reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Przekreca główkę w jedną stronę, najczęściej lewą, zaciska piąstki i coś tam lekarz mówił że jedną stronę główki ma delikatnie spłaszczona. Tyle zapamiętałam .. po niedzieli będę dzwonić o rehabilitację.
Postaraj się ją układacie albo na boku albo jakoś żeby lezala tez na prawej stronie, bo właśnie potem glowka robi się niesymetryczna. U nas tez tak było, że obracala główkę tylko na prawo, bo miala mnie po prawej stronie w dostawce. Zaczelam ją ukladac odwrotnie i przekrecala główkę na lewo. Wtedy się jej glowkla ładnie wyrównała :)

To ja miałam taką taktykę, że odkładałam dziecko do łóżeczka i siadałam obok. Jeżeli córka tylko marudziła to jej nie tykałam. Jak widziałam że zaczyna chcieć płakać to głaskałam, ewentualnie na chwilę na ręce i znów do łóżeczka, cały czas spokojnym głosem do niej mówiłam. Nieraz dwie i trzy godziny tak usypiałam, po 40razy schylałam się do łóżeczka🙈 ale konsekwentnie spokojne już dziecko odkładałam. Po ok 3tyg zaczęłam odkładać dziecko do łóżeczka i nie płakało, a z czasem samo zaczęło zasypiać. Mąż mnie wspierał, wiedzieliśmy że dziecko na rękach to będzie brak życia. Trzeba być cierpliwym. Dziecko bez zaburzeń, radosne, szczęśliwe, uwielbia się przytulać. Zaraz skończy 3lata😍
W takim razie zacznę robic to samo. Ile miała jak zaczęłaś to praktykować ?

W takim razie zacznę robic to samo. Ile miała jak zaczęłaś to praktykować ?
Około 4tyg. życia. Wtedy już ładnie jadła z piersi, ja przez pierwsze dwa tygodnie z poświęceniem rozkręcałam laktację. Z tym usypianiem idź na intuicję i się nie zrażaj niepowodzeniami😉 początki ustalania jakiejkolwiek rutyny są ciężkie 😉
Mi jeszcze pomogła melodyjka którą puszczałam tylko przy wieczornym zasypianiu. Taki "sygnał" że to pora już spać 😉

Po drugiej miesiączce miałam krótki cykl bo 23dni, i plamiłam delikatnie około tygodnia przed trzecią miesiączką. Ale w czasie okresu krwawienie jest konkretne, więc wiem że te plamienia to jeszcze nie okres. Do tej pory przez całe życie nigdy nie miałam plamien przed @. Po poronieniu w grudniu każdy cykl inny, może hormony się regulują 🤷
No właśnie plamienia są poczekam aż się rozkręci
Postaraj się ją układacie albo na boku albo jakoś żeby lezala tez na prawej stronie, bo właśnie potem glowka robi się niesymetryczna. U nas tez tak było, że obracala główkę tylko na prawo, bo miala mnie po prawej stronie w dostawce. Zaczelam ją ukladac odwrotnie i przekrecala główkę na lewo. Wtedy się jej glowkla ładnie wyrównała :)
Moja córcia też upodobała sobie jedną stronę i miała płaską główkę to położna kazala podkładać taki wałek koło niej i żeby nie mogła na tej ulobiinej stronie leżeć. Szybko wyrównała jej się główka

Jak leży na płasko to kręci główka ale na rękach praktycznie tylko w jedną stronę [emoji1745]

reklama
Do góry