U nas też to co piszesz występuje.Przekreca główkę w jedną stronę, najczęściej lewą, zaciska piąstki i coś tam lekarz mówił że jedną stronę główki ma delikatnie spłaszczona. Tyle zapamiętałam .. po niedzieli będę dzwonić o rehabilitację.
reklama
roki_1991
Fanka BB :)
Postaraj się ją układacie albo na boku albo jakoś żeby lezala tez na prawej stronie, bo właśnie potem glowka robi się niesymetryczna. U nas tez tak było, że obracala główkę tylko na prawo, bo miala mnie po prawej stronie w dostawce. Zaczelam ją ukladac odwrotnie i przekrecala główkę na lewo. Wtedy się jej glowkla ładnie wyrównałaPrzekreca główkę w jedną stronę, najczęściej lewą, zaciska piąstki i coś tam lekarz mówił że jedną stronę główki ma delikatnie spłaszczona. Tyle zapamiętałam .. po niedzieli będę dzwonić o rehabilitację.
G
gość _199
Gość
W takim razie zacznę robic to samo. Ile miała jak zaczęłaś to praktykować ?To ja miałam taką taktykę, że odkładałam dziecko do łóżeczka i siadałam obok. Jeżeli córka tylko marudziła to jej nie tykałam. Jak widziałam że zaczyna chcieć płakać to głaskałam, ewentualnie na chwilę na ręce i znów do łóżeczka, cały czas spokojnym głosem do niej mówiłam. Nieraz dwie i trzy godziny tak usypiałam, po 40razy schylałam się do łóżeczka ale konsekwentnie spokojne już dziecko odkładałam. Po ok 3tyg zaczęłam odkładać dziecko do łóżeczka i nie płakało, a z czasem samo zaczęło zasypiać. Mąż mnie wspierał, wiedzieliśmy że dziecko na rękach to będzie brak życia. Trzeba być cierpliwym. Dziecko bez zaburzeń, radosne, szczęśliwe, uwielbia się przytulać. Zaraz skończy 3lata
Smaily
Około 4tyg. życia. Wtedy już ładnie jadła z piersi, ja przez pierwsze dwa tygodnie z poświęceniem rozkręcałam laktację. Z tym usypianiem idź na intuicję i się nie zrażaj niepowodzeniami początki ustalania jakiejkolwiek rutyny są ciężkieW takim razie zacznę robic to samo. Ile miała jak zaczęłaś to praktykować ?
Mi jeszcze pomogła melodyjka którą puszczałam tylko przy wieczornym zasypianiu. Taki "sygnał" że to pora już spać
K
Katijah
Gość
No właśnie plamienia są poczekam aż się rozkręciPo drugiej miesiączce miałam krótki cykl bo 23dni, i plamiłam delikatnie około tygodnia przed trzecią miesiączką. Ale w czasie okresu krwawienie jest konkretne, więc wiem że te plamienia to jeszcze nie okres. Do tej pory przez całe życie nigdy nie miałam plamien przed @. Po poronieniu w grudniu każdy cykl inny, może hormony się regulują
Moja córcia też upodobała sobie jedną stronę i miała płaską główkę to położna kazala podkładać taki wałek koło niej i żeby nie mogła na tej ulobiinej stronie leżeć. Szybko wyrównała jej się główkaPostaraj się ją układacie albo na boku albo jakoś żeby lezala tez na prawej stronie, bo właśnie potem glowka robi się niesymetryczna. U nas tez tak było, że obracala główkę tylko na prawo, bo miala mnie po prawej stronie w dostawce. Zaczelam ją ukladac odwrotnie i przekrecala główkę na lewo. Wtedy się jej glowkla ładnie wyrównała
monika1708
Jak leży na płasko to kręci główka ale na rękach praktycznie tylko w jedną stronę [emoji1745]Postaraj się ją układacie albo na boku albo jakoś żeby lezala tez na prawej stronie, bo właśnie potem glowka robi się niesymetryczna. U nas tez tak było, że obracala główkę tylko na prawo, bo miala mnie po prawej stronie w dostawce. Zaczelam ją ukladac odwrotnie i przekrecala główkę na lewo. Wtedy się jej glowkla ładnie wyrównała
roki_1991
To może chwytaj ja na rękach na drugą stronę? Jak ma np główkę na lewej twojej ręce to dawaj na prawa?Jak leży na płasko to kręci główka ale na rękach praktycznie tylko w jedną stronę [emoji1745]
monika1708
No staram się tak robić [emoji846]To może chwytaj ja na rękach na drugą stronę? Jak ma np główkę na lewej twojej ręce to dawaj na prawa?
Mnie kazano odstawić po pozytywnym teście.Hej Dziewczyny, czy któraś z was stosowała metformine całą ciążę?
reklama