reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny ja czytam jak piszecie narzekacie na młodych. Ja to widzę tak, że oni poprostu znają swoją wartość i nie chcą dawać wykorzystywać się za miskę ryżu. Żyjemy dzisiaj w takich czasach, że wynajem pokoju kosztuje krocie, ceny w sklepach coraz wyższe. Według mnie najniższa krajowa na chwilę obecną powinna wynosić 3500zł na rękę.
Ja na rynek pracy wchodziłam 15lat temu. Szłam z założeniem, że jak dostanę 1200zł na rękę to będzie super. Ale byłam sama, nie miałam jeszcze planów na założenie rodziny. Moja nauczycielka jak to usłyszała, to stwierdziła że nisko się cenię. Wtedy patrzyłam na to inaczej, a dzisiaj wiem że miała rację. Każdy chce godnie żyć i zarabiać godne pieniądze.
Chciałabym wierzyć, że jest tak jak piszesz. Niestety mam zupełnie inne odczucia....
50% ludzi przychodzących na stanowiska powiedzmy "monterskie" nie potrafiła nawet trzymać nożyczek w ręku... Ja nie mam problemu by człowiekowi dać nawet 20tys na rękę. Ale ma mi na to zarobić. A teraz to większość by chciała dostać wypłatę i nie pracować. Albo przychodzi człowiek na rozmowę na stanowisko infolinii telefonicznej, a nie potrafi powiedzieć "Dzień dobry, nazywam się [...] W czym mogę pomóc?" ... Jest pod tym względem strasznie... Poziom rozwoju socjalnego / bezpośredniego kontaktu z drugim człowiekiem jest zatrważający...
Na szczęście trafiają się wyjątki ;-)

reklama
Dziewczyny jestem w 5+2 ciąży, mam dużo leżeć bo tak jak wcześniej pisałam mam torbiela na jajniku 6 cm który mnie boli od czasu do czasu. Zażywam Duphaston. Bylam teraz w toalecie na siku i na papierze była krew taka krwisto czerwona, czy mam się martwić? Od razu jechać do szpitala ? Nie wiem co robić jestem przerażona 😪 juz raz poroniłam

Dziewczyny jestem w 5+2 ciąży, mam dużo leżeć bo tak jak wcześniej pisałam mam torbiela na jajniku 6 cm który mnie boli od czasu do czasu. Zażywam Duphaston. Bylam teraz w toalecie na siku i na papierze była krew taka krwisto czerwona, czy mam się martwić? Od razu jechać do szpitala ? Nie wiem co robić jestem przerażona 😪 juz raz poroniłam
Jedz. Ja bym jechała. 😘

@MoniB1988 ja chodzę do Bociana. Myślę, że nie ma sensu umawiać dwóch wizyt bo na tej konsultacyjnej i tak jest usg to szkoda kasy na dwie wizyty. Co do badań to nie odpowiem, bo ja wszystkie już wcześniej miałam zrobione i poszłam z całą ksiega 🤦‍♀️ to wizyta trwała 40 min bo omawialiśmy wszystkie wyniki.

Dziewczyny jestem w 5+2 ciąży, mam dużo leżeć bo tak jak wcześniej pisałam mam torbiela na jajniku 6 cm który mnie boli od czasu do czasu. Zażywam Duphaston. Bylam teraz w toalecie na siku i na papierze była krew taka krwisto czerwona, czy mam się martwić? Od razu jechać do szpitala ? Nie wiem co robić jestem przerażona [emoji25] juz raz poroniłam
Możesz skontaktować się ze swoim ginekologiem lub jechać na IP.

Tylko tej krwi nie było dużo bo napisalam jakby było jej masa to była kropka, dlatego nie wiem czy robić zamęt. [emoji25]
Każde krwawienie i plamienie należy konsultować z lekarzem. Czasem kropka oznacza poronienie, a czasem nic złego, zwłaszcza jeśli aplikujesz luteinę dopochwowo. Ale przez neta żadna z nas nie powie ci co się dzieje.

Ja bym jechała 😘

Jestem już po. Wszystko jest dobrze doktor powiedzial, że tak czasami się dzieje, przy badaniu nie było żadnej krwi, na usg widać juz jak bije serduszko ❤ Jestem chociaż spokojniejsza. Jedynie jakbym mocniej krwawiła mam wtedy udać się na izbę. Dziekuje dziewczynki, za doradzenie! 😘

reklama
Do góry