reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziewczyny czy wam po acardzie też siniaki wyskakują częściej niż zwykle?
A jaka dawka Acardu?
Ulotkę pewnie czytałaś, więc to pewnie już wiesz, że może powodować krwawienia z nosa i innych drobnych naczyń. Stąd pewnie te siniaki. Jak już zajdziesz w ciążę i będzie combo z heparyną to pewnie się te siniaki będą tworzyć jeszcze bardziej.
Smaruj maścią z arniki. Szybciej znikają. Ja mam kruche naczynia od dziecka, zawsze nogi w siniakach, szorty wstyd ubrać latem, bo wyglądam jakby mnie kijem ktoś okładał 🙈😂

Ostatnia edycja:
Dziewczyny czy wam po acardzie też siniaki wyskakują częściej niż zwykle?
Ja nie zauważyłam, bo zawsze miałam skłonność do siniaków, ale krew się leje po skaleczeniu.

Edit: przed chwila rozmawiałam z ginekologiem, powiedziała, ze w ogóle nie zaleca brania acradu jeśli nie jest się jeszcze w ciąży 😧 co lekarz to inna opinia

A jaka dawka Acardu?
Ulotkę pewnie czytałaś, więc to pewnie już wiesz, że może powodować krwawienia z nosa i innych drobnych naczyń. Stąd pewnie te siniaki. Jak już zajdziesz w ciążę i będzie combo z heparyną to pewnie się te siniaki będą tworzyć jeszcze bardziej.
Smaruj maścią z arniki. Szybciej znikają. Ja mam kruche naczynia od dziecka, zawsze nogi w siniakach, szorty wstyd ubrać latem, bo wyglądam jakby mnie kijem ktoś okładał 🙈😂
Dawka 75
Ja nie zauważyłam, bo zawsze miałam skłonność do siniaków, ale krew się leje po skaleczeniu.

Edit: przed chwila rozmawiałam z ginekologiem, powiedziała, ze w ogóle nie zaleca brania acradu jeśli nie jest się jeszcze w ciąży 😧 co lekarz to inna opinia
Moj ginekolog pozwolił dopiero msc przed staraniami

reklama
Do góry