reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Ile wasi lekarze kazali wam czekać że staraniami po poronieniu? Nam mówił że zaleca odczekać ze staraniami 3 miesiące... Z jednej strony rozum mówi żeby czekać a z drugiej chęć bycia mama jest silniejsza... Wczoraj dostałam pierwszy okres po zabiegu równo 4 tygodnie. I cały czas gdzieś siedzi mi w głowie to pytanie czekać czy działać. Oszalec można 😩

Ja teraz jestem dwa dni przed drugą po poronieniu miesiączką, i też nie czuje, jakbym zaraz miała ją dostać. Piersi zawsze bolały mnie już tydzień przed @, teraz nic, wczoraj zrobiłam test ( troche wcześniej bo po zajściu w ciąże, musze zacząć brać heparyne) i negatyw, więc może jeszcze nie wszystko wróciło u nas do normy 😉
Ja dzis zaczęłam plamic jak na miesiączkę więc niestety u mnie nadzieja znikła 😥

Ile wasi lekarze kazali wam czekać że staraniami po poronieniu? Nam mówił że zaleca odczekać ze staraniami 3 miesiące... Z jednej strony rozum mówi żeby czekać a z drugiej chęć bycia mama jest silniejsza... Wczoraj dostałam pierwszy okres po zabiegu równo 4 tygodnie. I cały czas gdzieś siedzi mi w głowie to pytanie czekać czy działać. Oszalec można 😩
Mi też kazano czekać 3 miesiące, jednak po 2 miesiącach miałam wizytę u lekarza zobaczył pęcherzyk 17mm i mówił żeby juz działać.
Jednak u mnie wygląda na to że hormony się nie unormowały jeszcze.

W dużej mierze zależy to od Was, mi lekarz powiedział, że wszystko jest wporządku i możemy starać się już po pierwszej @ bo jeśli moj organizm nie będzie gotowy na ciąże, to jej po prostu nie przyjmie. Są tu chyba dziewczyny, ktore zaczęły po pierwszej @, mimo że zalecano im odczekac więcej, a tak naprawdę niestety rzadko kiedy po tej pierwszej uda się zajść.

Po zabiegu w 11tc dostałam zielone światło po pierwszej @. Zaszłam po drugiej. Córka ma już 10 lat :D

reklama
@iza_rz_97 ja miałam 2 biochemiczne i to jest różnie. Raz zrobila mi się torbiel krwotoczna z niepeknietego pęcherzyka i też owulacji nie było. Różnie bywa. Organizm musi dojść do siebie. Po pierwszej biochemicznej od razu zaszłam w ciążę w kolejną a po drugiej właśnie miałam ta torbiel krwotoczna.
U mnie lekarze normlanie przyjmują więc spróbuj może poszukać jakiegoś innego

Do góry