reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć dziewczyny, jestem po wizycie kontrolnej. Z maluszkiem wszystko ok, mija nam 20tc, mały waży już ponad 330g. Lekarz patrząc na USG stwierdził: " Nie ta macica co na początku". Co świadczy o tym, że jest dobrze. Duphaston kazał odstawić, zostaje tylko na magnezie. Mały dokazuje w brzuszku co mnie bardzo cieszy. Jedyny problem to pomimo zmiany diety, zaczęły się zaparcia ale lekarz polecił mi czopki glicerynowe. Trochę odetchnęłam, ale nadal będę się oszczędzać w domu dla mojej kruszynki❤️☺️❤️
Dobrze słyszeć. 😊 20 tc ciazy jest przyjemny. Cała ciaze mialam zaparcia. Szczegolnie ze dodatkowo bralam zelazo. Czopki tez były w użyciu. Ale niestety brak ruchu rozleniwia tez organizm. Ja od 30 tc leżałam non stop prawie. Dobrze ze nie id poczatki bo zamiast 20 kg na plusie byłoby ze 30 🙈😅 super ze fiolki czujesz. Ja pamietam ze kolo 17 tc poczułam pierwszy bąbelek w brzuchu. ❤

reklama
Dobrze słyszeć. 😊 20 tc ciazy jest przyjemny. Cała ciaze mialam zaparcia. Szczegolnie ze dodatkowo bralam zelazo. Czopki tez były w użyciu. Ale niestety brak ruchu rozleniwia tez organizm. Ja od 30 tc leżałam non stop prawie. Dobrze ze nie id poczatki bo zamiast 20 kg na plusie byłoby ze 30 🙈😅 super ze fiolki czujesz. Ja pamietam ze kolo 17 tc poczułam pierwszy bąbelek w brzuchu. ❤

Kochana ja ruchy, czuje od końca 17 tygodnia. Każde puknięcie, stuknięcie małego daje mi poczucie, że z nim ok😉
Trochę boję się odstawienia Duphastonu ale myślę, że lekarz zna się lepiej i skoro nie widzi podstaw żeby go dalej brać to mu zaufam. Tylko czytałam tu na forum babyboom, że lepiej stopniowo go odstawiać. Zostało mi kilka ostatnich tabletek może lepiej początkowo zmniejsze dawkę z 3x1 na 2x1 lub będę brać po 1 aż się skończą, jak myślisz?

Kochana ja ruchy, czuje od końca 17 tygodnia. Każde puknięcie, stuknięcie małego daje mi poczucie, że z nim ok😉
Trochę boję się odstawienia Duphastonu ale myślę, że lekarz zna się lepiej i skoro nie widzi podstaw żeby go dalej brać to mu zaufam. Tylko czytałam tu na forum babyboom, że lepiej stopniowo go odstawiać. Zostało mi kilka ostatnich tabletek może lepiej początkowo zmniejsze dawkę z 3x1 na 2x1 lub będę brać po 1 aż się skończą, jak myślisz?
Ja odstawiłam późno. Cos powyżej 30 tc. A potem mi na IP wrocili z luteina bo mialam zapalenie miedniczek nerwowych i leżałam w szpitalu. A potem po dwoch tygodniach znowu odstawione. Wiem nie bardzo bym się zgodziła i nie chciałam odstawiac. 😅 Ale zmniejszałam dawkę. Mialam najpierw 3x2 potem 2x2 A potem 3x1 i pot 2x1 i koniec. Tak cos mi swita.

@Destino kochana, przypomnij mi. Ten przyrost ddimerow nie powinien być większy niż 250 na 2 tygodnie? Zrobiłam wczoraj badania i jest 870.... 2 tyg wczesbiej bylo 619. Moja gin uważa że wartość nie ma znaczenia, ale ostatnio powiedziała że ważne jak szybko rosną (ale nie powiedziała ile dla niej to szybki wzrost). Wizyta za tydzień, będę walczyć o neoparin 0.6 bo mam póki co 0.4 dalej

Cześć dziewczyny, jestem po wizycie kontrolnej. Z maluszkiem wszystko ok, mija nam 20tc, mały waży już ponad 330g. Lekarz patrząc na USG stwierdził: " Nie ta macica co na początku". Co świadczy o tym, że jest dobrze. Duphaston kazał odstawić, zostaje tylko na magnezie. Mały dokazuje w brzuszku co mnie bardzo cieszy. Jedyny problem to pomimo zmiany diety, zaczęły się zaparcia ale lekarz polecił mi czopki glicerynowe. Trochę odetchnęłam, ale nadal będę się oszczędzać w domu dla mojej kruszynki[emoji3590][emoji3526][emoji3590]
Spróbuj błonnika z pingwinkiem. Mi wystarczały buraki i kiszonki

@roki_1991 przypomnij który tydzien masz? Dla spokoju zamieniłabym na 0,6

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry