reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Właśnie nie chce żadnego smoczka. Przerobiłam już 7 różnych ale to co się dzieje z nią od tygodnia to jest jakiś horror. W takie przeraźliwe histerie wpada, gnie się, pręży jest cała czerwona aż piana z ust jej wychodzi. Uspokoi ja tylko cyc. Widzę, że chce jej sie spać jest zmęczona i nie może się wyciszyć tylko bardziej się nakręca.
Bo chce piersi. 🥰 dziewczyny poers dla dziecka jest ostoja bliskości, jedzenia, zapewnienia życia, miłością i całym wyciszeniem na wszelkie rzeczy które spotkały w ciągu dnia. 4 trymestr jest ciężki dla dzieci. Tulcir sie i dawajcie piers jak tylko potrzebuje. Wtedy będzie zaspokojona i szczęśliwa. U nas 9 miesiecy przystawiam na żądanie. Vzaeem to bymy cale dnie na piersi. A teraz wodze jak bardzo Milka jest emocjonalnie dopieszczone poprzez to. 🥰 smoczek to próbą wyciszenia potrzeb dziecka. Dziecko was potrzebuje. Macierzysntow to wiele wyrzeczeń. 🤭 szczegolnie w pierwszych 6 misiecsch. Ukald trawinny uczy się działać, mechanizmy sie wyciszają odruchy dziecko uczy się ze ma kończymy ze klze nimi ruszyć. Jest całkowicie zależne od was. Owszem człowiek jest zmęczony ale to wiadomo przy dzieciach.
Skoro nie chce smoczka to daje jasny przekaz ze chce piers i twoja bliskości. 🥰🥰🥰

@monika1708
Jeżeli mogę wtrącić.
Doradcy snu opierają się w większości na treningu snu. Dla mnie to koszmar. Nie chce nic ci narzucać ale poczytaj o tym ucmagdaleny komsty na wymagające.pl . Oposuje jak na dziecko wpływa taki rreninhlg. I jak rzutuje na dalsze zycue. U nas 9misievy i nadal usypianie na rekach. O przy piersi. 😚

@monika1708 jak tam Julia? Jak sobie radzicie? Jest już coś lepiej?
U nas mam wrażenie same regresu i jest tylko gorzej. Z dnia na dzień nie możemy corki utulić do snu. Ręce, kołysanki, noszenie, lezenie, głaskanie itp. odpada. Każda próba kończy się wpadaniem w histerię ale przeraźliwą histerię. Tylko cyc, ale nie mogę jej karmić co godzine. Bo już 6kg[emoji1] zastanawiam się nad doradca snu.
Może któraś z dziewczyn ma jakieś sprawdzone sposoby albo to jakiś skok?
U nas ok. Noce przesypia przeważnie. W dzień spać nie chce, zaśnie odłożę i się budzi haha. Jje co ok1,5 godziny. Twoja 6 moja 5 [emoji2960]podobno trochę za mało ehh. Mamy napięcie i skierowanie na rehabilitację [emoji1745]
Ogólnie radzimy sobie

A może idźcie do osteopaty ? On obejrzy małą czy coś jej dolega hmm [emoji848]
Na skok to chyba trochę późno ? Bo koło 12 tyg jest[emoji848]

Właśnie nie chce żadnego smoczka. Przerobiłam już 7 różnych ale to co się dzieje z nią od tygodnia to jest jakiś horror. W takie przeraźliwe histerie wpada, gnie się, pręży jest cała czerwona aż piana z ust jej wychodzi. Uspokoi ja tylko cyc. Widzę, że chce jej sie spać jest zmęczona i nie może się wyciszyć tylko bardziej się nakręca.
Czyli cyc ją uspokaja i czuje bliskość. Ja teraz na siłę będę uczyć smoka, bo wiem co przeszłam z córką 😂😂😂😱ale ale ma dziś 12 lat i buzia jej się nie zamyka jest jej wszędzie to może to rozdarcie to kwestia charakteru 😂

Dziewczyny po poronieniu.
Druga @ powinna być w środę a ja w sumie od wczoraj przy podcieraniu mam plamienia, nie wiem czy zaznaczyć już @ trochę krótka 2 faza wyszła. Jak i was było?

Bo chce piersi. [emoji3059] dziewczyny poers dla dziecka jest ostoja bliskości, jedzenia, zapewnienia życia, miłością i całym wyciszeniem na wszelkie rzeczy które spotkały w ciągu dnia. 4 trymestr jest ciężki dla dzieci. Tulcir sie i dawajcie piers jak tylko potrzebuje. Wtedy będzie zaspokojona i szczęśliwa. U nas 9 miesiecy przystawiam na żądanie. Vzaeem to bymy cale dnie na piersi. A teraz wodze jak bardzo Milka jest emocjonalnie dopieszczone poprzez to. [emoji3059] smoczek to próbą wyciszenia potrzeb dziecka. Dziecko was potrzebuje. Macierzysntow to wiele wyrzeczeń. [emoji2960] szczegolnie w pierwszych 6 misiecsch. Ukald trawinny uczy się działać, mechanizmy sie wyciszają odruchy dziecko uczy się ze ma kończymy ze klze nimi ruszyć. Jest całkowicie zależne od was. Owszem człowiek jest zmęczony ale to wiadomo przy dzieciach.
Skoro nie chce smoczka to daje jasny przekaz ze chce piers i twoja bliskości. [emoji3059][emoji3059][emoji3059]
Charlotte to pięknie brzmi, jak pod nogami nie ma drugiego dziecka. Jednak to prawda, że im bardziej zapewnimy zrealizowanie potrzeb na "żądanie", tym spokojniejsze są dzieci.
9 miesięcy... Kiedy to zleciało?

U nas ok. Noce przesypia przeważnie. W dzień spać nie chce, zaśnie odłożę i się budzi haha. Jje co ok1,5 godziny. Twoja 6 moja 5 [emoji2960]podobno trochę za mało ehh. Mamy napięcie i skierowanie na rehabilitację [emoji1745]
Ogólnie radzimy sobie

A może idźcie do osteopaty ? On obejrzy małą czy coś jej dolega hmm [emoji848]
Na skok to chyba trochę późno ? Bo koło 12 tyg jest[emoji848]
Monia odkładaj dzidziusia np do śpiworki do wózka. Często dziecko budzi się szybko, bo jest mu zwyczajnie zimno. Na rękach u mamy jest cieplutenko. Jak odkładasz to już nie grzejesz i dziecko to czuję i budzi się. Jak go odłożysz do tak samo ciepłego miejsca to najczęściej śpi dalej. Spróbuj. U mnie i kilku innych osób sprawdziło się. Zwyczajnie w łóżeczku hula wiatr i przestrzeń jest zbyt rozległą. Ograniczenie jej i stworzenie ciepelka pomaga.

reklama
Charlotte to pięknie brzmi, jak pod nogami nie ma drugiego dziecka. Jednak to prawda, że im bardziej zapewnimy zrealizowanie potrzeb na "żądanie", tym spokojniejsze są dzieci.
9 miesięcy... Kiedy to zleciało?

Monia odkładaj dzidziusia np do śpiworki do wózka. Często dziecko budzi się szybko, bo jest mu zwyczajnie zimno. Na rękach u mamy jest cieplutenko. Jak odkładasz to już nie grzejesz i dziecko to czuję i budzi się. Jak go odłożysz do tak samo ciepłego miejsca to najczęściej śpi dalej. Spróbuj. U mnie i kilku innych osób sprawdziło się. Zwyczajnie w łóżeczku hula wiatr i przestrzeń jest zbyt rozległą. Ograniczenie jej i stworzenie ciepelka pomaga.
Nie wiem kiedy to zleciało. Niedawno tez pisalam o tym ze nie spi, ze ma wzmozone napiecie, że malo wazy, ze ma skoki. A teraz jest suoer. I ja gleboko wierze w to ze jak się daje cala siebie na początku i zaspokaja nadal wszystkie potrzeby to potem owocuje. 😚 nie wie. Jak przy drugim dziecku. Na razie jedna jest tylko wiec mam ten komfort.fort i ja i ona. Moja od początku antysmoczkowa antywozkowa antybutrlkowa o antyfotelikowa. Jak unormowal sie układ traeinny, zaczęliśmy rozszerzanie diety i wyszłyśmy z silnego wnm W barkach i inm w brzuchu to jest znacznie leoiej.
🥰

Zgadzam się z tym ze warto dziecko uwsyowiv na rekach czy to w śpiworku vzy tak jak ja NADAL w beciku. Nogi cale wystaja ale faktem jest ze jak ja rak odłożę to czuje jescze ciepli. Nie pamiętam kto o tym mi napisał ale super sie sprawdziło i my od maleńkiej juz ciagle becik. 🤭

Do góry