reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Hej. Ja zaczynam dzic 9 tc. Po 2 poronieniach, ostatnie w listopadzie. Beta hcg w 6d2 33600 w 6d5 46300 ale wiem ze przyrost zwalnia im blizej piku muedzy 8 a 10tc. Ostatnim razem mialam bete 15000 w 6d4, w 8d0 widoczne serce,moje cisnienie 140/90; w 8d5 badania krwi wykazaly mi zageszczenie krwi, poronilam w 10d4 (2 tyg po uzyskaniu info. o zatrzymaniu tetna ok.8d3). W pierwszej ciazy uzyskalam bete 3600 w 7tyg, dzien po poronieniu byla na poz.15000. Teraz odwlekam usg do 10-11tc, bo poczytalam, zeby nie ryzykowac w czasie organogenezy, o kawitacji, wskaznikach bezp. Itp zaczelam tez brac na wlasna reke acard. Cisnienie mi spadlo do granicy dolnej normslnego wiec jest ok. W poniedzialek sprawdze krew...

@monika1708 jak tam Julia? Jak sobie radzicie? Jest już coś lepiej?
U nas mam wrażenie same regresu i jest tylko gorzej. Z dnia na dzień nie możemy corki utulić do snu. Ręce, kołysanki, noszenie, lezenie, głaskanie itp. odpada. Każda próba kończy się wpadaniem w histerię ale przeraźliwą histerię. Tylko cyc, ale nie mogę jej karmić co godzine. Bo już 6kg😄 zastanawiam się nad doradca snu.
Może któraś z dziewczyn ma jakieś sprawdzone sposoby albo to jakiś skok?

U nas mam wrażenie same regresu i jest tylko gorzej. Z dnia na dzień nie możemy corki utulić do snu. Ręce, kołysanki, noszenie, lezenie, głaskanie itp. odpada. Każda próba kończy się wpadaniem w histerię ale przeraźliwą histerię. Tylko cyc, ale nie mogę jej karmić co godzine. Bo już 6kg😄 zastanawiam się nad doradca snu.
mam ten sam problem, tylko młody ma dopiero 4,2 kg. Najgorsze, że jak babcia i tata usypiają to śpi jak suseł, a jak ja go mam na rękach to cyc i cyc, skad takie czterotygodniowe wie, że tylko ja mam cycka 🤔

Hej. Ja zaczynam dzic 9 tc. Po 2 poronieniach, ostatnie w listopadzie. Beta hcg w 6d2 33600 w 6d5 46300 ale wiem ze przyrost zwalnia im blizej piku muedzy 8 a 10tc. Ostatnim razem mialam bete 15000 w 6d4, w 8d0 widoczne serce,moje cisnienie 140/90; w 8d5 badania krwi wykazaly mi zageszczenie krwi, poronilam w 10d4 (2 tyg po uzyskaniu info. o zatrzymaniu tetna ok.8d3). W pierwszej ciazy uzyskalam bete 3600 w 7tyg, dzien po poronieniu byla na poz.15000. Teraz odwlekam usg do 10-11tc, bo poczytalam, zeby nie ryzykowac w czasie organogenezy, o kawitacji, wskaznikach bezp. Itp zaczelam tez brac na wlasna reke acard. Cisnienie mi spadlo do granicy dolnej normslnego wiec jest ok. W poniedzialek sprawdze krew...
I po tych 2 poronieniach nie jesteś obstawiona lekami?

Trzymam kciuki 😍😘

Powiem Ci, że ja tak miałam z córką. Darcie na rękach, lekkie spanie i kazda próba położenia do łóżeczka ryk. Tylko u mnie problemem było to, że nie umiała smoczka ssać i tylko przy cycu zasypiała, uspokajała się. A twoja jest smoczkowa?

Powiem Ci, że ja tak miałam z córką. Darcie na rękach, lekkie spanie i kazda próba położenia do łóżeczka ryk. Tylko u mnie problemem było to, że nie umiała smoczka ssać i tylko przy cycu zasypiała, uspokajała się. A twoja jest smoczkowa?
Właśnie nie chce żadnego smoczka. Przerobiłam już 7 różnych ale to co się dzieje z nią od tygodnia to jest jakiś horror. W takie przeraźliwe histerie wpada, gnie się, pręży jest cała czerwona aż piana z ust jej wychodzi. Uspokoi ja tylko cyc. Widzę, że chce jej sie spać jest zmęczona i nie może się wyciszyć tylko bardziej się nakręca.

Właśnie nie chce żadnego smoczka. Przerobiłam już 7 różnych ale to co się dzieje z nią od tygodnia to jest jakiś horror. W takie przeraźliwe histerie wpada, gnie się, pręży jest cała czerwona aż piana z ust jej wychodzi. Uspokoi ja tylko cyc. Widzę, że chce jej sie spać jest zmęczona i nie może się wyciszyć tylko bardziej się nakręca.
a brzuszek jej nie boli ?

reklama
Od wiem, która z dziewczyn o to pytała ale tak jak @mohaaa i @monika1708 pisały ja zaszłam w ciążę od razu po poronieniu bez miesiączki. I mam zdrowa córeczkę :) ciąża bez większych problemów.

A jak tam starsze forumowe dzieciaczki? Dawno już zdjęć niekt nie wrzucał. Chwalić się dziewczyny :)
Ja się pochwale 🥰 9 miesiecy Miłka niedawno skonczyla.

Załączniki

• Screenshot_20210218-100117_Gallery.jpg
    Screenshot_20210218-100117_Gallery.jpg
    418,8 KB · Wyświetleń: 50
Do góry