze na nie wydane mnie jedynie dołują...co ma być to będzie nie mogę być niewolnikiem myślenia o ciąży...

Jeszcze nie dziękuje, póki się nie upewnie 😊 13 dpo według flo, ale nie sadziłam że była, bo nie mialam dosłownie żadnych objawów i spisalam ten cykl na straty. Zwłaszcza że to pierwszy cykl po pierwszej @ po poronieniu i sądziłam, że coś może sie rozregulowało
Ale cykle mogą być inne po poronieniu😌 ja po pierwszej ciąży miałam mniej bolesne okresy ale za to bardziej bolały jajniki podczas owulacji. Wcześniej mnie piersi nie bolały w ogóle a po ciąży zaczęły boleć. Będzie dobrze 😊

Spokojnie, te przeciwciała nie stanowią problemu :)
Podwyższone przeciwciała mogą świadczyć o hashimoto, ale jeśli tsh masz w normie, ft3, ft4 tez, to trzeba zrobić usg tarczycy i zobaczyć czy nie ma stanu zapalnego. Jeśli usg wyjdzie w porządku, to nie ma się czym martwić :*
Dzięki kochana :* tsh niziutkie ale lepsze niskie niż za wysokie, ft3 i ft 4 obecnie idealne, na usg tarczycy idę pod koniec kwietnia. Kilka lat temu miałam 3 malusieńkie guzki - największy 0,5 cm i lekarz od usg ani endo nie kazali się przejmować.

@izzy_j może to świadczyć o Hashimoto i ja uważam że przeciwciała mogą komplikować ciążę. Mimo wszystko Twój organizm wytwarza przeciwciała przeciwko sobie, być może też będzie dążył do zwalczania zarodka. Oczywiście moga a nie muszą :) ale bądź dobrej myśli, wiem jak to jest gdy każde kolejne badanie pokazuje nowy problem :(
Mam tak samo, strach wykonywać jakiekolwiek badania się przecież nie możemy się poddać.

reklama
Do góry