reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

To może poczekaj do pierwszej miesiączki, osobiście balabym się starać jeżeli nie byłabym pewna, że w środku jest ok, oczywiście to twoja decyzja.

Nie wiadomo kiedy będzie owulacjs, dziewczyny tu po 6tygodni na miesiączkę czekają.
Hmm, to poszukam innego ginekologa który ma szybszy wolny termin tak na 23-24 lutego aby sprawdził czy się wygoiła macica.
a wiesz może w którym dniu cyklu mam zrobić badanie progesteronu, jeśli mam cykle 30 dniowe?
a co do owulacji, będę obserwować śluz.

reklama
Hmm, to poszukam innego ginekologa który ma szybszy wolny termin tak na 23-24 lutego aby sprawdził czy się wygoiła macica.
a wiesz może w którym dniu cyklu mam zrobić badanie progesteronu, jeśli mam cykle 30 dniowe?
Tego nie wiem, nigdy nie badałam. Ja w ciążę spontanicznie, bez obserwacji i przygotowań zachodziłam.

Ja po biochemicznej zaszłam odrazu , nie doczekałam @[emoji2960]
Właśnie tak myślałam, ze Wy obie miałyście taka sytuacje, tylko nie byłam pewna :)

@Beata8393 ja bym poszła na kontrole. Nawet gdybys zaszła to nie wiesz czy w środku jest wszystko przygotowane na utrzymanie kolejnej ciąży.

Na kontrole mam 5 marca (3 tyg po zabiegu) ale wtedy to już po owulacji.
Dzwoniłam do niego, żeby przyspieszyć wizytę w celu sprawdzania czy macica się wygoiła to odradzał ze staraniem i ze mam odczekać 6 tygodni.
Poczekaj na kontrolę albo przyśpiesz termin jeśli chcesz wbić się w owulację.

Peak +7, czyli tydzień po obserwacji śluzu płodnego. Mnie kazano sprawdzać 3 razy w II fazie cyklu, ale już nie pamiętam, kiedy dokładnie. Raczej co 2 dni niż codziennie.

A czy któraś z dziewczyn jest mi w stanie odpowiedzieć na dręczące mnie pytanie? Otóż 17 stycznia miałam ciążę biochemiczna, oczyściła się całkowicie i samoistne, i plamiłam przez 4 tygodnie, raz mniej raz więcej, piszecie ze dzień poronienia to 1 dc, więc moje pytanie brzmi... Czy jest szansa żeby w tym cyklu była owulacja czy raczej nie ma co na nią liczyć? Nie wiem jak mam liczyć te dni w tym cyklu, tym bardziej że od 3-4dni boli mnie dół brzucha i jajnik [emoji848] a @ jeszcze nie przyszla

A czy któraś z dziewczyn jest mi w stanie odpowiedzieć na dręczące mnie pytanie? Otóż 17 stycznia miałam ciążę biochemiczna, oczyściła się całkowicie i samoistne, i plamiłam przez 4 tygodnie, raz mniej raz więcej, piszecie ze dzień poronienia to 1 dc, więc moje pytanie brzmi... Czy jest szansa żeby w tym cyklu była owulacja czy raczej nie ma co na nią liczyć? Nie wiem jak mam liczyć te dni w tym cyklu, tym bardziej że od 3-4dni boli mnie dół brzucha i jajnik [emoji848] a @ jeszcze nie przyszla
A byłaś u lekarza? Co mówił o krwawieniu przez 4tygodnie, robiłaś usg przez ten czas?

reklama
Do góry