Qruszon
Fanka BB :)
Rozumiem. A pierwsze dni taka ciemna intensywna krew?Około tydz a potem tydz jeszcze plamienia
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Rozumiem. A pierwsze dni taka ciemna intensywna krew?Około tydz a potem tydz jeszcze plamienia
Tak, bardzo ciemnaRozumiem. A pierwsze dni taka ciemna intensywna krew?
A jaka dawka Acardu?Dziewczyny czy wam po acardzie też siniaki wyskakują częściej niż zwykle?
Ja nie zauważyłam, bo zawsze miałam skłonność do siniaków, ale krew się leje po skaleczeniu.Dziewczyny czy wam po acardzie też siniaki wyskakują częściej niż zwykle?
UfffTak, bardzo ciemna
Warto spytać o swój przypadek hematologa.Ja nie zauważyłam, bo zawsze miałam skłonność do siniaków, ale krew się leje po skaleczeniu.
Edit: przed chwila rozmawiałam z ginekologiem, powiedziała, ze w ogóle nie zaleca brania acradu jeśli nie jest się jeszcze w ciąży [emoji47] co lekarz to inna opinia
Byłam tez u hematologa, powiedział, ze rzeczywiście dobrze jest brać acard przy staraniach i kazał mi zbadać D-dimer i powiedział, ze jeśli wynik będzie zły to wtedy w dniach płodnych włączyć heparynęWarto spytać o swój przypadek hematologa.
Dawka 75A jaka dawka Acardu?
Ulotkę pewnie czytałaś, więc to pewnie już wiesz, że może powodować krwawienia z nosa i innych drobnych naczyń. Stąd pewnie te siniaki. Jak już zajdziesz w ciążę i będzie combo z heparyną to pewnie się te siniaki będą tworzyć jeszcze bardziej.
Smaruj maścią z arniki. Szybciej znikają. Ja mam kruche naczynia od dziecka, zawsze nogi w siniakach, szorty wstyd ubrać latem, bo wyglądam jakby mnie kijem ktoś okładał
Moj ginekolog pozwolił dopiero msc przed staraniamiJa nie zauważyłam, bo zawsze miałam skłonność do siniaków, ale krew się leje po skaleczeniu.
Edit: przed chwila rozmawiałam z ginekologiem, powiedziała, ze w ogóle nie zaleca brania acradu jeśli nie jest się jeszcze w ciąży co lekarz to inna opinia
Dziewczyny czy wam po acardzie też siniaki wyskakują częściej niż zwykle?