reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

U mnie każdy lekarz powiedział, ze to PAI to duża przeszkoda dla ciąży. W życiu codziennym może nie uaktywniać ale w ciąży to już tak, szczególnie homozygota + choroby rodzinne, poronienia w rodzinie.
A ja myślałam, że to PAI to chodzi o problem z zagnieżdżeniem a endo powiedział że to ogólnie o łożysko chodzi i dlatego jest ważne przez całą ciążę strach

reklama
@roki_1991 w moim przypadku mutacje spowodowały że miałam niedobór wit. Z grupy B i za dużo kwasu foliowego bo łykałam sobie zwykły kwas foliowy od roku ... To z kolei spowodowało że homocysteina mi się bardzo podniosła. Od września ja zbijam i biore odpowiednie suplementy.
Najpierw zbadalam poziom homocysteiny tak kontrolnie, gdy wyszła za wysoka zbadalam wszystkie mutacje i tak oto wyszło mi te dwie. Wiem że mutacje są sobie nierówne

tak sobie myśle, czy np więcej spacerów w ciąży z tymi mutacjami nie jest wskazane? Bo skrzepy głównie się tworzą przy braku ruchu, ale nie rozmawiałam o tym z lekarzem.
Jak będe na konsultacji badań u hematologa to poruszę temat, zaciekawiłas mnie 😊
Mnie też przeraża ale pewnie da się przyzwyczaić
To nas przerażonych jest dużo więcej, ja się ciesze że mój mąz jest ratownikiem/pielęgniarzem to będzie robił mi te zastrzyki. Chociaż dużo pracuje i nie zawsze będzie mógł, nie wiem jak ja sobie to sama wbije... Może po godzinnych modłach

reklama
@roki_1991 w moim przypadku mutacje spowodowały że miałam niedobór wit. Z grupy B i za dużo kwasu foliowego bo łykałam sobie zwykły kwas foliowy od roku ... To z kolei spowodowało że homocysteina mi się bardzo podniosła. Od września ja zbijam i biore odpowiednie suplementy.
Najpierw zbadalam poziom homocysteiny tak kontrolnie, gdy wyszła za wysoka zbadalam wszystkie mutacje i tak oto wyszło mi te dwie. Wiem że mutacje są sobie nierówne
Dobrze ze sprawdziłaś :) bo właśnie samo posiadanie mutacji jeszcze o niczym nie świadczy. U mnie np homocyateina po zwykłym kwasie była ok a po metalach urosla.... a że poziom kwasu miałam za wysoki to przeszlam na mieszaną formę i dla mnie to było najlepsze :) ale każdy organizm tez inny

U mnie też

Tylko ja mam już 2 córki i bezproblemowe ciążę, podejrzewa endo, że covid spowodował u mnie problemy z układem krwionośnym i uaktywnil wtedy mutacje....
Covid sam w sobie powoduje większa krzepliwość krwi

tak sobie myśle, czy np więcej spacerów w ciąży z tymi mutacjami nie jest wskazane? Bo skrzepy głównie się tworzą przy braku ruchu, ale nie rozmawiałam o tym z lekarzem.
Ruch zawsze jest wskazany ;)

To samo. Accard już biorę, wczoraj wykupiłam Neoparine i nie wiem jak ja to ogarnę...przeraża mnie robienie zastrzyków...ponad 200 ukłuć w perspektywie...nie można doustnie?
Nie ma źle, da się przyzwyczaić. Chociaż ja teraz 29tc ciąży i już jest ciężko znaleźć odpowiednie miejsce bo to już druga ciąża i dużo zrostów już mam....

Do góry